MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 16, 2013

zenxin organic park

 ari sabtu lepas la ni..kes nye gas abes kat umah so malas nak masak g makan luor heheh senang je kan?mil keje balik petang so kul 11 tu ajak mia kuar g makan asam pedas sedap femes kt kluang ni, dari umah nk g kedai tu dalam 15km je xjauh pon

dah abes makan tu cam bosan kan..tak tau nak g mana mia ajak g kluang mall tapi mamanye malas...elok je keluar kedai makan nampak plak zenxin organic park ni, bebetol sebelah kedai makan ktorg makan tu, so benti la saje nak usha apa ada dalam ni

selama dok kluang tak pernah pon masuk tempat ni, ada tanya kat amrul ada apa dalam ni?dia kata dia pon tak tau sebab tak pernah masuk..so kita ni saje la nak nengok apa yang ada kan...benti la kejap.besar rupanya tempat ni mcm2 aktiviti ada..rabbit feeding, ada cycling mcm2 la...

pastu plak ada kebun sayur, kebun buah, ada kandang lembu, kalau nak jalan kaki jawabnye bole terberanak juga la besar nye kawasan ni so kita memang tak masuk dalam la just usha kt luar je ada kedai hasil tanaman dari organic park ni seme brang dalam kedai tu berasaskan organic pastu ada juga kedai makan berasaskan organic juga.

nanges2 mia ajak masuk...sebab kita cakap kt dia ada rabbit dalam ni..bole kasi makan tu la gatal mulut pegi cakap kan dah dia nak masuk..masalahnye kita ni xlarat nak berjalan...nak masuk plak kena baya RM9 budak RM7 klw takat nak g kawasan rabbit cam rugi plak kan sebab banyak tempat bole exlplore kita cakap kt mia lain kali la tunggu daddy balik nanti kita ajak daddy nak pujuk nye pasal air mata dah banjir kita bli la makanan ikan 2 peket kasi ikan makan kt area parking tu dah..tros diam dapat kasi ikan makan kemain suke dia siap ajak esok nak datang lagi


 organic shop, klw xmo masuk dalam bole je mlawat kt luar ada juga kedai jual bunga2




 ni la bayangan serba sikit tempat ni, kebanyakan yg datang ramai orang singapore



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ribu orang memberikan idea bernas:

fairus mohamad noor said... [Reply to comment]

menarik gak tempat ni

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Ada jugak la tmpt riadah santai2 camni kt kluang kan?

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

best jugak tmpat ni, macam2 aktiviti boleh buat..tapi jauh lah plak kat kluang sana...huhuhu

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

nampak best la tempat ni.. ada macam-macam..

Nana said... [Reply to comment]

@fairus mohamad noor
Bole la dr xde hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Tu la ada banyak lg tempat menarik cuma xpegi je

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Eheeh klw kebetulan dtg bole la kan hehe

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Ok la not bad ada gak aktiviti bole buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...