MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 22, 2013

Memperkenalkan..Muhammad Darwish Amnan

hai kengkawan...rindu kita tak?seminggu lebey tak berblog hehe....ni dah masuk 9 hari berpantang alhamdulillah dah sihat & kuat sikit dah..ye la seminggu pertama berpantang tu memang lemau skit...sakit sana sakit sini blog pon xkuasa nak tengok..dok belek si kenit tu je 24 jam almaklum la..dah lama xde anak kecik kan..eksited dia semacam baru beranak sulung plak...

alhamdulillah...saya dah selamat melahirkan baby boy pada 14 julai 2013 jam 11.38 malam, (ibu dia 14 jun adik 14 julai hehe) lahir secara normal di HUKM berat 3.15kg, due date patut 15 julai 2013 baby kuar awal sehari dari due date.baby di namakan Muhammad Darwish Amnan.cakap pasal nama..sebenarnya ibu dia nak buh nama THAQIF tp dd dia xmo dia kata tak de keturunan saya nama huruf T haha..ntah pape...dia kata nak cari hurup D juga mcm kakak Damia.ok la...kita xleh bantah..

nama ni pon ktorg diskass thru whatsapp masa tu amrul ada kat lahad datu..dia suh senaraikan 3 nama yg kita shorlist kan, kita kasi nama Daris, Darwish & Thaqif lastnye dd dia kata dia nak Darwish, dd kunci lirik tu xde talian hayat katanya haha....kita suke nama thaqif tu sebab maksud dia bijak sama maksud dengan damia

Muhammad bermaksud yang terpuji,dirahmati
Darwish bermaksud warak
Amnan tu (gabungan nama AMrul +NANa) maksud dia tempat yang aman

ok la tu je wat stakat ni...intro untuk memperkenalkan ahli baru keluarga kami..nanti2 kita cite kronologi kelahiran Darwish plak yea...kepada kawan2 yang wish, yang doakan semoga saya selamat bersalin terima kasih di ucapkan...beratus2 wish saya terima dekat FB tak terbalas semanya..terima kasih sangat2...

ni ada gambar2 darwish sejak dari hari pertama di lahirkan sampai hari ke-8
ni masa baru 10 minit lahir kat dalam LR lagi
alhamdulillah..sejak hari pertama dilahirkan darwish sangat senang di jaga...xde nak melalak tak tentu pasal...siang tido malam berjaga dalam 3 jam gitu, menangis sebab nak susu je..mandi pon diam je xmelalak..
alhamdulillah sampai ke arini darwish masih menyusu ibu sepenuhnya & semoga ibu dapat susukan darwish sampai umr 2 tahun lebih
hari ke-2 baru pas mandi kat spital
 hari ke-3 dah kat umah, (semalaman je duduk ward ahad bersalin tengahari isnin dah balik)
 hari ke-4
 hari ke-5 ( dia suke tido style gini tido beralaskan tangan)
 hari ke-6 terpampang jelas amrul jr. hahah
 hari ke-7
 hari ke-8 (ni paling latest gambo semalam)
memang berubah2 muka darwish kan?yang pasti seme orang yang datang tengok dia xde dok tertanya2 mcm muka sape la bb ni..sebab nye sebijik sebetol muka daddy haha..kadang ada bb kita kena tungg semingg dua baru nampak muka sape sebenar2nya..ini idok..kuar2 dah tau mcm muke sape 

p/s: sebenarnya banyak sgt entry yang dok dalam draft sebelum beranak dok buat entry tapi tak publish2 sebab nye taip2 guna tab nak insert gambo kena buka laptop, laptop plak memang malas ya ampun nak buka kan..tu seme entry yg dah ditaip tinggal nak masuk gambo je udah2 nye peram jadi pekasam hehe..ni dah rajin nak buka laptop bole la nnt kita wat autopublish cite2 sebelum beranak aritu.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

87 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

lebat rambut sampai dahi pon ada anak rambut..

mmg jelas muka amrul..tp tkthu lah nti besar skit lps pntg nmpk muka mama plk..

fairus mohamad noor said... [Reply to comment]

SALAM PG..TAHNIAH..selamat berpantang ye..raya ni meriah la dgn si kecik..

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

tahniah nana

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

cumeinye bby darwish!! again, tahniah ye..n selamat berpantang..=)

Bada Ariff said... [Reply to comment]

tahniah nana...

MRS. K said... [Reply to comment]

comel. tembam. muka cam apak die..

mama tisya said... [Reply to comment]

lebat rambut darwish..muka mcm mia

DiilaNordin said... [Reply to comment]

ha lama tggu~ hihi

tomeynya baby darwish. muka daddy + kakak mia.

tahniah sis nana =)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tapi pada sue 1st lahir tak nampak lagi muka amrul Jr...dah lama2 ya allah sebijik tu amrul Jr..macam akob ngan syawal dolu la....ni fotostat ni..

yOn nOy said... [Reply to comment]

Salam..
tahniah...selamat berpantang...
mesti seronok cium baby...
bau syurga...comel...

pena rozie said... [Reply to comment]

Comelnyer.... Tahniah....

