MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 1, 2013

saya sudah mengundi!

saya sudah mengundi, eh awal nye! hahah ntah kita pon tak tau yang kita kena ngundi awal, sehari sebelum ngundi baru amrul cakap awak kena ikut saya mengundi tau ari selasa, dia bagitau masa hari isnin.ni lah kali pertama mengundi wah..eskited rasanya 

memandangkan saya mengandung so saya xyah beratur terus ke barisan depan, kasi ic pegawai spr semak, tros masuk ke saluran no 4 untuk mengundi, kebetulan saluran no 4 tu ramai plak wanita mengandung ada 10 orang...


masa tengah nak melangkau barisan tu tetiba ada sorang pompuan ni bersuara nengok pada muke mcm akak2, dia bole plak bersuara "eh kalau gini baik tak yah datang awal sama juga" dia bebel tu sebab nye kebetulan plak saluran 4 tu ramai ibu mengandung, patut nya akak tu giliran pertama tapi sebab bila pegawai spr dah suh ibu mengandung seme kedepan akak tu tetiba jadi no 11, tu yang dia bebel2 tu..

ala come on la kak..bese la ibu mengandung, orang tua kan dia beri keutamaan, xkesian ke ngan ibu2 mengandung yang bawa perut masing2 xkan nak kasi kita beratur sama mcm orang lain, bukan bole nak diri lama2 sakit pinggang ni.

masa dia bebel2 tu adala abang askar ni tanya akak ni mengandung ke?time tu kita dah toleh belakang nengok akak tu, nengok perut idok la mengandungi anak tapi mengandungi lemak..akak tu cakap tak mengandung pon.ALAH KALAU MENGANDUNG BOLE JE BERATUR MCM BIASA...amboi kemain kan ko kak, time tu kita dah tgk tajam je muke dia eii besar kecik besar kecik je aku nengok kakak tu...

kami mengundi dalam dewan mahkota, dalam kem, gambo ni pon amek kt fb kawan amrul sebab amrul kata klw ikutkan xleh amek gamba, cer klw kita ngundi biasa rasanya dah lama kita usung dslr posing2 dulu sebelum ngundi muahaha....
dah semak ic kat pegawai spr dapat plak slip ni bgtau kita saluran mana, ala klw cek dalam online pon dia dh gtau kita saluran mana

masa dah masuk dalam sekali lagi nama di semak oleh pegawai spr & 2x lah nama kita di potong dari senarai mengundi satu luar dewan satu dalam dewan pastu jari telunjuk kiri dicalit dengan dakwat kaler pepel ke merah saga ke ntah nengok cam pepel pekat
dekat kuku di calit penuh & belakang jari plak di calit sikit

bukti saya sudah mengundi utk tahun ini
parti manakah yang saya undi?
syhhh....rahsia ok!
dah abes ngundi dapat plak goodies bag, wah spesel eh ngundi dalam kem siap dapat goodies bag hehe
ni isi dalam dia ada air, roti & 2 ketol ayam goreng ala2 kfc, bole la wat alas perut kan nunggu turn amrul ngundi seb baik xlama
dah balik tu buka fb nengok ramai nau dok up cite pasal ink bole kata masa ari selasa tu keyword kat fb tu pasal ink je la..video ink xleh ilang la, ink bole ilang la mcm2 versi ada.memandangkan saya dah mengundi awal maka ramai lah kawan2 yang bertanya ink tu berapa lama bole tahan?saya pon tak tau sebenarnya ink tu bertahan lama mana, bile dah tgk fb baru tau katanya ink tahan dalam masa 7 hari

jadinye saya pon up la gambo jari saya selepas 11 jam mengundi nak tunjuk kat kawan2 mcm mana rupa jari saya lepas nak masuk sehari mengundi, xde niat pon nak politikkan isu dakwat ni, ada aku kesah?janji aku dah ngundi dah..dok diam2 haha..

