MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, June 5, 2013

bersalin di mana?

ramai yang tanya nanti nak bersalin kat mana?kalau ikut perancangan nya nak bersalin kat HUKM tempat damia beranak dulu..kelmarin masa g checkup kat klinik minta doctor surat refer ke hukm,bagi sesape yang nak beranak kat hukm meh kita share prosedur nak beranak kat sana...mcm hkl, hospital ampang kalau nak beranak tu just pegi je xyah booking2 tapi hukm ni kena booking dulu

ok langkah pertama, masa checkup kat klinik kesihatan tu minta doktor satu surat rujukan kat nak bersalin kat hukm,kira2 dalam minggu ke 30 tu ok la nak minta surat tu

 lepas dapat surat refer ni, kita bole g bila2 masa je hukm tu untuk amek date appointment, pertama kali datang tu dia tak de cek apa lagi..just dia kasi tarikh je untuk appointment.
dokumen yang mesti di bawa masa nak g hukm tu
buku pink
 guarantee letter, ni utk orang keje gomen lah
 so bila sampai je hukm sila carik klinik O&G (obstetrik & ginekologi) klinik ni buka kul 8 pagi kita sampai kul 7.30 pagi, pintu buka je tros penuh klinik ni
 untuk kedatangan pertama kali kena letak kan buku pink kat kaunter pendaftaran, kaunter no 4 lepas tu tunggu la nurse panggil...lepas dia panggil nanti dia akan buka satu kad temujanji kaler biru ni, dia kasi date untuk appointment akan datang, first time datang ni memang kejap je sebab xde jumpe doktor stengah jam dah siap..so kita nye appointment lagi 2 minggu nak jumpe doktor scan segala
,
sebelum balik tu sempat amek fliers dia..ye la kot nanti ada yang tanya berapa kos beranak kat hukm ni?
untuk nengok harga sila la nengok di bawah ni yea..
mcm mia dulu bil beranak RM980 guna GL amrul bayar RM3 je hehe
semalam g hukm sensorang je..pagi2 buta dah keluar umah kul 7 dah kuar hehe..ni seme pasal parking kat hukm tu susah tu kena g awal2...kang xpasal kena parking jauh2 penat plak nak menapak kan...
balik je hukm amek ko...sesat barat..sampai ke jalan pudu..ni la gaya orang kl yang dah lama tak drive kat kl kan..jalan banyak renovate elok2 dari cheras sampai ke pudu pegi nye memang carik penyakit kul 8.30 masuk pudu time orang tengah nak g keje udahnye makan la jem ngan roti kt tengah jalan tu..hahha rasa cam bangang sangat je bole sesat2 elok2 dr spital ke umah dalam 25 minit jadi sejam teperangkap dalam jem syabas fauzana! balik tu tros sakit pinggang



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

37 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Dh x lama dh tu kan..
Jem plakkkk mmg sakit pinggang la tu jwbnya

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

sama kita pakai GL gak czer dalam 1700 kan ..bayar bape hengget je hehehe ..kita kaler kuning ..

Masni Syafie said... [Reply to comment]

Semoga semua berjalan dengan lancar

Rindu rasa pada kenangan ketika mengandung dan saat bersalin...hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue pon byr rm3 gak...

cik chinta said... [Reply to comment]

waa...mhl jg ek.

diana said... [Reply to comment]

untung la bayar 3 ringgit je..boleh la beranak ramai..heheh

Gieyana said... [Reply to comment]

Moga dpermudahkn k..dup dap dup dap bila dkt due kn..:)

eima said... [Reply to comment]

fuh dah berdebar2 dah

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

Untungnya ada GL.. boleh cover mana2 patut. Mama pun tak yah risauu.. teran je hihihi

Semoga semuanya berjalan lancar yekkk

ieda immi said... [Reply to comment]

semoga semua berjalan lancar dik
mana2 pun ok , janji kita selamat bersalin dan bb sihat ! ;)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Semoga dipermudahkan ye sis..

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Tula nebes plak rasa hihi

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin Mohamad
Owh bsalin sini juga ek

Nana said... [Reply to comment]

@Masni Syafie
Amin doakan baik2 aje yea

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Heheh mcm bli roti je harga

Nana said... [Reply to comment]

@cik chinta
Tu la semi gomen kan

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Hahaha nak beranak ramai mcm tak je xlarat la

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
Amin...debar weh hehe

Nana said... [Reply to comment]

@eima
Tau xpe...nebes

Nana said... [Reply to comment]

@*∽ IZAN ∽*
Tu la..bole la dpt tempat selesa skit xmampu nk branak swasta

Nana said... [Reply to comment]

@ieda immi
Tol tu kak branak mana pon sama je janji seme selamat

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Amin...tq yea

Afne said... [Reply to comment]

teringat kenangan deliver haziq kt hukm. guna gl eddy so byr duit ubat je. hana dulu kt hkl. yg no 3 ni kt hospital batu pahat le kot.

Nur-nba said... [Reply to comment]

Semoga Nana selamat melahirkan bayi yang sihat..Take care

sleepy.yana said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
sleepy.yana said... [Reply to comment]

salam. nak tanya..yang cop "merah" kat kad temujani tu ape maksudnya? tq =)

firdaus ghawi said... [Reply to comment]

Slm..nk tye..wktu nk g wt booking tu dr kul bpe ea?or offce hour jer?

firdaus ghawi said... [Reply to comment]

Slm..wktu utk g bookinh wktu offce hour je k?

Nana said... [Reply to comment]

@firdaus ghawi

ahh waktu bekerja
sabtu ahad xbuka

ani zimin said... [Reply to comment]

salam, nk tanya... sy bakal melahirkn 1st baby bulan november nnt... cdgnya nk bersalin kt HUKM.. klu dh g booking selepas 30 mgu tu, trus checkup seterusnya kt sna ea? x checkup kt KKIA la ye?

Nana said... [Reply to comment]

@ani zimin
bole asalkan sebelum bersalin kena pegi sekali checkup kat sana

Nukilan Indah Mastura said... [Reply to comment]

Tumpang tanya..suami blh ke teman?

Nana said... [Reply to comment]

@Nukilan Indah Mastura
bole suami bole teman dari mula sampai habis

Khairul Bariah Hashim said... [Reply to comment]

salam...
nak tanya kena ada buku merah klinik kerajaan jugak ke?
kalau swasta?

Nana said... [Reply to comment]

@Khairul Bariah Hashim

buku merah klinik kerajaan je
swasta xde buku merah

NadNaim Wafa said... [Reply to comment]

Salam..nak tanya.. Firsttime datang booking tu, dah kena bayar deposit ke?

Nana said... [Reply to comment]

@NadNaim Wafa

tak payah buat payment apa pon just book utk register nama je kat situ bersalin nanti baru bayar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...