MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 24, 2013

Berbuka @ intai-intai restoran

Lepas abes soping kat sogo ktorg xtros balik sebab amrul nak ajak buka kat luar...so ronda la ktorg tengah kotaraya sambil tu dok gugel buffet ramadhan, amrul kata nak cr masakan ala kampung.bile gugel seme nye rm60 keatas, kita xmo la cr buffet mahai2 klw rm 40-50 tu ok lagi la...

Masa dok gugel tu tetiba kita tingat intai2, ckp ngan amrul dlu kita penah buka situ reunion kwn skolah sedap food dia harga pon xmlampau sgt, tros amrul suh call booking.kita pon call ckp nak book nak amek table plg dekat ngan makanan hahaha..yela xlarat kang nak bangun ulang alik amek makanan..

Harga bufet sini bole tgk pamplet bawah ni
 Makanan mcm2 ada...tahun ni special skit sebab dia ada tambahan menu arab, mandhy chicken, mandhy lamb, pastu lauk plak mcm2 ada antaranya lala sambal, ketam black papper, siakap sweet sour,daging msk merah,ikan sambal,sup sayur,nasi dagang, kerabu mangga,chicken spicy,ikan keli sambal,spageti,mee siam,laksam,abc,goreng pisang,rojak buah, kuij muih bermacam jenis.

Pendek kata berbaloi la dengan harga yg dibayar..suasana restoran cantik..aman makanan plak seme sedap2.sangat rekemen la klw korang nak berbuka sini, so far 4x dah mkn sini food dia memang xpernah mengecewakan...

Surau pon ada disediakan..parking pon xsusah, cumanya jalan depan intai2 tu memang port jemmm tau la klw dh dkt mrr2 jalan mcm mana kan lagi2 bulan puasa...lagi2 weekday.restroran ni xjauh dr istana bambu mmg xkan nampak restoran ni dr tp jalan sebab lokasi dia blakang honda service center, klw terlepas lorong naik ke situ mmg masak la kena hadap jem pastu uturn depan flamingo otel.


 kebetulan pegi masa tu tengah ujan dah la restoran ni kat ngan utan sejuk je



 desert seme sedap tau..ada sagu gula melaka ngan santan, pulut mangga, pulut durian,bingka ubi, labu sekaya, cream caramel, seri muka & agar2 bagus dia potong kecik2 gini xmembazir ktorg amek ni share berdua je hehe kita amek separuh amrul amek separuh ye la bukan nk makan banyak2 nak rasa je pon
 amrul amek nasi arab lak kamben ngan ayam

 lala sambal, ketam black pepper, kerabu mangga seme sedap tp vietnam roll tu xsedap hihi ada daun pudina
,

 muka penat kan?br abes soping la katakan ngan perut memboyot

16 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

lama tk p mkn intai2...buffet ramadhan tk pernh try cni

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

seronoknyer dapat berbuka best sebelom beranak kan

Amanda Suria said... [Reply to comment]

Dah lama jgk SA x pi intai2...

CaDLyNN said... [Reply to comment]

berbaloi la buke pose kt situ..menu die mcm sedap2 je..hage pon ok

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

waaa nampak sedap..nak try pujuk mr hubby berbukak kat luar lah hehehe

~ana~ said... [Reply to comment]

dah lama x mkn sini...huhuhu

Lynn Damya said... [Reply to comment]

arhhh sedapnya! nak pergiiiii, tp jauh, hahaha...mmg claz tempat dia, sy xpernah tahu pon wujud tempat ni, scenery pon cantik, nampak sejuk je and ada tasik, best ! :D

eima said... [Reply to comment]

sempat mkn puas2 sebelum bersalin tak ...

lia said... [Reply to comment]

harga berbaloi2 dgn menu

zarena heeney said... [Reply to comment]

tak pernah lg mkana area sini
selalu baca jea entry kat blog

Ezna said... [Reply to comment]

cantiknya tempat ni...jom mengintai...hehehe :-)

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

Comelnya anak dara kecik tu.. senyum je.. cute!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Emmm, sedap nyer, pemandangan pun cantik, harga pun ok ... Bila lah nk gie agak nyer ...

Maria Firdz said... [Reply to comment]

wah.. bestnya tgk suasana restoran dia.. menu pun menarik.. :)

Afne said... [Reply to comment]

lama tak jejak intai2. teringat siakap harimau mengaum dia pedas gila hehe

ieda immi said... [Reply to comment]

sedapnyeee ... makanan semua sedap2 ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...