MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 18, 2013

USS : Sci-Fi City

lepas zone ANCIENT EGYPT kita masuk plak SCI-FI CITY, apa yang menarik nye kat sini? ada roller coster yang sangat2 kebabom tapi ktorg xnaik kita opkoz la xleh naik ko nak suh aku terberanak atas sana ke?hahha..amrul malas juga sebab dia sensorang nak naik kan. tapi xpe situ ada ride lain nama dia Accelerator ala klw mcm kat genting tu cawan yang pusing2 tu ha lebey kurang gitu la poning makcik wei pusing2 kemain laju.

lepas naik accelerator kita masuk plak TRANSFORMERS The Ride : The Ultimate 3D Battle.kalau ikut kan ibu mengandung tak bole masuk, tapi kita tanya dulu camane ride dia tu esktrem tak?dia kata tak sangat.ok la..xpe dalam hati kata beratur je dulu kalau sampai dalam nengok game dia teruk sangat xyah la naik,mia plak klw ikutkan xlepas tahap ketinggian ala sikit je lagi nak lepas, tapi diorang kasi masuk sebab di bawah pengawasan ibu bapa kan..lepas je.

masa masuk nak q tu kan astaga..berliku2 nye dia nye laluan jauhhhhhhhhhh gile nak sampai ke ride dia dah sakit2 pinggang dah kita ni dok tanya bile nak sampai bila nak sampai...dekat nak sampai tu dia kasi spek 3D

ride dia kena duduk dalam seat yang bentuk ala2 kereta la pastu pakai spek 3D dan...penjelajahan pon bermula..ada lawan2 tranformers,kereta tu jalan atas rail pastu  kerusi tu yang bergoyang2 ada efek BEST GILE wa cakap lu ni la ride PALING BEST DALAM USS.sangat2 real bayangkan tranfomers tu bergaduh, kita ni umpama dalam dunia tranfomers ngan jatuh bangunan macam real2 nak terkencing rasa, pastu ada part bom meletop muka pon rasa panas.fuh!! terbaik lah...kalau tak mengandung memang kita dah q nak naik lagi...tapi sebab xlarat la jauh sgt nak masuk dalam tu berliku2

bila keluar je kan masing2 muka puas amrul berkali2 cakap fuh!! terbaiklah! serius memang terbaik.hebat botol la orang yang mereka menda alah tu

roller coster atas tu nama dia Battlestar Galactica Cylon (Blue Track &  Battlestar Galactica Human (Red Track) dua2 skip rasanya klw tak pregnant memang kita naik.
 yang ni game tak mencabar tapi pening hehe Accelerator
 bergambo ngan 2 minah tinggi
 kete kuning
 gamba ehsan dari pekerja uss
 yang ni plak ada org sudi tlg amek pekerja uss yg jaga robot ni sombong xnak tlg amekkan puii
 ni tengah q nak masuk TRANSFORMERS The Ride : The Ultimate 3D Battle
 panjang btol la laluan dia berliku2 nampak cam xde sudahnye jalan tu haha penat dah time ni
sesambil q suh amrul urut pinggang serius time ni nak patah pinggang dah rasa
 dah hampir nak sampai dapat spek 3D
 pas abes naik transfomers kebetulan ada show
 ada orang joget2 layan je la..sesambil nengok show amrul g smoking kat sini xleh smoking merata2 ada zone2 khas utk smoking memang tenang je rasa xjumpe asap rokok kat singapore ni alangkah bagusnya klw malaysia mcm tu
belakang bangunan ni zone merokok
 mia dah tak daya nak senyum sebab dia dah kepenatan +ktorg plak xde sewa stroller biar je dia berjalan sian dia letih


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nampak muka mia penat..alahai

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Berkobar kobar rase nk p hihi
Tp tah bile la kikiki

juelee said... [Reply to comment]

rollercoaster rasa jantung perot seme tertinggal kat atas...memula ingatkan yg ni dah cukup seram, sekali naik roller coaster kat china lagi seram.... pasni tobat dah xnk naik rollercoaster... sakit jantung! cukup sekali dah la...hikhik

::NureeN:: said... [Reply to comment]

sronok wehhh....
kena kumpui duit nih...
tp klau jln2 mcm ni wajib bwk stroller kan :)

lia said... [Reply to comment]

gmbo korg bertiga kat bumblebee tu comey banget okeh

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

alahaiii bestnye, teringat kenangan masa pegi USS tahun lepas, bestkan nana. akak meronda n sampai kat tpt transformer tu pun dah ptg. anak2 dah letih pun. tak masuk pun tgk transformer 3d tu. errmm cam nak kena pegi skali lagi je....hehehehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cian mia penat. my 2 boys naik stroller hehhe

mama tisya said... [Reply to comment]

transformes mmg best....mia penat..tisya dh nk ptg2 tdo dlm stroller

Tuan Juhaida said... [Reply to comment]

wah seronoknya!x sabar nak gi juga hihi

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Mau xpenat kan bole tahan besar uss tu ngan panas nye tp tahan lasak gak la dia xmengeluh hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Heheh xpe nad kumpul info dulu
Insyallah ad rezki nad pegi juga nnt
Kita ni lama juga nak bhajat nak dtg
Br skang dapat pegi tu pon ngan bawa perut

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
Hahaha klong naik kat times square rasa nk tkencing
Genting ok lagi

Nana said... [Reply to comment]

@::NureeN::
Xpe kumpul pelan2
Kita pon lama menabung nak dtg sini
Tula klw budak kecik 2,3 thn mmg kena bawa stoller
Tp ktorg mls sebab leceh nak naik bas kang masuk imigresen spore stroller kena bawa trun, amrul mls jenis leceh2 gitu
Lgpon mia dh besar dah kuat la nak bjalan kat uss tu kan hehe

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Bumblebee ke nama dia hahah serius aku xtau haha bukan peminat transfomers

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
Rugi kak
Transformers la ride yg paling besttt
Tp xtahan q panjang nye

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Dia xmengeluh tau mz
Igt klw dia kata penat nak juga amek stroller hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Tuan Juhaida
Uss memang best serius xtipu :-)

MAZLIZA ABD RAZAK said... [Reply to comment]

bestnya...
bila la nak sampai sana.

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

aku tgk ko muka dh letih tu beb..cm aku la..kalau jln byk2..time dh 7bln ke atas tu...sakit piggang...kaki pun sakit..huhu...

tp syok jalan..haha..

amiey lee said... [Reply to comment]

huaaa kena repeattt sbab masa aku g sini benda ni baru siap..minggu lepas aku g baru dpea buka hampehhh tul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...