MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 24, 2013

kedai breakfast sedap @ kluang

Saje nak share ngan korang, mana la tau kot nanti korang ada nak ke kluang nak cr tempat makan best meh nak suggest.Kedai ni xtau nama apa heheh tapinye landmark dia dekat tepi hotel prime city, opposite wisma jaffar bajrai.kedai ni dekat lorong penghulu kasim 1.

Memang banyak kali dh ktorg makan sini, bese time weekday la pas anta mia skolah g dating bedua bekpes kat sini.apa yg menarik kat sini?mcm2 ada esp sarapan pagi lah ada nasi kerabu, nasi dagang, laksam, nasi lemak, laksa johor,lontong, roti canai, rendang, mehun goreng,nasi goreng

Banyak yg ktorg pernah try seme makanan dia sedap2 belaka dah la seme ada sedap2 plak tu.harga plak so far cam harga kt kl je, tp klw kwn2 amrul yg mana mmg dok sini diorang kata kedai ni mahal.tp rasanya xla mahal sgt, kita xkisah maha janji sedap kan?

Paling2 kita suke oder kat sini dia nye lontong pergh sangat mabeles bese suh dia letak sambal sotong.kuah dal dia pon sedap gile.

ni dia nye landmark hotel prime city, hotel paling tinggi kat kluang
 lintas tepi hotel tu nampak lorong penghulu kasim 1


ni antara menu2 yang pernah di makan
 ketupat palas pon ada
 laksam
 ni peberet saya tiap kali dtg sure makan ni lontong sambal sotong
 laksa johor, satu2 nye kedai yang kita jumpe dia pakai spegeti klw kedai lain dia guna laksa beras tu


Published with Blogger-droid v2.0.10

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Hadehh..pg2 dh tyg mknn ek..lapo!

gadis sepet said... [Reply to comment]

huhu.. terliur tgk makanan tu.. pernah rasanya pergi sini.. tgu peluang balik kg ke kluang la ni.. :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ok buat sue jeles n telann air liur pepagi ni....nak ajak akob gak balik kluang nnt, makan kat sini..tak kire

Fara said... [Reply to comment]

a ah..sedappp...umah saye area2 situ jek...huhu..tp memang mahal sikit compare dgn kedai2 lain.. :) kak nana..area songmart ade 1 kedai baru bukak...kat situ ade jual lempeng sambal ikan bilis sedapp..cube la try..:)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

waaa semua nampak sedap!!!

Falsya said... [Reply to comment]

ayooooo....gambo ketupat daun palas la plak kan ko tayang pagi2 nie....smp hati ko kan...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

pehhh..thats y aku suke brekfes!!hahaha

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Pergh! Lontong tu paling da bomb tu! :)
Balik kl nnt tapau! Hihihi

liah man said... [Reply to comment]

sya org kluang,mmg agak mahal reganya bg sya la ek
tak leh gi mkn selalu hehehe.. ...
tp klau teringin laksam sini la tmpatnya yg sedap.

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
hahah saje je letak entry makanan pg2

Nana said... [Reply to comment]

@gadis sepet
heheh terbaik suke seme makanan sini

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hahah
sila terjah yea
pg je buka tau

Nana said... [Reply to comment]

@Fara
tu la klw orang kluang sure kata mahal
tp akk rasa sama cam harga kt kl je

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
bukan nampak aje tp mmg seme sedap hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
hahaha ko memang
apa je yg x tingin

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
hahah klw kedai bekpes seme meriah cam gini aku pon suke

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
hahah tapau kalu abes berbuih

Nana said... [Reply to comment]

@liah man
hehe ni pon tak g selalu
kadang2 je klw rasa nk makan lontong mmg makan sini

danial1 said... [Reply to comment]

Kluang here I go, bawak family this weekend so nk cari makan best dgn tempat menarik kt Kluang ni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...