MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 1, 2013

jantina adik mia :)

tak menyaba kan..nak buat entry ni hahaha..pagi tadi g scan tros buat entry! harus la tak sabar kan...berita baik harus di kongsi bersama tak gitu?haish....dah lama sangattt nak g scan tengok gender bb, tapi nye amrul bizi manjang.pagi tadi lepas anta mia skolah, g bekpes tros ajak amrul g klinik nak scan tengok bb apa.ingat nak ajak g klinik biasa je & nak scan biasa je..sebab malas nak scan 4D lagi sebab orang kata klw 6 bulan xclear sangat klw buat 4D.

tau2 je amrul bawa g johor maternity specialist centre, kita ckp ngan amrul nak scan biasa je, dia tanya nape tak 4D?kita cakap xmo la..kang mahai kang..orang kata klw 6 bulan kecik lagi nak scan 4D baik tunggu bb beso skit, dia kata xpe...scan je.

masa nak scan tu doc scan 2D je dulu sebab nak cek kedudukan bayi,tulang, kepala, anggota badan dia seme.alhamdulillah..cukup sifat dah nampak tangan, kaki seme..lepas dah cek anggota badan tros doc cakap ok..skang jom kita tengok bb ni boy ke girl...doc tunjuk kat situ dia tanya ha..nampak tak?teros kita jerit BOY! eh..nampak bird dia sangat jelas...

pastu doc tros tuka scan 4D subhanallah..ni la first time kita wat 4D scan kan..teruja xleh nak kata...nampak seketol2 muka dia...masa doc scan tu dia sangat la aktif kejap2 tangan gerak lepas tu nampak dia isap jari hehe..comelnye...masa doc nak scan kat bird dia,dia bole pegang plak bird haha....kantoi! doc cakap amboi..tengok tu kecik2 lagi dah suka pegang bird nih hahaha....

bagi ktorg ni la pengalaman pertama scan 4D nampak la muka amrul eksited gile..nak2 masa nengok bb isap jari tu, sampai kita suh snap gambo masa scan 4D dia buat xreti je khusyuk dok nengok bb kat screen..pastu doc plak xbole nak print yang 4D scan tu sebab bb asik2 tutup muka dengan tangan.doc cakap xleh nak print sebba dia asik tutup nanti tak nampak jelas muka tu klw dia tutup ngan tangan.

insyallah nanti next scan kita try minta doc print, tu pon klw bb tak tutup muka dia la..amrul kata bulan depan kita scan lagi, seb baik la kat sini 4D scan murah je..total bil termasuk ngan ubat kalsium doc kasi RM56 je..murah kan?kalau kt KL mau seratus lebey scan 4D ni kan?

xdapat print 4D doc print yg 2D je
 tapi kan kalau ikut kelender ni kita konon nye dapat bb girl, hehe
memang la xleh caya sangat kan kelender ni semenye ketentuan allah...
tapi rata2 kawan2 ramai yg btol klw ikut kelender ni mungkin kebetulan kan?

ok, lepas ni dah tau jantina senang la nak bli barang bb kalau dulu seme pink skang seme biru la plak hehe...barang bb satu hapa pon xde tau! ye la kak mia pon dah 5 tahun klw ada pon baju2 lama mia mana bole pakai dah..lama sangat mau reput dah kot kan?ni dah mcm first bb la ni seme kena beli baru.

dulu sebelum scan kan..ramai yang cakap ni mesti nak bb boy kan?memang la kan..sape xnak sepasang..tapi bese la ayat stended.xpela..xkisah bb girl ke bb boy ke janji bb sihat (ala..mulut je kata xkisah hahah dalam ati sape tau?bergelojak2 nak kan bb boy)

nampak gaya tahun ni kan musim bb boy la kan mcm kawan2 yang dah deliver eli, nana keding.yang blom lagi mcm naa pon dah scan bb boy juga.pastu retis2 mcm irma hasmi, ayu raudhah dah bersalin bb boy, pasya sanda pon scan kata bb boy.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

lady butterfly said... [Reply to comment]

Tahniah...sronok kan dpt tgk gmbr bb...dapat la sepasang...tahniah..

~aYu~ said... [Reply to comment]

ya Allah.. bestnya. syukur dapat bb boy. complete dah. dapat sepasang kan.. yg ayu ni takutnya nak scan. dah ada dua girl yg dalam perut ni risau je nak tau gender dia. insyallah bulan dpn nak scan.

