MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 3, 2013

shopping barang baby

balik kl aritu baru kesempatan nak beli barang bb, memang sebelum ni xe buat persiapan apa pon barang bb, satu apa pon xde...so balik kl sesambil jalan2 kt jj, wangsa walk tu beli la barang sikit2...pastu ari jumaat kebetulan g area subang ajak amrul singgah mydin subang  cukup kan mana2 tak cukup.

oleh sebab kami tak de buat persiapan awal mcm masa mia dulu beli sikit2, kali ni disebabkan kesuntukan masa dengan amrul nak g lahad datu nye terpaksa shopping one shot cari kelengkapan baby, rushing je seme ni...takut tak sempat shopping.skali dah total2 kan resit seme kan mak aii sikit2 ni banyak juga abes..terasa sgt dulu beli sikit2 tak la terasa banyak.xpela sama je kan beli sikit2 ke beli sekali harung ke sama juga habisnya..pasni dah settle seme dah xyah bli pape dah

so wat masa ni barang kita rasa dah lengkap kot menda2 basic
1. baju tido malam - 5 helai
2. baju siang 10 helai
3. blanket
4. sarung tangan sarung kaki
5. lampin 10 helai
6.barut 10 helai
7.mandian bb
8.minyak telon, cotton bud
9.botol susu & berus botol susu
10. bb wipes
11.towel
12.topi
13. tilam & bantal


ni fasa pertama campo2 ada bli kt jj, wangsa walk & mydin
ni soping guna vocer jj free
 nengok ada sarung tangan & kaki gamba helikopter haha cam unik je mest daddy dia suke ni
 barut, sangat comei ok dulu2 barut seme kaler putih kan pastu kang kdg letak minyak gamat kat pusat bb abes melekat plak minyak gamat comot dah barut kaler putih
 kali ni kita amek yg corak2 sepastik RM8.90 dalam ada 2 helai bli kt mydin
 comei kan?ada gamba doremon, mickey & minnie, spongebob kita amek 5 peket ada10 helai barut
lagi suke pakai jenis tali gini sebab dia xgerak2 mcm pakai zap on kang ntah mana2 barut dia ketas dada la bawah perut la
 yang ni plak last shopping ngan amrul kat kluang mall masa selasa lepas, cukupkan mana tak cukup
rasanya buat masa ni dah la kot..xyah beli banyak2 dah..amrul pon xde dah nak teman kita shopping xpe la baby kita pakai mana ada je la.tunggu esok mama 8 bulan nak basuh dulu baju2 ni sebelum di pakai pastu nanti nak pack dalam kotak bawa balik kl.

p/s: dah lama xberanak kan dia jadik cam blurr masa nak soping barang bb..masa g kat rak amek2 baju, sarung tangan, mandian bb pastu otak blur..xtau nak bli apa dah haha..lawak tol lama dok garuk2 kepala dah la xbuat list barang nak bli kan main sauk je apa depan mata tu yg jadi ada tercicir itu xbli ini xbeli.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

28 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Minyak telon?
Pasni bleh soping barang mak plak utk diguna time pantang ;)
Bengkung la, tungku la, jamu2 la..
Soping best, nak tempuh pantang tu adoi..! Haha!

Nana, kite ter tekan unfollow kt IG huhu
Nak follow balik, approve tau! Hikhikhik...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

dah cukup kot semua...tinggal kelengkapan ibu dier je ni

eima said... [Reply to comment]

fuh ... tak perlu byk2 baby kan cepat besar kite pulak hari basuh bj die ...

mama tisya said... [Reply to comment]

sronok shopping brg baby..oh barut skarang siap ada gmbr kartun

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

betul..
jue dulu pun sama..
masa nak bersalin kat faez..rasa mcm nak bersalin anak pertama...hahahhaha

watyz said... [Reply to comment]

waa.. bestnye shopping barang2 baby... :)

Nafisa81 said... [Reply to comment]

soping barang baby jer...barang mama? sanitary pads, jamu jamu semua tu..

lia said... [Reply to comment]

itu la aku alami... jd ilang ingatan nak beli barang baby... nnt ko tgk la pulak cmner ko blur nak teran masa baby nak kluar, mcm aku, seyes da lupa ha3

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnya...semua nya comei....

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

Bestnye shoping brg bby..:-)

~aYu~ said... [Reply to comment]

dah byk shopping tu
yg kiter ni nak shopping skit2 dulu
baru beli rompers dan barut je
barut kiter beli kat uptown cam tu gak cotton corak pastu tali baru 3 RM10.00

kakyon said... [Reply to comment]

selamat menyambut kelahiran ahli baru dlm keluarga...

cik chinta said... [Reply to comment]

sni xd lg r jual2 brut tu. kn bli 09 jg.

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Minyak telon tu mcm minyak angin sapu kat perut ngan kaki pas mandi
Barang mak xpe pakai kakak2 nye je
Set bersalin je nak bli nanti

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Ibu dia xde apa nak bli dah
Jamu je la kot nak cr nnt

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Ibu dia xde apa nak bli dah
Jamu je la kot nak cr nnt

Nana said... [Reply to comment]

@eima
Tula bb cpt bsr
Mmg xle bli banyak2

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Ahh dulu seme putih je kan

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
Lama sgt jarakan kan hehe
Mana nak igt dah

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Geram tgk bj bb hihi

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
Barang mama dia xde hal sgt
Bebila bole beli hehe
Brg anak yg penting

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Ahahah xpe klw part teran tu agak2 xtahan sgt teran je la sekuat ati

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Geram tgk kan

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Best tp xlarat lelama hahah xbdaya

Nana said... [Reply to comment]

@~aYu~
Owh ada jual ek kat uptown
Klw dok kl ok la
Dok kluang ni
Xle pilih sgt mana tmpt nak sopin
Mana dan je heheh

Nana said... [Reply to comment]

@kakyon
Tq

Nana said... [Reply to comment]

@cik chinta
Ehehe xpe on9 lg senang kan
Pilih mana bkenan
Jimat masa, tenaga

cenderamata dari hati said... [Reply to comment]

try http://cenderamatadarihati.blogspot.com ...hamper barangan bayi pada harga yang amat berpatutan. boleh beli utk diri sendiri mahupun untuk hadiahkan pada kawan2...

maaf tumpang iklan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...