MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 5, 2013

Checkup 38 weeks

ari isnin g checkup 38 weeks, kesihatan sangat tidak memberangsangkan....ingat lg x entry minggu lepas pasal sakit belakang?ekceli sakit belakang ni dah ok sikit tak seteruk minggu lepas. Ari sabtu lepas mak nengok kita tbaring je dia tanya mana yang sakit?skali dia selak baju kt blakang ni dia cakap belakang bengkak, pastu dia pon urut guna minyak panas.

Masa mak urut dia cakap patut la sakit...urat berketul2 & bersimpul tegang sangat urat mak kata, masa mak urut tu terasa ketup ketap bunyi urat2 tegang.so bila dh abes urut baru lah xberapa sakit..

Xpuas ati esoknye kita cari tukang urut nak urut yg btol2 proper..amek skali dia urut satu badan da..igt nak urut kt blakang yg sakit je.memang ada baca pasal ibu mengandung xelok urut, tp klw dh beso nak beranak mcm kita ni xpe..lgpon tukang urut tu mahir dia tau la part mana yg xle disentuh.

Lepas urut mmg otomatik badan jadi ringan, sakit blakang pon kurang sikit tp still sakit, xle nak duduk lama2 rasa mcm mencucuk2 pon ada..

oh cite pasal checkup...berat maintain 70.5 dok statik gitu je dari 36 weeks tak naik2 orang kata klw hujung2 pregnant memang bb tak besar dah & berat pon maintain je..lain2 xde problem cumanye pasni tiap minggu akan jadi pengunjung setia klinik andaikata bb xkuar2 juga tiap minggu kena checkup adoi..letih

abes je checkup deah call tanya kat mana?kita cakap nak g jj kejap dan2 dia nak join...sempat lagi tu kita ni dalam sakit2 belakang dapat g soping mall ilang plak sakitnye hahah...konon nak bli egg tart kfc skali xde plak...last2 ktorg g makan kt johnyes thanks deah sebab blanje..

mia plak aritu mcm budak terlebey gula..ye la berapa lama tak bawa dia keluar kan...skali dapat g jj je pon dia nye riang semacam plak.

18 ribu orang memberikan idea bernas:

NinaAz said... [Reply to comment]

Dah xlama dahhhh ♥

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

NAMPAK MUKA DIER RIANG RIA...ELOK PULOK DADDY DAH BALIK KAN

diana said... [Reply to comment]

saya masa ngandung tak de sakit belakang..dah beranak baru sakit belkaang..heheh

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Tak lama sgt dh tu..
Sbb berat dh menten
Take care nana!
Seronok mia dpt jalan2 ek? Nnt daddy balik lg die seronok sgt tu =)

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

kejap je dah nak due....
moga selamat semuanya

watyz said... [Reply to comment]

sejak nk jd kakak ni tgk mia makin comel la. berseri2 dia... :)

lia said... [Reply to comment]

he3 aku pon slalu ckp phrase terlebey gula tu kalau Amsyar hyper sgt...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Tak saba nak jumpa boboy plak ni

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

dap dip dup ...

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

Sama la.. last week nk beli tart telo kat kfc x de.. kecewa..

mama tisya said... [Reply to comment]

tk lama dh tu nk deliver...kt kfc jj setiawangsa mmg tkde egg tart tk silap...mmg certain kfc je ada ..lama gk tk mkn egg tart kfc sedap tu

Afne said... [Reply to comment]

kemain happy damia dpt outing yea. hana pn dh komplen soh bawak pusing2 mlm aritu. kebetulan ayahnya ada kelas. takkan ibu berpantang nk round pekan mlm2 hehe.. kesian jugak sbb aku dulu rajin bawak dia keluar.

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

alololo makin comel plak Mia ni sejak2 nk jadi kaklong ni..hehe

Alycia said... [Reply to comment]

sekejap jer dh 38 minggu.. harap2 smuanya selamat yer..

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

sakit blkg tu risau gk kan..
sbb bb duk menekan..
ko punya blkg pon bgkak..

tk per..lama2 ok la..dh g mgurut kan..

semoga semuanya dipermudahkan..

Bada Ariff said... [Reply to comment]

slmt bersalin...

Maria Firdz said... [Reply to comment]

wktu nih sy dh bersalin dulu... :) dh x lma dh tu..

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Oh ... Tak lama lagi lah tu ... Makan ler puas-puas sblm terlambat, ... Huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...