MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 11, 2013

mana nak ada khasiat kalau gini

 rasanya bukan mia sorang je kot cam ni, setiap hari lauk dia nasi, telor ngan kicap dah tu je.tak yah la susah2 nak buat ayam goreng ke, apa ke masak la sedap2 camane pon tetap dia minta lauk telor goreng.tu pasal dalam peti ais kena makesure kicap & telor sentiasa ada stok, buatnye memalam buta dia minta nasi mana nak cari klw kedai dah tutup

ada skali aritu kul 11.30 malam dia minta nasi ngan telor astaga..mujor la telor tu nengok ada 2 biji lagi dalam peti ais...besenye memang ktorg pakai kicap kipas udang, tapi kan nengok kicap kipas udang mahai sikit regenya so ritu saje la try test carik kicap brand lain tapi yg manis juga try beli kicap jalen

skali masa kasi mia makan nasi cam bese ngan telor kicap dia tu baru sesudu dia suap dia komplen kenapa kicap ni macam tak sedap je??hahah padahal dia tak tau kita dah tuko kan kicap brand lain.saje buat2 tanya eh tak sedap ke?meh mama rasa...skali dah rasa ahh la...tak sedap muahaha...jangan kata mak budak, budak pon reti komplen kicap tu xsedap.

alamak xpela..kita kasi abes dulu la kicap jalen ni, nanti kita tuko balik kicap kipas udang mahai pon mahai la janji sedap.bese kicap ni memang tak sampai sebulan la klw botol kecik tu sebab nye bukan anak je suka makan ngan kicap mak pak pon suke kicap

kalau kicap kipas udang botol kecik tu rege dia RM5.80 klw tak salah jalen baru RM3.80

 p/s : korang suke makan kicap brand apa?ni la pestime kita tuko jenama kicap sebab selama ni mmg pengguna tegar kicap kipas udang, dah rasa tak sedap pasni memang setia ngan kipas udang je la

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Kicap kipas udang memang sodap... :d

Echa said... [Reply to comment]

dulu ... kini dan selamanya mmg kicap kipas udang je nana... x penah tuko pun... setiap kali beli... kena ada botol merah ngan hijau.. hehehehehe.. masin dan manis... mahal sket pun xpe.. janji sodap... heheehhe

cik dah faridah said... [Reply to comment]

kicap kipas udang makin mahal harganya...sy pun kdg2 tukar beli kicap..jalen,faiza..yang ada ayam 3 ekor tu ntah kicap mende tak ingat..tp seb baik x mkn kicap sgt..jadi beli jer yg mana murah

Mummy Princess said... [Reply to comment]

Anak-anak akak pun sama kes dgn Damia asyik makan nasi dengan kicap + telur. Kicap mmg tak pernah nak tukar, risau tak sedap....

Mummy Princess said... [Reply to comment]

Anak-anak akak maca Damia ler.....Makan nasi dengan kicap + telur. Menu sama hari2 tak kira siang ker malam....Kicap mmg tak nak tukar...risau tak sedap.So pilihan yang kekal.....Kicap Cap Kipas Udang ler.....

Lynda Che Lah said... [Reply to comment]

nana..anak sy pun makan nasi ngan telur je gitu..kitorg pakai kicap kipas udang manis tu tapi buh sikit2 je lah..risau juga takde khasiat tp at least dia nak makan kan..ermmm

MRS. K said... [Reply to comment]

hadif kekadang die nak makan telor ngan kicap jer.. nasi tanak. diet konon. muaahahaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kan..anak2 mmg suke makan mnu tu je kan..sue pon pelik

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg mhl kicap kipas udang tp suka..aritu try gk bli kicap jalen murah skit tp tkleh lwn kicap kipas udang..lg 1 kicap best gk cap abc yg iklan syani tu..sos tu ala2 kt ayam penyet yg pekat tu...tkleh ltk byk sbb manis...hehe

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Ramai gak anak anak yg menu makannya sama camni kan?

Kami dh lama tak beli kicap kipas udang huhu!
Slalu beli jalen yg oren tu
Bukan yg manis ni..tp yg lemak manis
Tu sedap sket nana

Ietams said... [Reply to comment]

kita dulu pon memang peminat tegar kicap kipas udang..
tapi dek kerana dah mahal kebeno, terus tukar jalen dah..hihihi..
berpatutan sikit regenye..

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said... [Reply to comment]

hihihi..
walau mahal pun..
tetap kipas udang..
kicap lain x masyuk...
pernah gak cuba jalen..
x berapa nk jalen sgt..
uit... x tau la nama..
pasal rasa nyer kdg2 pelik...
hihiih

bunga_rose said... [Reply to comment]

betol.. kicap lain takkan sama cam cap kipas udang.. kat rumah tu klu tukar brand lain mmg lambat laa nk abis, letak dlm masakan baru gerak, klu tak dok tang atas meja jela.. tetap tekak kipas udang hihihi

Dira said... [Reply to comment]

Saya dulu, masa kecik2, 3 beradik mmg suka makan telor goreng+nasi+kicap. Kicap piliham, kipas udang smpai hari ni. Kicap lain mmg terasa lain.

Afne said... [Reply to comment]

ini menu harian hana dgn haziq. puas le aku membebel soh mkn lauk lain. mcm tak jemu dok ngadap kicap dgn telo goreng.

nana, aku kan ddk dgn mak aku. jd kt rmh mmg ada 2 brand kicap. mak aku suka jalen, aku suka kicap kipas udang. tp so far bdk2 ni tak perasan klu aku guna yg mana2 pn hehe

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

suka jugak kicap kipas udang!!prnh try kical tamin tapii kureng la

Nafisa81 said... [Reply to comment]

anak anak koi suka kicap jalen. Tapi yg warna oren...yg lemak manis tu...yg merah tu sedap utk buat daging masak kicap jer

melliezca said... [Reply to comment]

betul2...kicap jalen lemak manis premium yang warna oren memang sedap..patut cuba...

melliezca said... [Reply to comment]

betul2...kicap jalen lemak manis yang warna oren memang sedap...patut cuba..murah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...