MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 4, 2013

tips dapatkan anak lelaki

Masa blom pregnant aritu banyak juga gugel tips nak dapatkan bb boy, idok la banyak yg diamalkan cuma ada ikut dua tips je.

1. Lepas bersama tu tido mengiring blah kanan
2. Masa dapat je tau pregnant mmg banyak makan seafood

Tips2 lain kalau nak tau bole gugel je sure selambak kuar.tapi tu la kita hanya berusaha kan..semua tu ketentuan allah

Ingat lagi dulu penah dgr org kata gini.
Kalau keluarga sebelah pompuan yang sulungnya lelaki & sebelah keluarga lelaki yang sulungnya juga lelaki makanya peluang utk kita dapat anak pertama tu lelaki sangatlah cerah
Tapi xle pakai...family kita sulung lelaki, amrul plak dia yg sulung, ktorg dapat anak sulong pompuan.

ramai juga yang tanya ada beza tak mengandung first ngan second ni?
rasanya tak de lah banyak beza sangat, tapi memang ada la sikit2

1. mabuk tak teruk sangat, muntah pon tak teruk sangat klw nak compare masa pregnant mia dulu.
masa pregnant mia kita dah seronok dah konon2 bulan puasa bole la puasa penuh..sebab masa bulan puasa tu baru pregnant 2 minggu..kemain berlagak la ngan opismate yea..tahun ni aku bole puasa penuh..skali hambekkk...2minggu tinggal puasa, bukan saje2 tinggal tapi sebab mcm dah kritikal sahur je muntah, berbuka je muntah pendek kata pagi petang siang malam muntah sampai lembik...berat sangat banyak turun sampai doc tulis ngan pen merah, dia xkasi puasa..mana boleh nak tinggal sebulan yang mengganti kita bukan dia..tu gagahkan juga dapat puasa 2 minggu, lagi 2minggu terpaksa la mengganti.

2. rasanya masa ngandung mia dulu time 6 bulan mcm skang ni perut besar skit dari skang, skang ni mcm xbape kembung mcm masa mia dulu.

3.tak tau kenapa kali ni rajin sgt memasak..tapi maybe sebab dah jadi surirumah kan..memang la kena masak haha..dah tu apa keje lagi nak buat.tapi tu la..klw masak lauk2 je xpe..kali ni dia nye kerajinan rajin membuat kuih segala..dulu?jangan harap la wei..beli je klw tingin nak makan kuih2 ni

4. muka rasa mcm kusam, pucat & selebet.masa mengandung mia rmai opismate dok kata muka berseri2...kulit cantik tapi skang idok lagi..xde sape pon nak puji haha..dah tu bukan keje xde sape nak nampak perubahan pon kecuali family sendiri

5. pastu kalau dulu kan banyak makanan yang kita suka jadi xsuke, yang xsuke plak jadi suke. mcm ikan bakar, masa mengandung mia yallah cukup menyampah nengok ikan bakar..skang ni ok je apa je bole bedal..

pst...ramai yang tegur muka cengkung aritu diah, pasya, mak, adik ipar, pastu balik kl ritu masa g nengok pasya kt umah, kak long dia pon tegur muka cengkung, semalam kt blog pon ada orang tegur juga muka nampak cengkung.meh kita bagitau satu rahsia..mana lemak2 kat pipi tu pegi

tada...nengok gambo ni, gambo tudung ijau tu ari sabtu sebelum balik kluang
gambo baju pink tu ari jumaat shari sebelom balik kluang
nampak tak bezanya klw pakai suar ngan pakai dress?pakai suar cam leh kaber lagi kan lelemak seme
cer nengok gambo pakai dress pink tu di mana rahsianya lemak di pipi dah transfer ke bontot hahaha..
skang ni memang kena tebal telinga la orang kata badan debab, chubby, gemok dah sewaktu dengan nya..
ala xyah la nak argue lagi nape lelemak seme tersembul dah sah2 kita bawa satu lagi nyawa harus la badan naik dengan jayanya.udah terang lagi bersuluh..kalau skali dua dok cakap gemok gemok xpe la..ni klw asik2 dok cakap je rasa nak lempang pon ada haha...opsss xle marah ibu mengandung....

Published with Blogger-droid v2.0.10

31 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak pe..biar org kata, janji kamoo cantik na...tak sabar nak tunggu nana bersalin...

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

semua tu rezeki kan..kita hnya merancang...

mcm aku pun tk merancang, tmbh2 jenis nk lekat lmbt..so tk kisah girl or boy..laki aku mmg sulung, belah aku plak...yg sulung kakak, mmg km tk budget dpt boy...hikss..

tp aku bila je taw pregnant..mulanya aku tingin mkn steamboat, then aku suka mkn daging dari ayam...aku tk suka bersolek mmg selebeh je, lagi satu tk rajin masak..haha...

bab mkn tk kisah..mmg lalu je..alah muntah mmg tak de....

