MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 23, 2013

selamat bercuti sekolah!

awal kan dah wish happy school holiday hehe..arini mia dah start cuti skolah dah sebab arini ada hari apa tah kt skolah, so murid yang tak terlibat dicutikan..

so arini keje mia kena tlg kemas sikit2 lagi mana2 barang nak bawa balik kl...sonok la dia..xsaba tau nak balik kl..sebabnye orang cuti skolah seminggu tapi mia cuti 2 bulan! hahaa...abes nak buat mcm mana..balik kl ni terus sampai la daddy balik semenanjung baru balik kluang balik..rasanya mau lepas raya juga la kot mia start sekolah balik

bila kita cakap mia..nanti mia nak cuti lama tau...lama mcm ni? dia tunjuk 10 jari dia, tak lagi lama...kita cakap..owh mcm ni??dia siap naikkan kaki dia tunjukkan jari kaki lagi 10 hahahahaha...pastu dia cakap nanti mia cuti sampai kaki ke?(maksud dia cuti lama) ahh...cuti sampai kaki tapi bukan sampai kaki mia je, kaki mama, kaki daddy skali sebab lama sangat2 haha....

sebenarnya risau juga nak kasi mia ponteng selama 2 bulan ni..takut ketinggalan plak pelajaran dia..memang la dia baru 5 tahun,tp ramai yang kata 5 tahun xde apa sangat dia belajar...abes tu nak tak nak terpaksa juga la kan..aritu dah ckp ngan cikgu pasal mia kena cuti 2 bulan cikgu suh buat surat pastu nanti cikgu kasi seme buku2 dia yang kt skolah bawa balik utk buat kat rumah nanti

ada tak sapa2 yang ada pengalaman cam kita?terpaksa memontengkan anak dalam tempoh yang agak lama?

dah lama tak wat surat rasmi rasa mcm keje opis plak mengarang surat gini haha...pastu ntah bape kali print sebab dah baca2 mcm xsedap plak ayat padahal nak anta kat cikgu skolah tadika je pon hehe
muka budak riang dah start cuti skolah
 tu dia barang2 nak bawa balik kl, satu beg baju mama, satu kotak baju kakak, satu kotak baju bb
p/s: ramai nye yang concern ngan saya..tanya balik kl naik apa?drive ke?balik sorang ke?owh terharu nye rasa...bila ramai kawan2 amek berat..insyallah saya akan balik kl dengan deah...petang ni deah turun kluang so esok kami gerak balik kl sesama....memandangkan deah pon xberapa nak stabil muntah je kejenye so kita gilir2 drive la..insyallah...kalau stakat sejam drive tu bole lagi...kalau gilir2 xde masalah rasanya...

yang ni lagi buat kita rasa terharu..sebenarnya pasya dulu yang offer nak amek kita kat kluang..dah plan baekk punye...dia kata nak naik keteapi g kluang konon nak merasa naik keteapi tapi dia tak sedar diri yang dia nak g jalan2 kat hong kong bole plak hilang ingatan kan...dah tu bila teringat ari jumaat tu dia baru nak gerak dari hong kong ke malaysia makanye dalam mimpi je la cita2 dia nak datang amek kita..hehehe

sebenarnya kita tak suruh pon diorang datang amek..sebab xnak menyusahkan diorang, tapi deah dari bulan lepas dah bincang2 nak datang amek kita kalau kita nak balik kl...bertuahnye lah dapat kawan cam gini kan?kita cakap ngan diorang insyallah bole drive sorang2 tapi maybe kena berenti2 lah..sebab sure nak kencing je kan..tapi diorang xkasi takut kaki krem la apa la katanya...

yallah lindungi lah perjalanan kami..semoga kami selamat sampai amin2...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

semoga perjalanan berjalan lancar..

Afne said... [Reply to comment]

seronoknya org tu nk blk 'kampung'!

nana, moga slmt perjalanan ko & hati2 drive.

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

hati2 la mak buyung memasing ye...nnt dah selamat sampai kl...kasi inform tau

atty's said... [Reply to comment]

semoga nana ngn deah selamat sampai kl..

kty takde pengalaman..tp kwn kty ada
dia sekolah kan jugak dkt area umah dia..walupun sekejap dlm 3 bln..sbb sekolah tadika kan..dia masuk kan jgk tadika ..tu.bincang ngn cikgu sek tu..

yOn nOy said... [Reply to comment]

semoga semuanya berjalan dengan baik..in sha Allah..susah nak dpt kwn2 mcm tu...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Kite pun dok dendiam td tgk tv tetibe teringat kat nana
'mesti nana drive sendri ni, mia jd co-pilot.. Mesti byk singgah rnr ni nnt'

Rupanya deah amik.. Ok la tu.. Ada gak teman

Kalu 2 bln lama gak tu mia tak skool. Try la tumpangkan kt tadika yg dekat dgn umah
Tabika kemas ke..
Tp rasenya takpe kot.. Kat umah mama dia ada bleh ajar sementara masih larat :)

diana said... [Reply to comment]

Anak saya dulu pun cuti dekat 2 bulan sebab saya balik besalin..masa tu dia umur 5 tahun jugak..ok je..tak de masalah..yang penting sepanjang cuti tu paksa dia belajar..ahhhah..

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

anak aida, syuhada, cuti 2 bulan. aida bersalin ari tu. umur dia 5 tahun. ok, takde masalah :-) kita bleh homeschool...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Semoga dipermudahkan segala urusan ...

zarena heeney said... [Reply to comment]

mmg bertuah dapat kawan baik yg mcm deah tu kan
semoga selamat pulang dgn selamat

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Sweet nya korang...caring sgt each other...tu baru la betul2 kawan..
Pasal Mia tu....ok jer kot..plus 5adika jer pun...and Mia pun baru 5 tahun kan...tahun depan pun tadika lagi...ok la...

My Firdz said... [Reply to comment]

Bgusnya akk buat surat pnjng lebar mcm tu,, mak pak sekolah menengah pun x buat mcm tu... huhu.. selamat bercuti... sy plak dr kl nk blik johor...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

bertuah dapat kawan baik camtu, sanggup tolong susah senang, suka baca kisah BFF ada berempat...mmg syahdu rasanya....suka mia nak dapat adeq nanti ye....

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

bertuah akak dikelilingi kawan2 yang sntiasa ada ada disaat akak memerlukan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...