MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 13, 2013

botol susu & breast pump AVENT murah

Bln lepss dh slesai bli baju bb, bulan ni plan nye nak bli botol susu plak.breast pam dah ada masa zaman mia punye dulu elok lagi kita simpan dalam kotak, dah 5 tahun umur dia..tapinye paham2 je la bile dah pindah randah kan..ntah mana letak tah breast pam tu..last week kita dok munggah la kotak2 dalam stor carik breast pam skali xjumpe..sedih btol..

gtau ngan amrul dia kata klw xjumpe bli baru je la..adoi sayang rasa sebab kita mmg simpan elok2 dalam kotak mmg nak guna balik utk anak kedua nanti.xpuas ati rupa2nya ada je pam tu kat dalam rak dapor rupanya...fuhhh selamat..nak beli baru melayang plak RM150, masa beli ni dulu pon kt jj rege dia dalam RM150 lebey gitu klw tak salah, bli masa promo.

memang sedap sangat pakai breast pam avent ni, senang nak pam, kita pakai manual je sebab dulu kan bawa pam g opis so manual lg senang ye la memana bole pam, kalau letrik takut dalam tempat kita pam tu xde plug plak.dulu ada juga pam spectra yang letrik tapi cam tak sesuai ngan kita, kita jual murah2 kt kawan forum.lagi selesa pakai avent manual juga.xsakit tangan pon pam, cepat je penuh sebotol.

masa memula cari breast pam xjumpe tu kita pon usha la kt fb NURIZSHAR, murah klw nak compare kat luar..so kita share  la kat pasya & deah kot diorang nak bli kan..ingat nye nak share beli 3 orang dapat lagi murah skali deah kata makcik dia ada breast pam nak kasi, kita plak tetiba jumpe plak breast pam lama dulu so pasya sorang je la proceed bli breast pam nih

Ini klw kt soping mall rasanya rege 200 lebey kan?

 dah xjadi bli breast pam kita bli newborn starter set, yang ni beli 2 set share ngan diah,dapat la rege RM140 satu set.ingat nak bli 3 share ngan pasya bole dapat RM135 tapi pasya kata dia nak pakai tomi tippie utk bb dia



ni breast pam dari zaman mia dulu elok lg dalam kotak, tapi model lama la skang dah kuar model baru dah

sape tengah mencarik breast pam & botol susu bb brand avent ni cuba terjah page ni , http://www.facebook.com/NurizSharBabyAndKidsStore?ref=stream
diorang tengah buat promo sempena ngan mothers day mula dari 12 may sampai 16 may, bagi kita klw compare ngan harga kat shopping mall memang murah la harga kat nurizshar ni

semalam dah bayar, dia kata esok sampai la kot

40 ribu orang memberikan idea bernas:

ummi nia said... [Reply to comment]

sy pn bli ngn nuriz shar..rege dia mmg plg murah dlm ramai org yg jual..

ummi nia said... [Reply to comment]

sy pn bli ngn nuriz shar..rege dia mmg plg murah dlm ramai org yg jual..

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

aaah mmg murah giler breast pump ngn botol avent tu nana! payah nak dapat rege tu tau...kite dh order botol avent ngn kwn kite yang blaja kat uk.mmg sgt2 murah n berbaloii...hhehhee...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

alah nana..dh beli.. ada satu fb ni murah dia amik brg direct jgk dr US.. kita dpt satu set ritu rm140..gatal beli tp pakai bape kali je..lg selesa pakai letrik..hehe

https://www.facebook.com/pages/Natural-Parenting-Store/329776577074068?fref=ts

cuba lah tgk page tu..botol2 dia mmg murah sbb dia jual online je tkde kedai..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Wahhh..alhamdulillah...jmpa jgk ek breast pump tu..hehe..klu x melayang lg duit..akk guna spectra dew je..tp kdg2 guna manual jgk brand unimom

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

wahh akhirnyer beli jugak...time syawal je la pakai avent...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu dulu pun guna avent..best sgt..

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Alhamdulillah jumpe gak pam yg lama tu ek
Kurang sket beban..
Duit yg ada tu bleh beli menda lain apa yg patut..
Barang2 mak nya dh ready ke? ;)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pun guna yg ni..masa gi UK memang sempat gak beli brg2 brand avent..sgt murah kat UK brg2 brand avent ni...starter set tu...time sale/promo harga 10 pound ie RM50 ajer ;)

lia said... [Reply to comment]

aku guna medela harmony, xpernah guna avent... tp org kata dedua best kan...

watyz said... [Reply to comment]

best nye bli brg utk breastfeed... :)

eima said... [Reply to comment]

mmg murah ....

fairus mohamad noor said... [Reply to comment]

m3h pun pkai yg manual..tp lenguh tgn..nk bli yg karen mahal sgt..lgpun m3h x bekerja..pum pun biler time bengkak je

Afne said... [Reply to comment]

murah tu nana. afne pn guna pam avent manual (yg set bag) sejak zaman hana sampai ke haziq. ada lg simpan elok2 dlm packaging plastik dia. byk jasa & kenangan pam avent ni :)

zal88 said... [Reply to comment]

kak..nk tanye la..
pam avent manual ok ke?

