MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 18, 2013

USS : Ancient Egypt

ok lepas zone THE LOST WORLD kita masuk plak ANCIENT EGYPT kat sini xde mainan yang bole di main sebab nye dia ada roller coster mia memang tak lepas nak naik, amrul pon malas naik sensorang, so far semua zone seme ride ktorg naik kecuali kat sini.ketinggian mia tak melepasi tahap.tapi ok la..berbaloi rasa biapon pegi dengan anak kecik tapi banyak juga mainan yang dia bole naik kecuali roller coster yang tinggi2 tu..

owh lupe nak bagitau, kat setiap zone ada restoran, toilet & kedai souvenir, surau plak ada kat egypt ni je.memang uss ni panas berdenting tapinye dia ada kedai2 cenderamata & restoran yang ada ekon so agak2 xtahan panas lari kejap masuk tempat ada ekon.

pastu plak kat sini lagi satu nak bagitau seme toilet tak de pili air yea..toilet yang ada pili air kat egypt ni je.so standby la korang dengan bekas mineral kosong tadah air basuh kencing hehe..kita memang bawa wet tissue ye la ibu mengandung ni klw nak kencing mana bole tahan dah..kose aku semata nak toilet ada air kena g kat egypt ni dah la jauh..so alternatif la bawa la botol air ke, wet tissue ke or tissue toilet tu basahkan dulu ngan air sebelum masuk kencing.memang xpuas tp nak buat camane darurat kan hehe..mujor la xde rasa nk berak kalau tak haru la camane nak basuh berak klw jamban xde air.

ada skali kat lost world tu kita masuk toilet, ada orang tertinggal mineral water kita apa lagi buat cuci la dengan mineral water dia haha..kelas ko beristinjak guna mineral water harga $4 hahah...yang heran nye tu kan, amrul yang jenis sistem perkumuhan bagus, sebab tiap kali makan je mest nak membuang kan tetiba sampai sana dia xde plak membuang haha..agaknye dah tau toilet xde air jadi perut otomatik xde rasa nak membuang haha..bagus..bagus

xleh masuk dalam kita amek gamba je sudah la ek



 memang gaya pelancong kan hehee
 oleh sebab xtahan panas membara2 kita masuk kejap restoran arab, skali tgk menu best plak mnyesal xmakan sini kata amrul, xpela kita amek ekon je sudah
 keluar je restoran nengok ada minah & mat salleh ni kt luar apa lagi jangan lepaskan peluang deme ni keluar kejap2 je..so time ada tros amek gamba


lepas je parade show kami datang balik kat egypt ni sebab baru perasan ada satu ride tak naik, so abes parade kat sci-fi city ktorg patah balik g egypt, masa ni hari pon dah gelap
ride ni nama dia treasure hunter kereta ni berjalan atas rail pusing2 xjauh pon






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

13 ribu orang memberikan idea bernas:

MRS. K said... [Reply to comment]

jangan lupa kat pintu masuk pon ada toilet berpili tu...

best nana naik roller coaster kat sini.. siap boleh gostan belakang tu.. adventure sungguh

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Bila la nk smpi sini ni...
Bestnya!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bestnyer la..jeles jemah tau..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Best best

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

perghhh lajunya akak wat entry..
nory tak terkejar lah..hehe..
nory masuk toilet siap bawak cawan plastik lagi...hahaha...
leceh giler takde paip..

~aYu~ said... [Reply to comment]

hubbby je yg masuk sini dgn adik2 dia.. mama dan anak2 tunggu luar jek..

lia said... [Reply to comment]

aku nk kumpul 10sen sehari nk p cni... agak2 bler bleh sampai ek he3

mama tisya said... [Reply to comment]

kt sini mmg posing utk bergmbr je..tkde main ride gk...time family kita pegi depa mkn kt sini sbb ada nasi beriyani..kita msk toilet ada pili tk silap tp lupa kt mn..rsnye kt lost world

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

bestnyerrrrrrrrrr

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
yeke aku mula2 sampai dah kencing kat pintu masuk tu
Toilet nye xde pili
Klw tak pregnant ni mmg aku naik wei roller coster dia hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZNNnt smpai masa nad plak g sini :-)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

seb baik ko gtaw...nnti nk pegi uss kena la spare tissue, mineral water...huhu..

tp kalau ank kecik nk berak bagai cm mn..adeiii..huhu

amiey lee said... [Reply to comment]

yg mat saleh tu dh tukar orang huhuu
masa aku pegi org tu tinggi.. ke aku yg rendah hahahahahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...