ni gambo jari saya yang hanya di basuh dengan menggunakan air.sebenarnya masa kat pusat mengundi dia ada kasi tisu untuk lap tangan tapi saya sengaja biarkan dakwat tu kering kat tangan tanpa lap, sebab nak tengok juga berapa lama bole tahan...balik dari mengundi pon saya tak cuci terus, lepas 4 jam baru la saya start masak, cuci pinggan tengok ink dah mula kabur...xyah susah2 gosok ngan sabun sebab kita banyak wat keje basuh bawang basuh pinggan tu dia pudar cepat kot, tapi still la tak hilang 100% masih ada bersisa kaler dakwat tu kita bole nengok
kalau korang nengok kt fb semalam ada dua video satu dia guna pelbagai jenis sabun nak hilangkan dakwat tapi xhilang
satu video lagi dia cuci pakai air biasa je hilang 100% ntah la xtau nape ada yang ilang ada yang tak kalau korang nak tau nanti 5hb korang try la cuci nengok ilang ke tak eh..senang xyah gaduh2 nak cakap ilang ke tak ilang
tak sabar sebenarnya tunggu abes ngundi, bukan kita je sorang yang cakap malah ramai kawan2 yang up status kat fb xsabar tunggu abes ngundi pasai apa?pasai xlarat nengok wall fb tu penuh ngan isu politik...ntah2 yang kecoh2 dok share itu ini mendaftar pon tidak! muahaha....xyah la fanatik sangat la..cukup masa 5hb nanti pegila mengundi pangkah parti pilihan memasing kan?

saya dah pangkah so saya malas kata apa dah dok diam2 je..janji saya dah jalankan tanggungjawab saya sebagai seorang rakyat malaysia.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

15 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

wah siap dpt goodies bag..heheh..akak tu jeles la tu..alah mcm la tk biasa org peknen akn dpt keistimewaan..ke die tk pernh ngandung..hahaha...mmg tk sbr tgu 5mei..semak rs wall org dk share psl politik ni...

Hidayah said... [Reply to comment]

HI nana..lama da tak jalan-jalan sini..makin comel la pulak bila mengandung hihihi... saya pun tak sabar nak abis PRU13 mls nak tgk org gaduh semak wall FB kannn..

www.die-yah.blogspot.com

Lelord said... [Reply to comment]

agaknya ikut jenis kulit orang gak kot hehhee ada yg cepat luntur ada yg melekat terus, ada yg 2 minit je dah xde dakwat

Lisa Sheila said... [Reply to comment]

tahniah sebab dah jalankan tanggungjawab sebagai rakyat malaysia kak...hee... lisa pun x sabau gak nak tggu habis ngundi ni... dan nak ngundi 5h nnti..inshaallah...

pssttt...nsb baik dah jarang bukak fb sekarang...huhu... macam2 kan...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

hahaha, akak tu tau pulak sentap bila ditanya ngandung ke idak, hihi...manusia takde yang 100% puas hati ;)

tu la tu..pasal ink kat jari pun nak dipolitikkan,
sori la kalu byk tnye kat ig smlm tu, hehehe
janji dah jalankan tanggungjawab sebagai rakyat malaysia kan?

ehh, ada tau tak kalu kidal pun die calit kt jari kiri gak ke ek?

1st time ek nana?
kite pun 1st time gak ni haha
tak pasal2 rase nerves, tah pahapa ntah =P

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya..legakan bila dh lps 1 tggungjwb sbg rkyt mesia..hehs

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
dah mcm g kenduri kawen dapat goodies bag hahaa
bangang kakak tu
sekeh baru tau

Nana said... [Reply to comment]

@Hidayah
tu la pasal sana sini perang pasal politik nyampah tgk fb

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
tu la aku rasa gitu juga
kebanyakan pompuan mest cpt tanggal sebab buat keje2 kat dapor mcm aku

Nana said... [Reply to comment]

@Lisa Sheila
xyah la buka fb semak wall ngan politik je hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
xpe nak banyak tanya tu bagus
kita dah undi dulu atleast bole share apa yg kita tau kan
ahh pes time hehe
seme di calit tangan kiri xkira kidal ke x

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
tu la pasal..
xsaba nak ngundi wat ptama kali

odah said... [Reply to comment]

Salam nana

tahniah dah ngundi akak pun sm, Sbnaqnya tak kata kat kak tula...spatutnya dia wujudkan dua baris utk ibu ngandung ngan anak kecik dan golongan yg takdak pappa ni...ni tak kat penang ni asyik topup je ibu ngan anak kecik n besaq janji bw anak kat depan...akak2 yg dok di blkang ni dah nak jatuh dah...dahla panas, berkwap..huhuh

km kat sini takde goodies pun...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ya betoi..sokong sangat nana...tak sabar nak abis PRU13 ni..mmmm...semak wall je ngan macam2 citer politik ni

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

tahniah nana dh mengungdi...

yg penting negara kita aman dan damai...Peacee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...