MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 16, 2013

universal studios singapore, kami datang!!

 akhirnya...dapat juga kami anak beranak jejak kaki kat USS ni, selama ni asik tgk kawan2 pegi kan tingin nak pegi...bukan senang nak pegi singapore ni, amrul mcm biasa sebulan sebelum pegi kena isi form segala, pastu kena dapatkan sign big boss kt kuang dah approve kt kluang form di hantar plak ke mindef dapat kan kelulusan mindef.seb baik seme ok je tak de apa yang sangkut.

tiket uss ni kami beli sebulan lepas kirim kat fasya masa dia pegi matta fair untuk 2 tiket dewasa harga dia RM170, tiket budak RM130. so total tiket 3 beranak RM470.andai kata kami beli kat kaunter USS harga tiket tu $74 utk dewasa $54 utk budak (kalau convert duit kita jadi RM502.98) so kita save kat situ 32.98 biar pon xbanyak tapi tetap save sikit kan.tiket yg pasya blikan aritu ada free meal voucher $15 tapi ktorg tak sempat guna.

dari kluang ktorg kuar pukul 5.45 pagi sebab amek bas awal dari tune hotel kul 7.30 pagi, tiket bas sorang RM30 untuk return tiket, kalau pegi kul 7.30 pagi balik kul 7.30 malam.untuk beli tiket bas odysey boleh direct call En.Sufian di 07-2323 092 untuk booking.

sampai je kt tune amrul tetiba tgk ada schedule bas kul 8.30 pagi balik 9.30 mala
m, dia ingatkan xde balik lepas kul 7.30malam, dah tetiba dia minta tukar plak bas dari nak naik 1st bas ktorg tukar sama suke ngan sorang couple ni yg mana mmg diorang nak tiket awal tapi dah abes.amrul nak amek balik lewat sebab dia kata nak amek gamba malam kat globe tu

masa sampai kt imigresen malaysia seme kena turun dari bas, kena cop pasport kat kaunter then pegi kat platform A utk naik balik bas yang sama, lepas kat imigresen malaysia, kena cop pasport kat imigresen singapore plak, prosedur dia sama je.

sikit info, masa kt imigresen singapore anda adalah di larang :
-bawa rokok lebih dari satu kotak, dalam sekotak rokok plak tak bole lebih 18 batang rokok
-rokok elektronik adalah di larang sama sekali
-chew gum adalah di larang bawa masuk singapore
-masa kat imigresen singapore tak bole sesekali amek gamba ( ni khas utk kita blogger ni la suke amek gamba kan hehe no xleh amek gamba kt imigresen spore ok)
p/s : masuk je singapore henpon tros xde line, so jgn arap la nak buka pesbuk, instagram dah sewaktu dengannye, nnt kt line br tu dia tulis R maksud dia roaming kot.tp amrul nak juga idopkan intenet so kena subcsribe celcom nye pakej rm38/ day.kita share je amek wifi dia kose nk baya rm38 hehe.

tiket masuk USS
masa sampai tune hotel tros pegi kat opis odyssey utk kolek tiket bas, pastu nanti dia kasi form untuk isikan, form ni utk kegunaan imigresen nanti,isi siap2 sebelum bas jalan
 bertolak kul 8.30 pagi sampai uss dekat kul 11 tu sebab kena turun 2 imigresen kan tu pasai lambat skit
 yeay!! sampai dah kita

 
kawasan globe ni memang ramai orang bergamba ye redho je la bile bgambo, gambo org lain masuk sama hehe
 klw xnak gamba org lain masuk kasik zoom skit tp xpenuh plak tulisan universal dia
orang tu kan semangat gile nak g USS malam sebelum gerak dia bli suar baru, baju baru pergh semangat2 hahah
 gamba berdua hanya kt sini hanya ada 2 keping suh pelancong korea amekkan

 oleh sebab kami dah ada tiket masuk so xyah beratur tros pegi kat kaunter masuk dia scan tiket
masa nak masuk sini ktorg ada bawa air mineral, roti & gula2 so far dia tak cek pon so klw korang nak bawa jajan ke air ke bole je wlpon dia kata makanan luar tak dibenarkan
 yang ni kat area HOLLYWOOD dah mcm kat obesea je rasa tapi panas la hehe
tp still rasa mcm kat malaysia sebab ramai orang kita je kat USS ni
 untuk amek gambo ngan kerektor katon ni kena la q, pastu plak dia ada masa2 je kuar menatang ni so klw korang terjumpe ngan karektor2 ni cepat2 amek gamba sebab nanti dalam sejam baru dia ada balik.

tak banyak sgt amek gamba area HOLLYWOOD ni, sebab sini banyak kedai sovenir je.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

32 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

ala..nk lg gmbar!!

