MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 25, 2013

Hobi dia semasa bulan puasa

Ni la amrul..sape yg bese baca blog kita mest tau dah perangai dia..dia mmg hantu pasar ramadhan, sehari 3,4 pasar ramadhan dia nak pegi, memandangkan tahun ni kita dh sarat jd xde la dia buat keje gile mcm dulu lagi hahaha..

Thn lepas 3 param dia g dalam masa 2 jam seme yg area berdekatan la..tp xseme param pon bli makanan..dia suke jalan2 cuci mata amek bau haha..lg satu tu cara dia nak abeskan masa sementara tunggu waktu berbuka, ye la kt kluang param xsemeriah dan sebest kl, kt kl makanan mcm2 ada...kita xpernah lg g param kt kluang xpernah juga berpuasa kat kluang...hehe amrul la cite param kluang banyak menda yg dia nk makan tu xde..

Ni puasa pertama..dia ajak g param, dia tanya nak g mana?sebab dia nak makan ikan bakar masa berbuka so kita ajak dia g pasar keramat, situ ikan bakar peberet juga tu, kat param dato keramat bli bari 3 ketol seketol rm15, air soya 3 peket satu peket rm2.50 seme naik rege dah huhu...
 Pas g pasar keramat balik umah mak dlu anta ikan ngan air g plak param setiawangsa..opposite sekinchan ikan bakar, amrul nak cari tempoyak yg masak ngan pelbagai pucuk tu.jumpe pon...kita plak tetiba ternampak org juai sengkuang kuah merah adoi lama dh nk makan tp payah jumpe org juai.

 rm2 satu adoi dulu masa skolah2 50 sen je


.Pusing2 tgk banyak makanan yg xde juai kt param lain mcm takotau, ikan pekasam siap masak termasuk pucuk tempoyak tu.dh abes membeli ms nak balik baru perasan sebelah sekinchan ikan baka pon ada param lg besar dr tapak opposite sekinchan ceh...klw tau singgah situ..oleh sebab dh penat so ktorg tros balik tu pon amrul lalu param au2 saje usha line haha...klw kita xpregnant tu mau dia ajak benti tu



11 ribu orang memberikan idea bernas:

Maria Firdz said... [Reply to comment]

wah.. lain dari bazar lain sengkuang calit tu xde kat bazar lain... hehe

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Saje tgk gelagat org gak ek heehehe

eima said... [Reply to comment]

ade jugak ek org suka jln2 kat param ek ... klu kite ..huhu mls sbb tak larat ...hehehe

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Wahhhhh sengkuang calit tu nampak sedap dan berbaloi gila dgn harga Rm 2 ! tp dia ada nama lain tak? sbb sy mcm xpernah dgr pulak nama makanan sengkuang calit ni..haha :D

Ratu Hatiku said... [Reply to comment]

Sedapnya sengkuang tu... :P

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

adoyai lapar la plak :p

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg tau amrul suka p byk param...hehehe...kita takat ni baru p param au2 je

::NureeN:: said... [Reply to comment]

x der la sengkuang calit tue kat cini.. alahai, nmpk sedap

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Sedap nyer sengkuang calit tu, sini(area Gombak Setia) xde plak, soya area sini still RM2, tp x tau plak kot dia kurang kan air nyer, nmpk same jer ...

ieda immi said... [Reply to comment]

beli di param nie x semestinya semua sedap .. payah nak kena ngan tekak ..;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

Kt pi satu je byk pi nti byk plak kt nk bli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...