#scan masa 4bulan dah nmpk bebird dia..hehe...mmg teruja gak la masa tu, sbb laki aku bhrp dpt boy sulung..hehe. Alhamdulillah syukur..

dya said... [Reply to comment]

salam dya follower sini,,jmput singgah my blog ya..:)
dh preggy brp bln nih??

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Haha..
Behave, behave.. Ibu mengandung
Kang turun kat anak plak kang hihi

Kite ngan nana no 4 jek yg sama hihi
Mmg btul la org ckp
Lain org preknen lain cara nya kan

Alaaaa mcm nk preknen lagi la plak haha
Ramai bebeno baby 2013 ni! :P

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

biasalah mengandungkan kembang sana kembang sini..
hahahhha
tapi bagi jue pengalaman mengandung anak lelaki dengan anak perempuan sama je..
dan syukur sangat dua2 jue tak mabuk..

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Orang tua2 kata, kalau masa mengandung dan wajah kusam, tak berseri, tak cantik macam masa sebelum mengandung tuu... dapat anak perempuan...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu sama ngan Nad, yg no 4 tu..sama.
Masa pregantkan iris..memang suka sgt melawa..but masa pregnantkan Ian..alahai..malas sgt..manjang tido jer..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

bagus tips akak ni..
tapii nory nak tips cepat "lekat" ada tak?
heheeeheh

ieda immi said... [Reply to comment]

tpi akak tgk still maintain aje .. seri ibu ngandung x sama ngan org x ngandung ;)

ayu zarina said... [Reply to comment]

setiap peknen memang tak sama nana...ayu dulu aleesya 7 bulan baru nampak peyottt yang comel...ngandungkan ayyunie..5 bulan dah nampak peyuttt...hihi..

tapi alhamdulillah...2-2 ayu peknen tak ada sangat alahan dan tak ada sangat ngidam apa2...cam biasa jer..

diana said... [Reply to comment]

biasanya gitu la..anak pertama dengan kedua beza sangt rasanya...masa ngandung kat anak kedua ramai yang kata anak lelaki sebab muka jadi hitam.tak lawa langsung.bergambar pun tak mau..hitam berkilat lak tu..hahah..tengok2 betul lelkai..;P

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

biasala... lain anak lain ragammnyer.. kalau ila ngandung anak pompuan buruk rupa ila sbb org kata seri anak amik.. terbalik dgn lelaki... tp tulah..yg penting sihat..bykkan mengaji n solat dan doa..mohon anak sihat, cukup sifat dan paling penting..panjang umor...

mama tisya said... [Reply to comment]

org yg ckp tu agaknye die tktau nana peknen...sbr2 sok dh msk 9bln sure memboyot perut baru org tu diam kot..hehehe

mrs kayrul said... [Reply to comment]

ala biasa la tak lama lagi kurus la...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Yallah mak jemah saje nak bg lg kembang ke apa ni hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@dya
Hye salam kenal
Dah 6 bln :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Tu la tahuh ni mmg ramai mak buyong

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
Bestnya jue xmabuk
Sy dedua muntah cuma kali ni xteruk je

Nana said... [Reply to comment]

@Izni Hafiz Abdul Rashid
Hahah xle caya juga
Ramai tgor sy pucat lesu muka xbsri
Skali scan bb boy

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Hahah kita kali ni sama mcm dulu
Bila preggy mmg xsuke mlawa

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Hahah tipa tu xpandai
Tp sblm akk try to pregnant akk ada mengurut

Nana said... [Reply to comment]

@ieda immi
Haaha menten ke kak
Bontot rs lebar gile nih

Nana said... [Reply to comment]

@ayu zarina
Bestnye org xde alahan kan
Tu la bole nk ngandung selalu klw gitu hehe

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Lain org lain ragam kan
Ada yg beza
Ada yang tak

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
Insyallah :-)

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Haha mungkin jug kan
Perut xbape nampak org xpasan pegnent

Nana said... [Reply to comment]

@mrs kayrul
Xsaba nk krus blik hehe

Afne said... [Reply to comment]

nana, klu ikut pengalaman aku... morning sickness teruk & agak lama dpt pompuan & morning sickness tak brp teruk/lama dpt anak lelaki. hana dulu sampai 4 bln lbh aku muntah loya semua tp masa haziq cuma 2 bln gitu kot. yg 3rd ni tungguuuuuuuuuuuuuuu

~aYu~ said... [Reply to comment]

huhu.. best kan kalau dh confirm boy ni. sy tak scan lagi. hubby sibuk suh scan.

maria firdz said... [Reply to comment]

hmm.. berusaha, tapi jgn mengharap... Allah tahu yg terbaik.. :)..

iietamalek said... [Reply to comment]

Hurm...entahlah, macam tak boleh pakai jer teori tu...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...