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Tak puas! Nk tgk lagi..!
Byk info leh pakai.. Tq nana :)

MRS. K said... [Reply to comment]

prosedur biasa kalau orang gomen nak kluar negara mmg kena isi borang mintak kebenaran ketua setiausaha kementerian/ketua jabatan.. huhu

atty's said... [Reply to comment]

seronoknya..harap satu hari nanti leh bawak firdaus.

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

lagi na...nak baca lagi ni..bestnyer kan..bila sue nak ke sana

ayu zarina said... [Reply to comment]

last pergi tahun 2010 maa baru bukak, nampaknya tahun ni kena gi lagi!!! hihi...

eh apasal tak masuk ngan kete???

mummy_ayu said... [Reply to comment]

seronoknya...mesti Mia suka sgt..

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

wahh..nampak sgt2 gembireeeeeeee mia kat sane !! tepek gambo banyak2 lagii

eima said... [Reply to comment]

klu tak isi borang yg anto ke mindef tu nanti boleh kena surcharge ... tak pun sprm dtg siasat ...huhu

ai lambat lagi kot pergi ...hihi

juelee said... [Reply to comment]

kat globe tu mmg susah nak dapat amek gambo solo, manjang ada org hehhe.. suka singapore sbb takleh merokok suka ati... ada kotak die khas tok merokok so takde la sakit dada hidu asap rokok.....

mama tisya said... [Reply to comment]

untung la bole nk tukar tiket blk suka sama suka..bole jln2 smp mlm lg..oh lambt gk bertolak 8.30...gmbr kt globe tu mmg kena redho la rmi tul org..tp kita dlu byk gk gmbr posing2 kt globe tkde org...tp kena sbr menunggu skit..hehee

lia said... [Reply to comment]

okeh... aku jeles ekekkeee....

ehhhh selim bebenor ko ni Nana.... iskkkk syok peknen dgn badan ringan ni... kan kan...

mama ila said... [Reply to comment]

wahh..bestnye..ila xpernah sampai lagi kat uss nie..tgh plan jugak nk ke sana..tgh kumpul maklumat..cewahhh..kalau jadi nk pergi pas ngundi =)

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

bagus bagus ada review pasal uss...
in shaa Allah next year nak gi.
nak tunggu izzat bleh jalan sendiri :-)

Afne said... [Reply to comment]

aku jugak yg blm sampai ke uss hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Heheh saba yea
Coming soon banyak lg gamba

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Heheh akan menyusul gamba lagi banyak jangan muntah ye

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
Leceh nye kan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
Budak2 la paling seronok kan

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hehe sabar ye
Seminggu ni entry psl uss je jangan bosan
Insyallah nnt sue plak jejak sini

Nana said... [Reply to comment]

@ayu zarina
Mula igt nak stay spore tu nak msk ngan kete
Tp xjadi stay plak better naik bas sebab semata nak g uss je

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Tu la dia nak naik seme roller coster
Langsung xtakut

Nana said... [Reply to comment]

@mamaRIFQY
Hehe coming soon eh
Banyak lg gambar ni

Nana said... [Reply to comment]

@eima
Owh yeke
Amrul kata
Klw xapply jadi pape kan sana nnt
Sakit la hehe
Tu kena apply biapon sejengkal je

Nana said... [Reply to comment]

@jueleehaha tau xpe
Stress je along
Asal nak merokok kena g cr port

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Org mcm xputus je kat globe malam br clear amek gamba situ

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Heheh tgu anak besa skit bole la g beb
Aku klw anak kecik pon xmungkin pegi la
Bukan apa payah kan nnt dia panas xselesa
Kita pegi bukan sejam dua
Eh mana ada slim nye wei...
Lemak sana sini dah

Nana said... [Reply to comment]

@mama ila
Hehe xpe nnt bole baca review saya
Insyallah sy akn buat review terbaik punya

Nana said... [Reply to comment]

@adianiez AIDA
Yela klw anak dh besa sng skit nak bgerak kan

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
Xpe ada rezki nnt sampai la :-)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

ramai tul nk bgmbr kt globe tu kan..mmg wajib ada kenangan kt citu tu..hehe....

Natasha Aimee said... [Reply to comment]

nana nak tanya stroller leh bawak masuk ke ye coz tasha & family MIL gonna be at USS 2/5/13 ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...