MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 15, 2013

pertama kali jejak sushi king

sebelum ni pernah gtau kot yang kita memang tak makan sushi, pernah try sekali je masa jamuan makan2 dekat office lama.ada la diorang blikan sushi try la makan satu rasanya yg kita try tu ada telor ikan warne oren tu tros loya tekak hahah sampai la ke sudah ke pernah sentuh sushi.

amrul plak memang dia makan, tapi sejak dia kenal ngan kita dia tau kita xsuke makan sushi so klw g makan mana2 dia xkan offer makan sushi sebab dia tau kita tak suke.malam jumaat lepas masa g kluang mall tetiba ternampak sushi king.amrul ada tanya nak makan mana

tros kita cakap, nak makan sushi king bole?dia nengok muke kita dengan pelik hahah...aik nak makan sushi?bukan awak tak suke makan ke dia tanya.ala aritu ada tgk kt instagtram kawan dia makan sushi king mcm sedap je...saya nak try xpe kita amek seketol je klw tak sedap saya xoder dah yg lain

sebelum masuk suhsi king amrul berkali2 tanya btol ni nak makan sini?xmenyesal?hahaha...buat lawak je..kita pon sampai je dalam tu tros buka ig mamatisya nengok menu yg dia pernah mkn kt sushi king sebab tgk nampak mentah sushi yg dia oder so kita ikut apa yg mamatisya makan.

 orang tu muke gembira sebab dia dah lama xmakan sushi pasai bini dia xmakan haha..pasni suke la dia bole mkn sushi lagi
 budak ni plak jakon la kan tgk piring bergerak atas conveyor tu dia cop nak duduk tepi,i dah tingat plak aku ngan keje kt klang gsk dulu hehe...botol eno bgerak atas conveyor
bento set ni kita punye amek hok mixed bento
 ni amrul nye Tori Teriyaki & Fried Bento
 air amrul Matcha Float Volcano
 cola ni patut ada float tapi minta xmo float kita xsuke float
 yang ni sushi saje nak try igt nak makan suhsi ni je amrul kata mana kenyang dia suh amek bento set pastu suhsi ni kira side order la
yang ni amrul yg amek Spicy Salmon Ricewich sedap gile ok esp dia nye sos
 unagi slice
 ebi ten yg ni amek 2 set sebab mia suke udang, tapi nye udang je dia makan nasi nye amrul abeskan
 owh skali dah makan baru tau sedap rupanya seme nye bole masuk tekak, seme nye makan sampai licin sampai xde satu pon tinggal, sedap memang la sedap kan skali time bayar amrul kasi resit total RM83 muahaha...tekejot la makcik ni yg xpernah makan sushi king kita tanya amrul eh asal mahai sgt mmg gitu ke?dia kata abes tu kemain sedap je tarik haha...xpe la skali skala pejam mata, kata nak merasa kan

maybe pilihan kena amek yg ikut selera la kot klw mentah2 cam salmon tu awal2 kita serender tak mau membazir kan menda hanyir2 ni memang tak oder la.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ribu orang memberikan idea bernas:

Nafisa81 said... [Reply to comment]

tgk-tgk jugak sebelum tarik...tgk bahannya boleh masuk tekak tak...dan jgn lupa tgk kaler piring...haha...

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

nory tak penah makan sushi pon,,sebab tekak takleh nk terima..hehe

dya said... [Reply to comment]

klu dh mkn sekali..sure de 2 3kali akan pi tau kak :)

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

kite pon x pernah makan kt sushi king..first n last makan japanese food time biz trip ke jepun 5 tahun lepas..ada certain yg leh makan cm tempura,sushi biasa2 tu..kalau yg ikan mentah n telur kaler oren tu memang x lalu..haha

amiey lee said... [Reply to comment]

Aku pun tak sentuh sushi ni..laki aku ajaj bapa kali dah masuk..aku tak mau..huhu ritu masa dept dinner mkn kt japanese buffet dinner..nasibla aada teppayaki bagai...sushi n sashimi akuu tak reti makn

diana said... [Reply to comment]

suami saya langsung tak makan...

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

kite ni lagi la darattt ! tak pernah masukkkkkk!!

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
Hahah xde tgk kaler piring dah
Tgk mana bole masuk amek je hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Akk pon memula sama mcm nory
Xle nak terima skali dh mkn sedap plak

Nana said... [Reply to comment]

@dya
Hahah tu la
Ni terasa mcm nk mkn lg je

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Sama la
Klw mentah mmg xlalu la

Nana said... [Reply to comment]

@amiey leehahaha sama mcm aku la
Sashimi mmg xle mkn

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Heheh dah terbalik plak dlu kita yg xsuke asben suke

Nana said... [Reply to comment]

@mamaRIFQY
Haha kena try na
Amek yg xmentah tgk bole masuk x

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

aku ni bila la nk try masuk mkn sushi king..rasa tekak tk leh terima...sm la laki aku pun..hehe....

tht why tk kepingin nk try mkn..laki bini tekak tk leh terima..haha

mrs kayrul said... [Reply to comment]

kita pernah try makan sushi king...seronok jer tarik pinggan2 tuw..melantak plak tak hingat..sekali nak membayar menggigil tangan....lagi puas rasanya beli sushi kat jusco boleh dapat banyak...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...