MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 8, 2013

checkup 31 weeks

semalam kita nye checkup, amrul xde kan so g sensorang la jawabnye..klinik dekat je pon 3km je..pagi tu pas anta mia g skolah terus gerak g klinik, ngam2 je la mia masuk skolah 7.30 tros g kenek datang awal balik pon awal la kan.

baby ok, berat naik xbanyak sgt 900 gm je last months berat 65.9kg, kita klw dengar naik skilo lebey tu mula la gabra dah haha xmo kena minum air gula xmo tobat mak!masa checkup tu kan tetiba dapat nurse jiran seblah umah haha..lawak nye la hai

kita ni memang tak pernah bertegur lagi ngan akak sebelah umah kita pasal jarang bertembung ngan dia sebab dia keje, laki dia je pernah la borak2 sebab selalu jumpe bila amek anak tu kang sama2 kuar gate amek anak, anak dia kawan kelas mia plak tu, yang wife dia kita jumpe pon stakat senyum2 sebab akak tu bese rush nak g keje so kami dua memang tak de kesempatan borak2 weken pon akak tu dok umah je, xde bersidai2 kat luar sama la kita pon bukan jenis bersidai kt luar.

masa dia suh baring atas katil klinik, dia xperasan lagi ni kita ni jiran dia tros kita cakap, akak ni mak azrain kan?jiran seblah, umah pastu akk tu plak kata ehh!! xperasan plak hahah..dah riuh dalam bilik tu ktorg gelak2...dah nak dekat 2 bulan pindah ni la pestime kami dua bercakap2

dah borak2 plak pasal menda lain bukan borak pasal checkup hehe..klakar btol..kita ni selalu ckp dlm ati eh jangan la akk sebelah umah ni satu ari cek perut aku segan plak kang dia nengok stretch mark aku hahaha...kantoi la..jiran kita dah tau berapa banyak strect mark kita hahaha...

gambo ni mia tlg amekkan 
semalam masa g beli ikan kat van depan umah ada jiran selang 3 buah umah tanya
mengandung ke?ahh..kita cakap berapa bulan?kita cakap nak masuk 8 dah..
dia kata eh kecik nye?siap ukur perut kita hahaha...
adoi..dah bese dh dengar seme orang kata gitu memang klw bgtau berapa bulan pregnant seme kata perut kecik, kalau masa mia dulu aih jangan cakap la seme kembang, badan kembang perut lagi la kembang 
maybe sebab dulu bb girl, bb girl kan perut jenis lebar bb boy orang kata perut jenis bulat haha mandai2 je aku



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mungkin jugak kot...sebab sue pregnant kan dua2 pon tecik,....tapi tak tau la kn

lia said... [Reply to comment]

chumel jer aku tgk ko peknen nana wpon da 7-8 bulan... take care tau...

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

alamakkk...boleh plak dapat misi a.k.a jiran sebelah rumah...
mesti segan2 kan...hehehe

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Yg sebelah awning biru tu umah azrain la ek? Hehe
Lawak btul la
Aah la nmpk comey jek perut
Tp takpe, janji sehat

Gieyana said... [Reply to comment]

aq rasa normal ja perut ko..x per..pas bsalin x yah susah2 diet..sure cpt turun..:)

MRS. K said... [Reply to comment]

uit.. menangis tgk berat ko 8 bulan baru 65kg. aku?? jangan tanya.. maluuuuuuuuu

bunga_rose said... [Reply to comment]

tak gak kot.. kita ni dua2 anak lelaki, perot besa gedabak gak.. 7 bulan orang dah start tanya bila nak bersalin hahaahahah...

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

Terbalik ngan kitela. Time zara perut kecik je lagi2 kalau baring x nampak berbonjol pon smpai dokter pon tegur.bile pregnant zareef br rasa normal sket sbb perut besar..hehehe

eima said... [Reply to comment]

comey gile ko ni kan ..senyum manis je ... berseri baby boy tu org ckp ...

Nafisa81 said... [Reply to comment]

kecik ke tu..? macam sama besar perut koi yg 9 bulan jer

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
ala sue memang jenis kurus lain skit special kes hehee

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hahah celah mana yg comei ntah
rasa membesar dengan jayanye ni

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
hahah mmg segan2 juga la memula tu
pastu redho je la haha

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
ahh tu la umah nurse tu hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
tp aku sendiri rasa kecik dr mia
masa mia mmg besar gile

Nana said... [Reply to comment]

@bunga_rose
maybe tengok orang gak kot
jenis kulit tebal mmg perut nampak besar kan

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
haha yeke
kita kali ni ringan sikit la compare masa mia

Nana said... [Reply to comment]

@eima
adoi muke pucat lesi tu wei haha
bseri bb boy ek
bseri ke masalah nye hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
klw compare masa ngan mia mmg kali ni kcik la

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

aku ni..time masuk 6-7bln baru perut nmpk bsr...bulat..hikss...

berat aku masa pregnant last sebelum salin 62kg...hikss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...