Ya ALya said... [Reply to comment]

Ya mmg pki brand ni...kirim dgn adik yg duk uk tu....mmg murah...starter set tu dlm rm50 je klu time sale....avent manual pun murah gak...klu tahu nana tgh cari ni blh kirim dkt adik...sb adik ya yg no 5 g cuti kt uk...lg 2 minggu dia balik...tp klu time xde sale harga xpasti.....

Nana said... [Reply to comment]

@ummi nia
Tu la pasal dh sevey kt org lain so far dia plg murah kan

Nana said... [Reply to comment]

@mamaRIFQY
Untung ada kwn kt uk
Mmg murah gile klw bli direct sana kan

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
Ala yeke
Aritu kat nuriz ni ada jual rm 139
Plg murah la tp xlma offer dia kejap je

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Tu la seb baik jumpe save duit hehe

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Bli gak la dah ramai kata murah hehe

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Tu la best kan breast pump dia

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Tula save skit
Brg mama blom bli lg bole la guna bli brg mama plak kan

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan mak aii murah gile 50 je

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Ahh tula bese brand yg ramai pakai madela,spectra ngan avent

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Xsaba nak bfeed balik :-)

Nana said... [Reply to comment]

@eima
Kan?bez sgt harga dia ngan kt luar

Nana said... [Reply to comment]

@fairus mohamad noor
Heheh tula klw letrik rilek skit kan

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
Hah berbaloi kan mahal skit xpe tahan lama

Nana said... [Reply to comment]

@zal88
Ok sgt dulu pakai sampai umur anak stahun lebey
Sgt selesa, susu banyak keluar cpt je penuh sebotol

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
Untunglah dpt rege murah kan
Kita memula xde la plan nak bli pon hahah tetiba gatal

yurzie nazierul said... [Reply to comment]

salam.. saya ada plan nak beli avent utk baby nanti.. tp ada tebace avent tiruan beli online nie coz ade made in china.. takutla plak.. yg NURIZSHAR nie comfirm ok ke? maaf bertanya utk kepastian..

Anne Ahmad said... [Reply to comment]

as salam ,nak tanya..ok ke pakai brand ni? anne tengah usha nak pakai breast pump lepas bersalin nanti..segan lak nanti lepas bersalin nak menyusu anak bila at lua..tengok harga pun berbaloi..murah.nak beli madela den x mampu,mahal bebenor,lari bajet asben.hihi..tq

from:anneahmad23292@gmail.com

Anne Ahmad said... [Reply to comment]

as salam,nak tanya brand ni ok x? anne tengah usha nak beli breast pump..segan la nak menyusu anak bila at lua lepas bersalin nanti.harga pun berbaloi,murah..nak beli madela den x mampu..hihi..lari bajet asben..

bloggers said... [Reply to comment]

for share.
Pump memang perlu, tambah2 bila dah mengeras dan sakit..
Tapi kalau beli pump sahaja, susu sikit/kurang ada,x bebaloi.jadi
saya cadangkan makan supplement utk tambah susu.pastikan
bahan semula jadi supaya tak ada kesan buruk kepada baby.terutama
2 minggu pertama kerana masa tu baby memang akan kene kuning..
wife sy,sy cadangkan makan supplement yang sangat terkenal sekarang,
shaklee.
kalau nak dapatkan penerangan lanjut,boleh tanya dgn pembekal yang saya kenal ni:
https://www.facebook.com/healthcute

Anakibushop said... [Reply to comment]

kami ade menjual PELIKAT PANTS dengan harga berpatutan
pelbagai pattern menarik menanti anda!!!
Niat kerana Allah, dengan cara yang benar,
Izinkan saya membantu anda...
Moga Allah meredhai..

http://anakibushop.blogspot.com/.../pelikat-pants-seluar...

Anakibushop said... [Reply to comment]

kami ade menjual PELIKAT PANTS dengan harga berpatutan
pelbagai pattern menarik menanti anda!!!
Niat kerana Allah, dengan cara yang benar,
Izinkan saya membantu anda...
Moga Allah meredhai..

http://anakibushop.blogspot.com/.../pelikat-pants-seluar...

Arinie Ghazali said... [Reply to comment]

breastpump avent mmg bagus, kan. lembut je suction dia. mmg best

MARIA AWI said... [Reply to comment]

murah tu...akak pun dulu jual jugak botol susu avent...
memang ramai peminat...

jemput ke blog saya jugak..
salam suaikenal..
http://tinyurl.com/mewv4f6

Nur Hidayah said... [Reply to comment]

MENARIK..JOM KE BLOG VITAMIN SAYA
ohvitamin.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...