MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 23, 2013

LEGOLAND : The Beginning & Lego Technic

oleh sebab gamba pon xbape banyak yang di amek so kita malas nak wat zone by zone, kita rangkum je zone dalam satu entry.cite pasal legoland dah siap, ada 3 entry seme nye..cam bese kita wat autopublish

sebelum g legoland memang banyak dah baca entry kawan2 komen pasal legoland panas yang hamat..sebenarnya kita dah cuak juga takut2 fitam ke apa kan haha..hover ye la sehari sebelum masuk legoland kan baru balik uss,sakit kaki masuk uss blom ilang lagi tambah plak legoland yang beso tu.

tapi allah tu permudahkan ibu mengandung yang mana sejak kita jejak legoland tu pukul 11 pagi cuaca amat2 lah cantik, cuaca mendung sampai la ke petang dalam kul 4.30 baru la ada matahari tu pon panas ala2 manje ala panas petang2 yang lite2 gitu kan..tu pon matahari kuar sejam je..pastu xde matahari dah...fuhh seronok tak terkata jalan2 dalam legoland dalam cuaca yang mendung tu sampaikan orang legoland kata sape yang datang aritu sangat2 bertuah sebab sehari sebelumnye cuaca ada lah sangat2 panas.jadinye kami tak merasa la pengalaman mcm mana hangat nye suasana kat legoland semacam mana yang orang ramai kata tu.

sebenarnya sebelum ni kita xberapa ada hati sangat nak pegi legoland ni, tapi sebab dapat tiket yang bole kata murah juga la..plak tu dah alang2 kita stay kat johor kan tu rasa eh sementara kita dok johor ni & sementara bb tak keluar lagi ni baik kita pegi.kang klw dah pindah kl sure kena tido hotel nye klw nak g legoland kan?pastu kang klw ada bb kecik tak sesuai plak nak bawa legoland tempat panas terik gitu bawa bb sian plak kang.

memandangkan juga damia asik2 la sebut nak pegi legoland...nk pegi legoland nak berbulu telinga ni mendengar..tu usaha juga cari kot2 ada sape2 nak letgo tiket legoland murah2..terjumpe plak mz buat entry kt blog nak juai tiket legoland murah..tu rembat tu.

tiket dewasa satu mz jual RM90 so dua RM 180 tiket budak plak kirim kat pasya bli masa dia g matta fair RM78  total tiket RM258, salah satu sebab kenapa ktorg tergesa2 nak g uss la pastu legoland la...pasalnye tiket legoland dewasa tu expired 30.4.13 tu pasal kena g cecepat sebelum expired
sebelum masuk legoland ni, ada satu mall nama dia medini mall tempat parking kete jauh gile tau..adoi jenuh la berjalan nak masuk dalam legoland ni...parking utk sehari dia cas rm7
kat medini mall tu ada mcm2 kedai kot klw korang nak makan dulu baik lah makan kat mall tu dari makan kt dalam yang korang sendiri paham2 je la kan harganya memang mahai. kat medini mall tu ada banyak je kedai makan, ada kfc, sr, pastu ada seven eleven
masa sampai je kt pintu gerbang legoland ni ujan cam lebat sikit dah kita patah balik beli payung kat seven eleven rm15 je..masuk dalam payung saiz kita beli tu jadi rm30
 ni map legoland, ktorg masuk je terus menuju ke lego technic
 ok kita mulakan gamba2 kat THE BEGINNING
kat sini banyak la lego2 berbentuk orang jenuh la snap satu2 ngan lego2 memacam rupe ni 

 
 sian orang lego tu kena buli ngan amrul dia nak letak spek dia skali kt pompuan tu tp xmuat haha
dah dia letak cap dia je atas kpala pompuan tu
 ni klw ada lego bertudung ni maknanye ada surau di situ

 ni lego pakcik dengkur hehe..comei je tau ada suara pakcik ni tido sambil berdengkur
krohhh krohhhh bunyi dia
 lego pegang makanan maknanya ada cafe la situ

 lego pegang mangkuk jamban maknanye tempat melabur hahaha
daddy tu kan klw dia tak penat lg mcm2 gaya dia buat cer klw dia penat takot nengok muke talak sinyum hahah
 ni maskot kejap2 je dia kuar
 ok masuk plak zone LEGO TECHNIC
kat sini ada 3 ride yang bole di naik tapi nye satu ride mia xlepas naik sebab tak cukup tinggi , roller coster tu je dia xleh naik lain2 seme mainan dalam legoland ni dia bole naik

yang ni game dia pusing2 pening kepala sama mcm kat uss

 ride ni best tp kita malas naik dia pusing2 atas air xbasah cuma klw ada orang gatal tangan g tekan pistol air kat luar pagar tu makanya basah la sikit hehe
 nengok muke sonok
yang ni la roller coster mia xlepas nak naik tu mia beria2 nak naik sampai majuk2 xdapat naik haha bukan reti takut budak tu, dia kata dd tu bole je naik



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

pergh ni betul2 berjalan sakan ni kak, dari uss ke Legoland plak...
seronokklah kakak Mia ek...
heheh

MRS. K said... [Reply to comment]

masa aku pegi tu paking kat medini tu free lagi

zarena heeney said... [Reply to comment]

belum smp lg ke sini
tapi dpt baca pengalaman dr org best jea

~aYu~ said... [Reply to comment]

anak yg first sibuk je ajak gi legoland ni.

mama tisya said... [Reply to comment]

oh parking dh kena byr..kita p free lg...roller coaster tu best...yg pusing2 tu tk naik pn

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mmg jeles mia x dapat naik yee

Ezna said... [Reply to comment]

ibu mengandung yg aktif! eh parking dah kena bayar?. Dulu free ajer...

ieda immi said... [Reply to comment]

ya allah bestnyaaa nana

hurmm bilelahh dpt mai kan ;)

diana said... [Reply to comment]

wah..larat pulak tu..
saya masa ngandung langsung tak suka jalan2..kena panas pun tak mau..heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
hahah sekali sekala
nanti dah ada bb susah nak berjalan dah
slagi bb xkuar ni jalan puas2 dulu
nnt tgu bb beso balik baru buleh jalan

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
tu la ramai kata gitu
skang seme dah bayo

Nana said... [Reply to comment]

@zarena heeney
xpe baca dulu pengalaman orang
manatau nanti nk pegi senang dah tau kan

Nana said... [Reply to comment]

@~aYu~
sama la mcm mia ek

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ahh kena baya dah..
kita sehari suntuk kena cas maximum la

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hahah majuk ok

Nana said... [Reply to comment]

@Ezna
hahah bese mana ada aktif gini
dok umah je
sekali berjalan amek sakit kaki
ahh parking dh kena bayar

Nana said... [Reply to comment]

@ieda immi
best untuk budak2 la kak
kita orang tua xde apa sgt ride yang bole naik
insyallah turn akk plak nanti g sini k

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

ok..amik buku nota japp ;)

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Perghhh org tu trus pakai baju baru semalamnya la hahahah! Sori sarjan! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...