MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 22, 2013

USS : Hollywood

ok akhirnya..habes la sudah rondaan kami kat USS mula dari Madagascar habes di Hollywood, masuk kul 11 kuar kul 8.30 malam, PUAS ok, puas ronda.baru la rasa berbaloi sangat dengan harga tiket yang di bayar.kita puas sebab kebanyakan ride seme damia & amrul naik & ada juga ride yang tak bahaya kita naik juga.yang amrul tak naik cuma roller coster yg paling ngeri tu je yang lain seme sapu bersih.

kalau orang tanya kita agak2 umur anak berapa ek sesuai bawa g sini, kita rasa atleast la biar anak pandai jalan dalam stahun gitu.kami beruntung sebab damia dah 5 tahun & ketinggian dia so far lepas untuk naik ride2 yang ada.atleast la ketinggian kena lebih 100cm.aritu ada satu kapel tu bawa anak umur 2 bulan baru pas pantang, astaga gigih la angkut anak tengah2 panas terik kat uss tu kesian nengok anak dia..kalau kita sorry la umur 2 bulan cam gitu nak jalan tempat panas2 sian ke budak.

kat hollwood zone ni banyak nye kedai sovenir je la, & sebelum masuk ke zone hollyood kami singgah makan dulu dekat mel's sebab time tu dah kul 8 malam kan, perut memasing dah lapa, satu lagi kami balik lambat tu sebab nak tengok bunga api sebenarnya, katanya bunga api pukul 8, tapi sampai abes makan dalam 8.20 tak muncul2 juga bunga api nye...

mel's ni ala2 mcd la ada burger, hot dog pon ada dh mcm a&w hotdog dia
 sian memang btol2 penat dah damia ni
 amrul amek beger kita amek hotdog total dinner ni harga dia $25.50 = RM63.50

 nengok la muke memasing dh keletihan dah xdaya nak senyum hehee
 masuk universal studios store bli tshirt
 
 akhirnya..tercapai juga la hasrat orang tu nak amek gambo kat globe time malam
tu yang dia beria nak tukar tiket bas dari kul 7.30 pagi ke 8.30 pagi tu sebab nak balik malam2 skit nak amek gamba malam kt sini
kalau siang punya la ramai umat kan dah malam lengang je kawasan globe ni
 ibu mengandung yang dah kehabesan tenaga ni masih mampu tersenyum
tuhan je yang tai betapa sakitnye pinggang masa ni, naik bas duduk dalam bas baru lega

time ni dah kul 9 malam, masa untuk turun kat bawah pegi kat bas
tempat ni bole kata ala2 genting pon ye juga, kat first world hotel tu kan kalau tingkat bawah tu bas2 berhenti, naik esketor baru nampak uss
 sorry ni bukan entry terakhir uss yea ada satu lagi entry total kos ke uss, ni ramai yang minta suh buat ni, complete nye kita kasi hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Best best...
Entry terakhir tu xsbr nak bace :)

watyz said... [Reply to comment]

jeles ah org tu dh smpi holiwod... hehehhe

fairus mohamad noor said... [Reply to comment]

bestnyer..tatau biler nk sampai sane..

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

okee.. nak tahu jugak total cost bape.. hikhik ^^

lia said... [Reply to comment]

ekekekeee cuak lak aku tgk muka mia & amrul x senyum bler posing...

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg puas ati la dr pg smp mlm...tu la kalo yg ada ank kecik sian plak tk cukup ketinggian

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pukul 4 ptg dh kuar uss sbb dh super penat hehheeh memang jenis cepat penat gitu

mamafarah4 said... [Reply to comment]

puas ati baca..tq nana

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Hahah tgh touch lg entry tu
Esok kuar

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Bukan takat oliwod, new york,egypt pon dh smpai dlm 1 ari hahah

Nana said... [Reply to comment]

@fairus mohamad noor
Insyallah nnt turn awk plak

Nana said... [Reply to comment]

@Norliza Nordin
Bereh tgu entry esok k

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Hahah deme letih xlarat senyum dh

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Tula dh kena gilir amek turn
Klw q xpanjang xpe
Klw q pjg sure xsempat abeskan seme ride

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Uit awlnye kuar hehe
Ktor ni konon nk puas ati bia berbaloi kan
Lgpon tah bile nk dtg lg tu kena ronda puas2

Nana said... [Reply to comment]

@mamafarah4
Heheh sama2

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

nak jugak amik gmbar kat globe ni..kekekeke..haihhh..entah bile dpt pegi..kena menabung dulu ni nmpak gaya..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...