MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, June 14, 2013

berita baik kepada pelanggan SARANG SEMUT

ingatkan tahun ni dalam pantang tak dapat dah nak buat kuih sarang semut, bila balik kl discuss dengan mak, dia kata tak pela...kita xleh buat tapi dia boleh buat.pembantu pon ada 2,3 orang kt umah ni yang boleh tolong mak.kita pon bole la jadi qc heheh pastikan kuih tu menepati piawaian hehe..

sebenarnya dari bulan 1 aritu lagi dah ada orang call tanya tahun ni xbuat sarang semut ke?rasanya dekat 10 orang dah tanya pasal kuih sarang semut ni, bulan 4 aritu pon rasanya ada sorang blogger yang dah 2x oder sarang semut mamaaryan klw tak salah dia call tanya pasal kuih..masa tu kita pon blom tau lg yang mak bole nak buatkan...then baru2 ni ada juga customer dari tahun lepas zura dari sri rampai call kata klw bole dia nak 4 balang..tolong la buat untuk dia...kita tak sampai ati plak dah orang nak kan...tu kita cakap nanti kita tanya mak dia bole buat tak, klw dia bole buat nanti kita akan buka oder lah..

tapi nye memandangkan tahun ni kita dalam berpantang jadi tak de delivery yea..harap maaf kalau sape2 berminat nak oder nanti bole whatsapp kita nanti kita kasi alamat, amek kuih tu kat umah, pos pon xde..sebab memang kita tak pernah pos, sepanjang 5 tahun jual kuih sarang semut ni memang sekali pon kita tak pernah pos sebab tau kuih ni sensitip nanti sampai kt korang tah jadi apa kuihnye...tunggang terbalik keluar dari cup kang..

ok kepada pelanggan sarang semut saya harap bersabar yea..nanti saya akan buka oder..dekmas, amiey mesti korang suke ngan entry ni kan?hahaha...oder jangan tak oder ok!

nah saya kasi jamu mata dulu gambar sarang semut saya, kuih ni saya buat menggunakan butter
choc rice tak kedekut ok..hahah..kita buat jual sama je mcm kita buat untuk makan sendiri tak de beza nye
 satu balang ada 50pcs RM25,harga sama mcm 2,3 tahun lepas.. ni contoh botol tahun lepas buat utk makan sendiri so alas tu kertas buku je haha..tapi klw kita jual xde la kita alas kertas buku
 ni kenangan paling manis tahun lepas, KDYMM Tuanku Nur Zahirah, Sultanah Terengganu oder 2 balang


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

moga sukses nana..
sarang semut ko ttp champion

- dieyana - said... [Reply to comment]

ok..tq..noted..tak sbr nak rasa kuih sarang semut nana! thun lepas nk order, tapi tarikh dh tuutp, terlepas dek non tau! tahun ni harapnya ada la rezeki merasa sarang semut nana! smile!!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sila take noted nana...sue punyer 2balang..kikiki...nnt sue datang amik kat umah...

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

rasa nk order lahh...berapa hrga satu balang ni kak??

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Woooo!
Murah rezki
Blum start posa dh ada yg tanya :)

lia said... [Reply to comment]

aku wat rayuan gombal kat Mr Fallah... kot dia rajin nak amik kat umah ko, aku roger asap he3... ngidam dr peknen Zara x abes g ni ekekekeee

eeda haziq said... [Reply to comment]

nak jugak order tpi jauh kat teluk intan.. hukhukhuk... :(

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

tahun ni nk cuba tmpah kt nana..thun lepas mood preggy dan pantang..lgsg tkbeli kuih raya..haha

diana said... [Reply to comment]

moga2 tahun ni tempahan lebih banyak..

watyz said... [Reply to comment]

alhamdulillah... lega sape yg peminat tegar kuih ko ni kan... :)

~suhana~ said... [Reply to comment]

assalam nana, mcm mana yer nk order biskut sarang semut nie..

~suhana~ said... [Reply to comment]

assalam nana, mcm mana yer nk order biskut sarang semut nie.

Fiza Rauf said... [Reply to comment]

Yeayyy aku tgk kuih sarang semut ko, jadik mengidam pulok ni.. acane? sbl pose blh order? hahahahahahahha

fairus mohamad noor said... [Reply to comment]

sedap..dlu2 mak m3h suka wat biskut ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...