MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 23, 2013

dah lama xmasak nasi lemak

weken lepas mil ajak bfast kat luar...masa g kedai tu konon terasa nak makan nasi lemak skali buka2 tong nasi dah abes..alamak...pada tahap kita nye napsu memuncak nak makan nasi lemak bole plak abes..padahal baru kul 9...

xpuas ati xdapt bfast nasi lemak kan, kita buat nasi lemak utk lunch hahaha..gile kentang.lagipon tak tau nak masak apa dah xde idea kan..ahh nasi lemak pon nasi lemak la..orang masak nasi lemak utk bfast pastu membawa ke lunch, kita masak nasi lemak utk lunch membawa ke dinner hehee

sejak jadi suri rumah ni baru 2x masak nasi lemak.aritu masak nasi lemak ayam goreng, kali ni masak nasi lemak sambal sotong basah atau sotong ala2 kurita tu

 sambal sotong kurita, lama nak kena masak, air siap tambah 3x nak kasi lembut, sambal kering je tambah air, sambal kering je tambah air, kalau tak buat gitu umpama makan getah skrap la jawabnye hehe
 sambal kosong rajin btolkan buat 2 sambal hehe
.


tak suke makan nasi lemak ada kacang, so klw buat sendiri mmg ikan bilis jek no way kacang2 klw makan kt luar plak pesan xmo kacang ek!
esoknye kan, mia minta lagi nak makan nasi lemak..adoyai dah 2 hari makan nasi lemak haha..mujor sambal sotong & sambal kosong tu memang ada belen lagik tinggal panaskan je pastu masak nasik lain, dengan xde daun pandan blasah je mana ada...kemain suke la mia makan nasi lemak siap puji2 pandai mama masak...minta esoknye masak nasi lemak lagik! arghh tidak lah sampai 3 hari nak makan nasi lemak mia oi...mama ni dah naik berat 2.4kg dalam masa 2minggu mau jadi raksasa plak kang 9 bulan nanti asik2 makan nasi lemak je hahah



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Berselera mia makan nasi lemak ek
Mama jarang masak nasi lemak
Sekali masak, memang perghh! Terangkat abes la ek mia :)

ieda immi said... [Reply to comment]

wow ! nana
sambal tumis sotong kembang akak panggil nie ..
sedapppppppppppp
kat sini sotong nie mahal dik
sekilo 16-17.00 huhuhu

sedihhh kadang2 tuu pejam mata beli sbb terasa nak makan punye pasal

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Tapikan tgok sambal tu..jgn katakan mia..ai pun suruh repeat msk..ngee

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

adoi sedap la pulok....terus terasa nak makan nasi lemak ni

MRS. K said... [Reply to comment]

aku pon sejak kawin dah 6 taon ni rasanya baru 2-3 kali masak nasi lemak.. muahahhaa

adarnadzmie said... [Reply to comment]

akak..klu weekend pun suka msk nasi lemak...hehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

yum yum sedapnya

eima said... [Reply to comment]

perrgghh mknan fav aku tu ... tp aku tak suka sotong tu ..tak pun mkn rasa pun tatau cam ne

diana said... [Reply to comment]

tak pe la..nanti dalam pantang Mia sekali kena makan pantang..hahah

My Firdz said... [Reply to comment]

Sedapnya.., sy dh dua hri ni msk nasi lmak je.. tu je yg lalu mkn...

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

sambal tu sgt menggiurkan..nyummmnyumm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...