MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 11, 2013

pertama kali nak mengundi EKSITED!

sepatutnya pada umur 30 tahun ni, ini adalah undian kali kedua bagi orang yang jenis bertanggungjawab pada negara..hahah memandangkan dulu kita ni jenis tak bertanggungjawab makanya tahun ni merupakan undian saya buat kali pertama.

tak sabar sebenarnya nak rasa camane la rasa mengundi ni..tapi kan..semalam saje dok cakap ngan amrul ala..xmerasa la saya nak mengundi..sebab saya alamat kl, sebelum pindah kluang ritu ada dapat surat gtau kita mengundi kat mana.dah tau dah kita dun bukit antarabangsa tempat mengundi kat sekolah menengah taman keramat.mak, ayah & adik badik mana alamat kl seme ngundi tempat yang sama

pastu amrul cakap ye ke awak mengundi kat kl?saya cek awak mengundi kat kluang..cer cek balik eh xpuas ati la kan..kita konpiden je mengundi kt kl..pastu saje la buka website SPR huh tak gerak2 pon kita klik nak cek mengundi kat mana, last2 sms je

hambek ko..skali dapat sms
dia gtau tempat mengundi kat kluang
eh heran juga ni camane bole bertukar dari KL ke Kluang?selama ni dah banyak kali semak memang kita mengundi kt KL, last semak bulan 2 lepas siap dapat surat lagi, camane semak semalam bole bertukar kluang plak ek?xde plak oter mana2 maklumat kt laman web SPR ke otomatik sebab isteri tentera jadi ikut kat mana suami nye berkhidmat & mengundi?tah la tak arif bab2 ni..almaklum la kali petama mengundi kan, tapi ada juga yg isteri dia tak ikut mengundi di tempat sama ngan suami.
nak cek ngundi dun mana by sms taip SPR SEMAK IC NO hantar ke 15888
nk semak online klik sini http://daftarj.spr.gov.my/

pagi ni try buka website spr pakai pc eh bole plak semak tempat mengundi, kami laki bini akan mengundi di tempat yang sama bezanya amrul akan mengundi seminggu lebey awal pasai dia asekar & dia akan kena standby pada hari mengundi tu kena mengundi awal.
senang la gini xyah nak balik KL mengundi, rasanya klw kena balik kl pon memang tak balik la sebab amrul  standby masa hari mengundi tu
aiyokk salah spelling nama amrul tu AMRUL la not AMIRUL, amirul tu adik dia hehe


p/s : untuk makluman tak semua isteri tentera ikut mengundi di tempat suami nye berkhidmat hehe baru tau ni, tadi ada kwn amrul cakap dia tak mengundi kat kluang, kena mengundi kt kampung dia teregganu & ada juga kes 2,3 org yg lain gitu ngundi xsama dengan suami.

apa pon kepada mereka yang bakal keluar mengundi, mengundi la dengan bijak eh...kalau tanya saya undi mana?saya masih mengamalkan prinsip undi itu adalah rahsia..haha..

bak kata farah dhelina kat FB:
kalau tak suka atau benci.. xpayah nak over sgt.. terlalu lantang bersuara pun, boleh bikin org menyampah.. LOL. Cukup masa nanti, pergi PANGKAH apa yg suka..tak payah lah nak meroyan-royan kat facebook.. menjelekkannn..
 kui...kui...saya stuju!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Nadea Emerald said... [Reply to comment]

haaa samalah aku pon baru 1st time mengundi.. hihi.. aku sorg je kat kl.. family ngundi kat kg. I is nervous !

eima said... [Reply to comment]

pelik ... cam ne leh tukar ke amrul yg tukar kan ??? hmmm pelik lagi kiki

selamat hitamkan jari telunjuk anda

Masya said... [Reply to comment]

selamat mengundi... salamalah kali pertama juga..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ooo gitoo erk..baru tau

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

saya mesti pilih...hehehe

Nafisa81 said... [Reply to comment]

patutnya dah 3 kali..tp sbb tak prihatin...ini kali pertama

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Btul kata fara tu hehehe
Undi rahsiaaaa! :)
Selamat mengundi

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

setuju!!!ngeee

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

tulaa..aritu husbnd bgtau gak sepatutnye isteri mengundi kat tpt sama ngan suami klu tentera ni..sekali cek, mmg kompem kena kat kg...alahaiii..harap husbnd free lah 5hb tu..teringin gak nk balik kg mengundi..yg sebelum ni punye mmg tak balik sbb die standby..wuwuwuwu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...