MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 31, 2013

#foodporn 1

 kalau kt instagram kan orang upload gambo makanan mesti guna istilah #foodporn, bukan gambo porno yea haha...

kita kalau dah balik kl memang macam2 la makanan kita nak makan...ni blom sampai seminggu kat kl ni..dalam otak ligat fikir apa menda nak makan ni...hahah memang banyak lagi menda blom makan..xpe banyak masa lagi sebelum beranak ni memang nak taram makan macam2 nanti abes pantang balik kluang xjumpe dah makanan sedap

ok meh nak share antara makanan kegemaran kita yang memang dari kluang lagi nak makan menda2 ni..& yang pasti menda yang kita makan ni seme nye adalah sedap2 belaka...kalau tak sedap memang tak beli dah hehee.makanan ni seme kita koleksi dari ari pertama sampai kl, sampai la terbaru nye semalam

vegetable & ball glass noodle @ taiwan house yang ni sampai2 je kl lapo trus lunch kt situ, kedai kat tingkat 1 ampang point
 putu piring sekeping 50 sen, ini paling sedap dalam keramat kalau kt kluang adeh seme xmenepati citarasa klw makan rasa cam tercekik kt tekak..ini memang kegemaran kita sejak dari darjah 5 kedai tu sampai skang masih beroperasi, kedai ni tepi jalan besar sebelum sampai keramat dalam 3, atas divider je dia buka meja.dah la masa kita nak makan tu start kete je ujan lebat selebatnya2...redah juga...sebab dah tingin nye pasal kan...benti kete xyah kuar pon nanti dia hulur je kat kita kena cepat2 la..klw time xde banyak kete xpe klw banyak kete kang orang hon plak
 nasi lemak rendang daging, yang ni beli sebab kebetulan balik klinik nak amek date checkup tu singgah
masa keje dulu mmg tiap minggu beli bawa bekal g opis.kedai dia kat au3 dekat ngan sekolah rendah au3 dalam2 kawasan flat polis terbaik nasi lemak dia
 mee kari @ warung soto berlada..ari senin diah call ajak makan kt situ...tetiba rasa nak makan mee kari..sini xyah cite banyak la seme nye sedap belaka
makhluk asing aka alien @ big apple 
 tako tao octopus @ aeon au2 yang ni dah lama sgt nak makan ni baru dapat
ayam penyet wong solo, mcm kita pernah cakap la..dalam banyak2 ayam penyet kita paling suke wong solo, yang ni makan lunch semalam, lepas balik amek adiah contest ngan diah ajak dia singgah kg baru nk makan ayam penyet
set ayam penyet termasuk air mineral RM10.90
 kenapa kita cakap wong solo sedap?ni la sebabnye..atas meja tu dia ada sediakan dua jenis sambal, satu sambal merah ni satu sambal kicap, sambal merah ni la yang sedap gile2 punya...tak de kat kedai ayam penyet lain..rasa dia pedas nak mampos, manis2 pastu rasa udang kering serius sangat2 sedap memang makan sambil nanges tak tipu punya sebab pedas tahap melampau punya sambal dia ni tapi sedapppppp

banyak lagi menda nak makan blom dapat ni..hahaha..apa kan daya laki xde kan..kena g carik sendiri la jawabnye..antara menda yang nak makan sgt2, meh kita listkan

1. kebab @ jalan tar
2. nasi ayam @ taman melawati
3. mehun singapore @ coffe box sri gombak
4. nasi kerabu @ pasar malam jelatek (masa sampai kl jumaat ritu nak bli dah tp kedai dia tutup plak dah)

em..lagi apa ek nak makan?hahah gile burok lantak kan?gini la naseb ibu mengandung lagi2 nak dekat due mcm2 dia nak makan mcm la lepas pantang tu xleh makan dah hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Nabeel Fikree said... [Reply to comment]

Gambar2 kat atas tu memang menggoda kak =)

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la bila tgk org tulis foodporn mcm rs porno plak...hahaha tp tk pernah pn wat hashtag tu...tkpe mkn b4 bersalin..kn leleh anak dlm perut tk dpt mkn..org tua kata la kn..tp btul kot sbb dlu ingt tisya..kita tk sempt mkn eskrem poppers mmg meleleh2 air liur time tisya lahir....hahaha....johnny's tkde dlm senarai ke..heheh..ikan bakar blkng istana...apa lg..eh kita tlg list kn...hahahha

sueshe said... [Reply to comment]

amboi..byk nye list dia... harus settlekan sebelum bersalin tuh...uhhuhuuh

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

pergi ampang point lalu dpn kedai taiwan house tu mesti igt kt nana..siap ckp kt hasben lg, nana suke mkn kt kedai ni..hehehhe

MRS. K said... [Reply to comment]

kalau makan wong solo sambal kat ayam tu je pon dah buat telinga berasap

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

sebelum bersalin.. selagi boleh makan.. makan dl.. nnt dah berpantang.. tgk je makanan yg ada..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak pe makan banyak2..kat kluang tak semua ada kan..nnt susah pulok kalo teringin kan..tp wong solo mmg terbaik...sue pregnantkan izz mmg cukup suke makan ni

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Nasi ayam tmn melawati tu mmg sedap nana..ai.pun soker..dkt ngn sek.ai..ngee

mummy_ayu said... [Reply to comment]

emm..semua pun cedap2..lapar tgk pagi2 isnin nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...