MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 17, 2013

USS : Far Far Away

lepas lalu zon MADAGASCAR kita lalu plak zone far far away, masa ni dia nye panas tak menahan rasa otak menggelegak dah..tapi xpe sebab kita mmg standby bawa kipas tangan +kipas battery hehe so kurang la skit hangatnye.

kat sini ada satu ride nama dia enchanted airways, ala2 roller coster tapi xbahaya, cam bese ibu mengandung memang xbole la naik ride2 roller coster ni kan, so amrul ngan mia je la naik mama dia tukang amek gambo...mia dia mmg langsung tak takut nak naik roller coster.suke siap ajak naik lagi tapi nye q panjang seme ride kita naik sekali je.

masa diorang tengah naik roller coster adala maskot fiona bini nye shrek kt luar tu tapinye baru nak amek gamba dah staff dia kata we will be back at 1.30 lagi sejam nak tunggu..jawabnye xkose la nak tunggu.

pas abes amrul & mia naik roller coster kita pon masuk dalam castle, dalam tu ada wayang 4D cite nye pasal shrek la.best gile biasa nengok 3D je kan kali ni 4D real punya efek dia...dalam cite tu ada scene shrek naik kuda, bila kuda lari kerusi yang kita duduk akan bergerak2 mcm mana kuda tu lari, pastu ada scene air zasss ada air terpancut kat muka kita haha sonok gile part paling terkejut ada scene labah2 turun tetiba kat kaki kita ada rasa labah2 oii tekejut gile real sungguh

kat dalam wayang tu dia ada khas kan 2 row yang best sikit la so sape yang duduk kat row tu special skit sebab nengok klw kuda lari dia nye goncang kerusi tu lagi kuat dari row yang lain, tapi row tu tak sesuai utk ibu mengandung harap maklum hehe sian bb kang bergegor2

kat sini ada tempat makan, ada 2 pilihan tempat makan, kiranya setiap zone yang korang berhenti akan ada tempat makan jangan risau..pilih je ikut selera memasing yea..klw kat sini ada restoran goldilocks, friar's & fairy godmother's juice bar. tapi kena nengok juga halal ke tak halal yea..kat situ dia ada tulis klw halal

panas terik la time ni



oleh sebab panas yang melampau kita singgah bli aiskrim dulu
satu cone $2.50 so dua $5
oleh sebab aku suka sgt tukarkan dollar ni ngan rm kan haha..harga RM plak RM12.45
 jom naik roller coster!

 tu yang di tanda kan ngan anak panah tu mia ngan dd dia


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

21 ribu orang memberikan idea bernas:

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

Bestnye..zara mesti teruja kalau tgk castle ni..hehe..nway,berani mia naik roller coaster eh. Kalau zara penakut gila..mcm mama dia gak..kekeke

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nampak je dari jauh mia ngan daddy dier yee

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg best naik roller coaster ni...panas tul tu..hah shrek 4d tu part labah2 tu tisya geli2 angkat kaki....a'ah die akn bg kerusi khas if yg tkmo gegar sgt especial yg anak kecik and ibu ngandung

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Wuiyoooo
Tak takut ek mia naik roller coaster?
Hebat ah!

Lelord said... [Reply to comment]

ekekeke yg 4D Shrek tu mmg aku suka, terkezut2 gak aku ms g dolu

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

cayalah mia ..berani gegirl ni hehehhe ..

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

berani betul mia..cayalah

watyz said... [Reply to comment]

mahai nye eskrem.... :)

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Tu la mia xtakut langsung
Lagi dia minta naik yg besar punya tu

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Menjerit2 dia hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Mmg masa kat sini terik gile
Mujor xpengsan hahah
Part labah2 tu memasing tekejut hahah lawak

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Langsung xtakut nad
Dia yg beria ajak naik

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
Ha best gile kan

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin Mohamad
Siap ajak naik lagi tau xreti gayat

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
Tu la pasal
Xcaya je tgk dia beria nak naik

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Hahah redho je la wei

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Roller coster.....idak la..ayu memsng tak berani...cayala mia....berani tu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Roller coster.....idak la..ayu memsng tak berani...cayala mia....berani tu

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Tula tekejut tgk dia berani naik

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

aku ni plak tk bran nk roller coaster jenis laju ni..hehe...

mmg panas la beb ku tgk...huhu

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu aku dua kali pusing uss tak jumpa pun fiona ngan shrekk.. nasible jumpa si puss in boot huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...