MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 21, 2013

berat naik 2.4kg dalam masa 2 minggu!

pagi tadi g checkup skang ni dah kena checkup tiap 2minggu sekali, carta pergerakan bb pon dah start buat 2 minggu lepas.

selama ni xde masalah dengan berat badan terlebey, tapi berat menurun tu ada la..memula pregnant turun 5 kg kt berat tu nurse pakai pen merah je dari sejak 2 bulan sampai 5 bulan sebab asik2 turun xnaik2...sejak masul 6 bulan baru la naik sikit2..tu pon 700gm, 900gm 1kg

arini masa timbang tengok2 naik 2.4kg! dalam masa 2 minggu last checkup 2minggu  lepas.alamak tetiba nebes sudah..mesti kena minum air gula lagi aku ni....fuh skali xkena dah hahah slamat2.tapinye kita xrisau sgt sebab nye kita skang ni bole dikatakan dah hujung2 pregnancy dah..bukan la awal pregnant naik sampai 2.4kg tu memang risau gak la kan

tapi nye heran sungguh pasalnye kita ni makan nasi sekali sehari je, umah plak mmg xde stok nuget, fries & makanan yang tak sehat tu...nak kata makan fastfood pon seminggu blom tentu ada skali g makan fastfood camane bole naik banyak ni?

arini last kita checkup dekat klinik kluang ni, ari jumaat nak balik kl & continue checkup kat klinik lama plak.cakap pasal balik kl, barang seme tak packing lagi ni xreti mana nak mula haha...mau nye nak packing utk barang 2 bulan kt kl...ngan brg bb, barang mama, barang kakak lagi..xleh jadi kena start juga arini packing nih...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Huhu... Packing pelan pelan.. Ada 2-3 ari lg ni hihi

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

faktor baby sihat la tuh..membesar bagai johan..yeayyy

amiey lee said... [Reply to comment]

Beb ko pantang kat kl ke... damia ikut sekali ker

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bila blk kl ni...pasni sue dtg jenguk kat kl je la

fazilzura said... [Reply to comment]

heheheh nnt ko jd "nana tembam "le kan ..

ko pantang sini kan ..

diana said... [Reply to comment]

berat naik tak pe..asal sihat..kan??

adda syuhada said... [Reply to comment]

bawak baby dalam perut xper la naik 2kg berat...ni yg bawak perut jer ni asyik naik jer..tak turun2...

ladysara84 said... [Reply to comment]

Asssalam..baby dah start membesar la tu...normal tu dear....yg penting dont be stress coz nnt effect kat berat baby...:)

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

pakcing time....
moga semua dipermudahkan segala urusan

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

ari gula???!
nightmare utk saya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...