MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 9, 2013

checkup 27 weeks

pagi tadi g checkup cam bese la..mmg amek ari selasa kul 8 pagi.so far bb ok sehat seme, cumanye doktor komplen kenapa badan awak xnaik sangat?xlalu makan ke?hehe..ntah la eh makan tu lalu je cuma nasi mmg skali sehari je makan kang malam makan la merapu2.siap doc tanya betul ke last day period awak ni?xpuas ati dia sebab dia kata bb kecik.

td masa nak amek urine lawak gile...kemain la kita tadah dalam bekas skali dah abes kencing tak de setitik pon air kencing masuk dalam bekas haha..camane bole tersasar ni..dah kena g minum air banyak2 xlama tu masuk balik amek urine dapat la secoet haha jadi la..

kita bese checkup kat klinik kesihatan je, so far kat klinik ni dah 2x scan tadi dia scan lagi skali.saje la tanya doc gender bb, padahal dah tau..ye la nak cek kepastian kan..boy doc cakap hehe...arini kena cucuk pestime time pregnant ni cucuk untuk kancing gigi

pastu plak arini kena scaling gigi ( cuci gg yang ngilu2 tu) dah lama gile kot tak scaling skali dia cuci amek ko..berbatu2 kuar celah2 gigi ni...skali ludah je tu dia berketul2 karang gigi, fuh!! puas ati memang da lama nak scaling ni tapi klw kt kl tu bese la klw g kenek gomen kena wat appointment dulu lambat plak tu nak tunggu, sini xyah wat appointment bagai pegi je kenek bole tros buat.next month nak tampal gigi plak, dia kata sehari bole buat satu rawatan je.aih sedap plak rasa gigi ringan je rasa hehe...

berat sebelum pregnant 65 skang dah 6 bulan 3minggu berat naik 65kg
berat masa awal pregnant aritu 61kg skang dah naik 65kg so total kenaikan stakat ni pada usia kandungan 6 bulan 3 minggu baru 4kg.bb plak berat dalam 700gm



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

26 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

wah..boboy gitu..tahniah ye!!

lia said... [Reply to comment]

doc/nurse ni kan... kot xnaik sgt pon bising... kot naik berkoyan2 mcm aku ni pon bising eekekkekeee...

asal baby sihat, udah...

Nafisa81 said... [Reply to comment]

rajinnya doc melayan. kat jb ni...cek mmg lebih kurang jer.. org ramai sgt

mama tisya said... [Reply to comment]

cpt tul masa berlalu ..dh 27 weeks

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

pregnant kedu algsg tk pgi pergigian..nurse pon mcm tk perasan..

Ezna said... [Reply to comment]

kita dulu awal awal x muntah, trimester ketiga yg muntah2...:-)

eima said... [Reply to comment]

alhamdulillah semoga semua terus sihat hingga selamat bersalin

Lelord said... [Reply to comment]

heheheh aku pun cam x berapa nak naik la berat...sblm ni 59kg skang hampir 20wks br 61.3kg

fazilzura said... [Reply to comment]

xbyk ko naik ye

diana said... [Reply to comment]

tak de alahan yang teruk2 ke??biasanya anak pertama dengan anak kedua mas ngandung tak sama keadaan nya kan??

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Yg penting bb sehat kan?
Kite sama mcm lia tu
Naik sket kene tegur naik banyak laaagi la kene tegur hihi

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kalau bdn kecik memang naik tak byk sgt pun biasanya hehhe me jenis naik byk lps 7 bln..sblm tu memang naik sikit ajer :)

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Alhamdulillah...
Tq hehe

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Hahah tau xpe
Seb baik dia xbebel
Just ckp gitu je
Btol la..diorg ni xnaik bising naik gegila lagila bsg

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
Kebetulan arini xramai org bole la scan lama skit
Klw x mmg lebey kurang je
Jumpe doc klw ada prob je

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Tulanye
Kejap je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
Yeke
Dia kata skali mest pegi dentist
Ikut je la kan

Nana said... [Reply to comment]

@Ezna
La yeke gitu plak ye

Nana said... [Reply to comment]

@eimaamin..tq yea

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
Xpe naik sikit senang skit nak turun nnt kannhehe

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
Elok juga cpt aku bole kurus pas banak nnt haha

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Alahan xteruk mcm anak ptama
Mmg beza skit kali ni

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Xpe naik sikit ke banyak ke
Asalkan bb ok dah la kan

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

ok, lawak sgt kencing tersasar

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

boboiboy...aku lak tak sabar ni weii...hahaha

MRS. K said... [Reply to comment]

jeles betui banyak tu je naik. haih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...