MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 3, 2013

tamat la sudah percutian seminggu di KL

 tamat la sudah..cuti skolah.kali ni puas ati lama dok KL, nak kasi mia seronok pon ye..sian dia kan dok kluang mana ada kawan..balik KL tu dia...jumpe geng ngan sepupu dia seme, sampai makan pon xnak leka main, pastu sehari pon xpenah tido ngan mama dia 3 ari umah kazen ni 3 ari umah kazen tu.

ari sabtu pagi tu kami gerak balik KL ni la first time naik keteapi dari KL ke Kluang, bese naik dari kluang je kan.mcm bese la..kalau sampai KL deah amek, nak balik kluang pon diah anta..walaupon kita cakap xyah susah2 kita bole naik lrt dia tetap juga nak anta...mana nak cari kawan baik cam tu?siap bekalkan kita makaroni goreng utk makan dalam keteapi..terharu mak tau.

sepanjang jalan tu mmg xleh tido la sebab awal pagi kan?tren gerak kul 9pg mana nak ngantok nye.tapinye sebab kita xbese naik dari kl cuak juga sebab takut terlepas stesen pasainye diorang tak announce kata next station apa?so pandai2 sendiri la klw nak turun tu..mujor dekat nk sampai kluang bole cam kem amrul tepi landasan.
sebab nak amek gamba ni la..tab jatuh pastu retak huwa..nanti la kita cite
 mia siap dapat duit blanje..diah kasi RM50 adoiyai si diah ni.....dah la masa kt kl asik dia je belaja
amek anta kita lagi kt kl central, bekalkan makanan dalam keteapi kasi mia duit blanja plak moga murah rejeki diah
 sonok plak naik keteapi siang2 tgk kampung orang..ada satu kampung mana ntah kat melaka alahai lawanye bebetol tepi landasan lupe lak nk amek gamba
 ini budak tak tido langsung..dia buat mcm umah sendiri dah..katil atas xde orang kejap dia turun kejap dia naik
 dah tengahari lapo makan makaroni yang diah tapau kan..sedappp

p/s: korang penah tak naik keteapi jalan jauh2 gini?ni kira xjauh la 6 jam perjalanan je..kalau g kelantan mau makan masa belas jam kot kalau ramai2 sronok la...pastu amek plak yang katil nye mmg xpenat sangat bole duduk bole baring

naik keteapi ni memang letih sikit klw amek yang tempat duduk biasa tu sebabnye perjalanan akan jadi 2x ganda lebih lama klw nk compare naik kete atau bas.naik kete 3 jam, naik train jadi 6 jam.tapi sebabnye ibu mengandung asik nak terkucil jadi lagi senang naik keteapi nak kencing 20x pon xjadi masalah haha...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Aritu dr jb ke kl
Lenguh gila pinggang dok dlm ketapi
Rase serik jek dh pastu
Tp bile tgk mia ni cambest jek baek ketapi ada katil
Cam nk try la pasni amik yg ada katil plak

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

tak pernahnaik keretaapi..huhuhuhu sedih betulkan..

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

hubby aku ritu balik penang naik ketapi ngan anak dara dia...
sonok anak dara dapat naik ketapi jejauh gitu...
yelah berjam jugak kan

eima said... [Reply to comment]

tak penah naik ketapi.... rasa cam tak sanggup sbb org kate lg lmbt dr naik bas...huhu

ieda immi said... [Reply to comment]

best kan ..
akak pun pernah bawa anak2 bercuti di KL .. kalau dulu nak dtg KL pun nyampah ekek :)

mama tisya said... [Reply to comment]

pernah naik kl-penang ke kl-kedah...tk silap...kecik2 dlu so tk brp ingt..hehehe...bertuah dpt bff mcm diah...mana nk cr..hehehe..oh die tk announce ek bila smp..kn tertdo terlps plak ye...gmbr ni mmg tk nmpk mcm peknen..maintain mcm biasa sbb cover ngan hbag kah..hehe

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

nory last naik ketapi jauh pegi penang masa tu kecik lgi lar..pastu tak pernah dah..

akak nmpak makin berseri skrg..sebelum ni nmpak pucat...hhehe..seri ibu mengandung gitu..heee

Masya said... [Reply to comment]

tak pernah naik huhuhuhu keretapi siap ada katil dan jauh² mcm ni.. komuter pernah lah..

atty's said... [Reply to comment]

bagusnya dpt kawan mcm diah..smoga diah terus murah rezki..

Ya ALya said... [Reply to comment]

xpernh lg naik ketapi ni.....

watyz said... [Reply to comment]

terharu baca part diah tu. bertuah badan dpt kawan sebaik diah tu kan... :)
pernah 2 kali naik ketapi 1 dr kelantan ke seremban 2 dr seremban ke kelantan (yg ni amik katil).. besttt....

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

aida pernah naik ketapi dari tampin ke johor kecik2 dulu...
then tak pernah dah... tu la skali naik ketapi....

:: Cik Viva :: said... [Reply to comment]

lame dah tak naik keretaapi..menggamit kenangan betul..tapi kalau nak pun tido je sebab naik malam..hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

last Ayu naik keretapi masa sekolah menengah..naik dr s'ban ke penang....tu la last..memang penat sgt but seronok.. sekarang nie..mana ada naik train lagi..semua naik keta jer.

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

lama betul la.. x naik keteapi.. bestnya..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kita dlu dr kecik smpi sekolah menengah kalo dtg KL umah mak msti naik KTM ngn atok wan.rsa lama gila dlm ketapi 8jam..tp syiokk dr naik bas..

nana nmpk kurus lah tang muka.nmpk cun dr sblm pregnant..hehe

iietamalek said... [Reply to comment]

Tak pernah naik kertapi lame cmtu.dulu pun merase naik dari seberang perai ke taiping jer...mesti bestkan, tgkpemandangan luar tu...hehe

mrs kayrul said... [Reply to comment]

suka naik keretapi yg tidur nie..selalu ambik bilik punya..senang

FiZ said... [Reply to comment]

saya pernah!sangat best bila travel jauh dan dapat baring untuk tido.tapi tu la, makan masa berganda la nk sampai ke destinasi.sy slalu naik dr kl sentral ke arau.btolak pkl 930pm smpai 8pg.huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...