MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 28, 2013

perjalanan pulang ke kelumpo

khamis lepas diah datang kluang, naik bas kul 2 pagi baru sampai...kita ni berani2 kan diri drive sensorang nak g hentian bas kluang dalam hati berdoa2 jangan lah..ada orang jahat ke, hantu mak limah ke haha..mcm2 dalam kepala ni dok fikir kan...xkan nak ajak mil dia dah tido mia pon kita tinggal sebab dia tengah tido.dalam hati tak putus berdoa takut kot kuar sensorang kul 2 pagi walaupon jarak dari umah ke hentian hanya 10 minit je.klw kl lain..kul 2 pagi tu cam kul 2 petang je kete banyak lagi..ini kul 2 pagi kete kita je seketol atas jalan

esoknye bangun pagi..siap2 ktorg g bekpes dulu kat kluang railway cofee saje la ajak diah makan kt tempat yang wajib di pegi kalau dah turun kluang..kemain la kan ibu mengandung tu tak padan dengan muntah2 dia bole tibai roti bakar, nasi lemak, mehun, karipap, pulut panggang yang kita ni mengandung 8 bulan makan 2keping roti bakar je..orang yg ngandung 2 bulan tu kemain selera besar hahaha...

abes jek bekpes kita bawa la..konon2 cakap ngan diah, aku rasa aku bole bawa sejam je kot..nanti kalau aku tak larat kita benti la hentian mana2 ko sambung bawa pulak ek...ok la..bawa punya bawa..dah lepas sejam eh steady je..xrasa sakit pinggang pon..deah dok bergurau senda ngan mia memekak2 dalam kete dari mia dok bakang sampai mia dok depan, pastu benti kencing kat tangkak kita cakap xpe kita bawa lagi..diah plak tuko dok bakang mia dok depan..

sudahnye sampai ke nilai kita bawa..masuk je nilai tu kete mcm dah slow tros rasa eh sakit plak pinggang, bentian rnr nilai diah plak take over sampai la umah...masa kita yang drive memang tak la bawa laju2 kan paling2 110 je kita tekan, dapat kat deah abes seme kete di ciloknye haha...

rasanya klw kita sendiri bawa dari kluang ke kl xde masalah..cuma nye risau je lah takut gak apa2 jadi tengah jalan kan..kalau ada kawan tu tahan la sikit...dah sampai umah kan..baru terasa cam nak cabut pinggang serba xkena baring sakit duduk sakit..xnak sakit tido je awal hehe ilang sakit.deah...tima kasih bebanyak..susah2 je turun kluang teman aku balik kl..



 
 




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Untung ada bff camni.. Susah senang bersama :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bagusnya deah..bkn sng nk dpt kawan camtuh..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

berseri kembali geng BFF ni bila nana bila KL..suke memasing kan...baru cukup coroum..bestnyer...tumpang syiok ni...deah kalo dapat kat dier semua dier sesah kan..kakkakak..bukan mudah nak carik kawan gitooo...tahniah kat nana...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

truly BFF

adeqmas90 said... [Reply to comment]

kak diah da bambam la kn. hehe..
pe2 pn comel akak pkai bju preggy pink pink 2. hehehe.. :)

mama tisya said... [Reply to comment]

bertuah dpt bff mcm ni...nasibaik diah tk muntah mkn byk2

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ni memang betul2 kwn sejati

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

roti yang bawah menyelerakan..
bukan senang ada kawan cam ni.. susah senang bersama..

odah said... [Reply to comment]

salam

kak jeles tau....bahagianya ampa apapun bertuah korang moga berkekalan persahabatan u all

diana said... [Reply to comment]

kawan dunia akhirat nih..semoga perhubungan kekal sampai bila2..:)

Zana Nordin said... [Reply to comment]

alhamdulillah
payah nak cari kawan macam diah dah sekarang....susah senang bersama

MIL x ikut nana blik KL ker?

Nur-nba said... [Reply to comment]

Untung Nana ramai sahabat yang setia dan prihatin.. Sedapkan bersarapan kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...