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

giler murah scan 4d kat sana weii...
pepun tahniah tahniah...
misi mencari nama boy kembali lagi...hehehe

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Hepinya kite!
Tahniah tau nana!
Take care :)

eB said... [Reply to comment]

tahniah :)

diana said... [Reply to comment]

tahniah..lengkap la sepasang.dulu saya masa scan 3 kali doktor kata perempuan.sekali keluar lelaki./hahah..mujur la beli barang tak de warna tertentu..semuanya hijau,putih coklat,macam2 kaler ada..heheh

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..seronoknya..mesti Mia pun seronok sgt nie...pas ni sakan la shopping baju baby boy yer...tumpang happy!!!

lia said... [Reply to comment]

Alhmdlh... hepi for your family, nana... sepasang suda... x sabar nk tgk adik mia lps lahir nnt...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kalo sue pon ikut kalender tu katanyer pompuan, tp kuar izz...susah nak caya gak..klo sama pon, tu semua rezeki kan

Masya said... [Reply to comment]

tahniah.. alhamdulillah sepasanglah nanti yer.. kalau lahir... btl ker? bln oktober tu.. ntah sangkuk bulan september kot masa tu hahaha.. tu yg lelaki.. rezekilah katanya kan... apapun moga selamat sampai bersalin...

adiba_rosli said... [Reply to comment]

murahnye scan 4d kt sne.. kat sini farah tnye dlu 160..trus cancel..huhu.. nnt second baby nk scan 4d harus blk johor ni..hehe

Ya ALya said... [Reply to comment]

tahniah.......

mamafarah4 said... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. Tahniah nana..sepasang sudah..

watyz said... [Reply to comment]

aku yg baca ni pon eksited terlebih ko... :)

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

wah!! baby boy!! sonok2.. mia dapat adik baby boy nnt..

LizHairi said... [Reply to comment]

tahniah nana!
yang penting kene take care :-)

Afne said... [Reply to comment]

sepasang lah anak ko nnti :)

aku scan 08/04. berdebar2 walaupun anak dh sepasang. brg2 dh beli tp campo2 je warna semua. yg lama pn byk yg ok lg.

Nana said... [Reply to comment]

@lady butterfly
alhamdulillah
teruja gile tgk 4d scan td
seketol2 nampak muka dia

Nana said... [Reply to comment]

@~aYu~
alhamdulillah
sebak pon ada rasa tadi
sebab mmg nak sgtt boy tetiba doc scan mmg boy
saya dokana ayu dapat boy juga yea

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
tau xpe
kt kl harga tu utk normal scan kan?
klw gini gaya la bole scan 2,3 kali haha
tu la tgh dok cari nama yg sesuai la ni

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
alhamdulillah
tq nad

Nana said... [Reply to comment]

@eB
tq.. :)

Nana said... [Reply to comment]

@diana
alhamdulillah
tapi tadi nengok memang jelas nampak bird hehe insyallah betol la kot
tp tu la nak selamat beli color unisex kan klw rasa xpasti

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
alhamdulillah
pasni boy xde la bgaya sgt mcm girl

Nana said... [Reply to comment]

@lia
alhamdulillah
dapat juga geng ngan kau sepasang hehe

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
tu la klw sama tu mungkin kebetulan je

Nana said... [Reply to comment]

@Masya
alhamdulillah..heheh
tp mmg btol pon sebab bln 10 masih datang bulan tau

Nana said... [Reply to comment]

@adiba_rosli
tu la kl mmg mahal..
mujor la sini murah je
bole la nak scan 2,3 kali pon

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
tq..

Nana said... [Reply to comment]

@mamafarah4
alhamdulillah tq..

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hahah debar aku nak tgu doc scan kat bawah tu skali menjerit aku tgk boy

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
mia dia suke bb girl hehee
dd dia la suke dpt boy

Nana said... [Reply to comment]

@LizHairi
alhamdulillah tq

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
hahah...debor lagi ek
aku ni barang mmg kena bli baru la seme

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

tahniah...
memang best kan scan 4D..
jue pun sama..
barang farisyah semua bagi orang sebab lama sangat time tue sibuk nak pindah kl ke putrajaya...
6 tahun tunggu baru ada adik...apat pulak lain jantina memang beli baru semua le..hahahah

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

Takde video eh..kite dulu scan 4d rm100 dpt skali cd ada gmbr n video time scan. Dahla dpt capture moment zareef tgah menguap n ttp muka dgn lengan. Smpai skang tgk video 4d tu rasa nak nanges terharu..hahaha..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

alhamdulillah!sehat & boy!pakej lengkap..aku pon xpnh 4d nih,hehehe

iietamalek said... [Reply to comment]

Bestnyer dapat sepasang...
Mmg murah bayarannyer tu..kalau kat KL mmg mahal..

ayu zarina said... [Reply to comment]

tahniah nana..best tu dapat sepasang!!!

ayu dulu scan nak masuk 4th months dah tahu gender....tak yah tanya doc...nanti doc yang sebut 'she...she..she..."hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...