MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, June 4, 2013

set bersalin njonja meneer

ada yang tanya pakai set bersalin apa?skang ni kat pasaran sebut je brand apa seme nye ada set bersalin, leesa formula, sendayu tinggi, nona roguy eh mcm2 la klw gugel tu..tapi bese brand2 moden gitu kan rege da dalam 200 ke atas.

masa mia dulu kita pakai set bersalin mustika ratu sebab dengar kan nasihat kakak2 diaorang kata ko xyah la beli mahal2...nanti xhabes pon ko pakai...cayalah cakap aku. ok dengar nasihat kakak kita beli set mustika ratu masa beli tu RM90 ada pilis, param, minyak kayu putih, minyak telon ngan jamu segala, betol pon set tu yang jalan nye param, pilis & minyak je..jamu?memang tak berusik haha..dah dasar pemalas makan ubat kan kejap makan kejap tak, pastu bile makan bb cirit, pastu masa bb kena kuning plak kena stop dulu makan jamu tros sampai sudah xmakan2 hehehe

kalau nak suh minum akar kayu ke air kunyit ke minta maap la yea..tekak xleh masuk..pil2 xpe jangan ubat2 air..tu bile fikir balik kang beli set bersalin mahal2 membazir je kang aku bukan keje pon nak bli mahai2...xpe yang penting ubat2 sapu tu je..ngan jamu g kedai jamu tanya orang tu mana paling ok?dia suggest set njonya meneer bagus katanya compare ngan jamu lain..

ok la...malas nak pilih2 bile nengok isi dia ada param, pilis jamu seme tros beli rege pon tak mahal RM75 je..janji ada juga la ubat2 ni kan..kita tau kita mcm mana...memang bab makan ubat jenis tak de displin kadang skip2 hehe..so xyah bli mahal2 membazir jek.makan jamu ni bukan sebab nak kurus, kalau nak kurus tu seme nengok cara kita berpantang kan?bukan bergantung pada ubat, ubat ni nak kasik kita tenaga je.



 jamu ni bentuk cam taik kambing heheh ada no 1-no 4 dia dah asing jamu no1 kena makan dari mula bersalin sampai ari ke-7 pastu step 2 makan no 2 plak sampai la no 4 tu kena ikut turutan
 ha yang ni la yang penting nye pilis param seme ni untuk sapu kat dahi, perut, badan siap minyak telon utk bb (ada yang tanya minyak telon utk apa, minyak telon tu mcm minyak angin tp jenis mild la utk bb kan kena sapu tiap kali pas mandi kt perut ngan kaki dia)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

amiey lee said... [Reply to comment]

Huhu dulu aku dua kali pantang pkai mustika ratu..memang rak habis pun jamu2 tu..kali ni aku nak amik yg lain plak..yg ada virgin coconut oil ngan teh aja... set tu pun ada pilis gak...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kita ritu beli HPA punya..yg berusik nye minyak baby dan minyak angin je..haha

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Kite pakai brand buatan kampung punya
Mk bidan tu buat sendrik
Adoiii xsedap! Haha
Naseb baek xbeli yg mahal

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue penah beli mahal..pastu tobat tak beli dah..mmm..sue suke guna minyak telon BB tu dr syawal-izz

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

Salam Nana..suka bau jamu2 ketika org dalam pantang :)

watyz said... [Reply to comment]

aku pon kureng gak jamu2 ni. sbb anak aku kena kuning kan. x bran la nak makan jamu bagai. pilis ngan sapu2 pon kureng. hahaha.... ade x de aku sumbat tinge ngan bawang putih jer... ahhaha

Maria Firdz said... [Reply to comment]

sy x pkai jamu pun masa berslin dulu, mmg ori kg je.. bertungku dan berpntang biasa... sbb jamu2 ni pnas kan.. tkut bdan sy yg de asma x thn pnas tu.. tu yg x berani ni try..

lia said... [Reply to comment]

aku x pernah mkn jamu he3... bedal segala ada la ;)

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

jue tak beli apa2 set pun....
ubat kecut peranakan mak beli kat farmasi je...
minyak baby jue pakai minyak tyt...
jamu memang tak makan sebab alergik...


tak sabar nak tunggu adik mia keluar

Mayang ABDUL RAZAK said... [Reply to comment]

penah pakai gak.. ok aje... jamu mustika ratu pun ok aje.. insyallah anak dah 4 kalau pas makan jamu camgini x penah lak anak kena kuning.... lagi pun sekarang suma dah bentuk pil..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...