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

tahniah nana

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

memang sebijik muka dd dia...
comel....
Selamat datang Muhammad Darwish Amnan

mummymer said... [Reply to comment]

Tahniah Nana.. memang betul2 ikut daddy nyer :)

ibuemir

eda_ej said... [Reply to comment]

tahniah nana.. sebijik macam muke dd die la.. =D

Zee Suhaini said... [Reply to comment]

tahniah nana...comey baby

lia said... [Reply to comment]

mmg sejibik muka Amrul...

welcome baby...

Nana said... [Reply to comment]

tahniah, nana...
comel baby.. :)

notti netti said... [Reply to comment]

wah! tahniah! tahniah! dapat boy....sukanyaaa

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

congrats nana!! comelnya darwish--idung mancung tu :)

Masya said... [Reply to comment]

alhamdulillah.. tahniah yer.. dah selamat .. sedap nama baby .. maksudnya pun baik..

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

selamat berpantang ..
baby boy ..tahniah sepasang dah

Noor Atikah Ramli said... [Reply to comment]

comeynyeeee kak nana !

welcome to the world Muhammad Darwish Amnan :)

salwana nordin @ che'wa said... [Reply to comment]

salam..

tahniah!

bb sgt2 comel :)
seronoknya :)

adarnadzmie said... [Reply to comment]

tahniah...comel amrul jr...hehe

eima said... [Reply to comment]

tahniah nana selamat berpantang ...

comel.... bambam plak tu ...

syariza09 said... [Reply to comment]

tahniah..suka tgk bb tido beralaskan tangan..cute

slmt berpantang

ibuhebat said... [Reply to comment]

tahniah nana! dah sepasang :)

zarena heeney said... [Reply to comment]

tahniah nana
mmg muka ikut dd dia lah
sukanya sana sini ada bau bby :)

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

Tahniah!! alahai.. comelnya.. Muhammad Darwish Amnan..

dya said... [Reply to comment]

Tahniah akk..x sabar nk tgu entry pas ni..baby comel :)

shiemz said... [Reply to comment]

Tahniah Nana.. Wahh.. dah sepasang... Alhamdulillah... memang nampak muka cam muka DD... Apepun selamat berpantang ;)

LizHairi said... [Reply to comment]

tahniah nana!
take care :-)

Hidayah A Kassim said... [Reply to comment]

eiii bestnye dapat baby baru!!! Congrates ye..cumil2 xoxo la utk baby..bau bestt

Saya Disini said... [Reply to comment]

tahniah

Just said... [Reply to comment]

tahniah! muke bby sebiji muke kakak dia. :) btw, bday bb sama ngan dotter sy. :)

Salmi Khairil said... [Reply to comment]

tahniah..geram tengok pipi tu..

eeda haziq said... [Reply to comment]

tahniah.. comey sgt. :)

Siti Hayati S.hamid said... [Reply to comment]

tahniah nana... seronok dapat main baby lagi :).. dan x lupa selamat mengganti pose annti :)

Ya ALya said... [Reply to comment]

muka mia pun ada gak ni....tahniah yer....

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

tahniah nana... part hiudng sebijik daddy dia...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...
Moga jadi anak yg soleh ye darwish sayang...

mama lieyna said... [Reply to comment]

Tahniah..
Alhamdulillah selmat dah semua... :-)

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Alhamdulillah ... Semoga ibu dan baby sentiasa sihat ... Tahniah, sepasang dah ...

::NureeN:: said... [Reply to comment]

tahniah..
sori la lmbt dpt berita..
sama la kita kan, dh sepasang :)

Maria Firdz said... [Reply to comment]

Tahniah kak nana... Happy bf dan slmat berpntg..

Nur-nba said... [Reply to comment]

Tahniah Nana... Comel baby Darwish.. Selamat berpantang..

watyz said... [Reply to comment]

tahniah nana.... dh dpt sepasang. sedap nama dia. muka kopipes kakak + dd dia la... :)

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

tahniah akak. sebijik muke ayahnye ^^

kayyana said... [Reply to comment]

tahniah kak.. comel btul baby...

ieda immi said... [Reply to comment]

tahniah dik

alor2h darwish sejibik wajah ayahnyee lah nana ! ;)

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
ahh tula lebat rambut dia
Heheh agaknye dh beso sok ikut muka ibu dia plak mcm kakak juga

Nana said... [Reply to comment]

@fairus mohamad noor
Alhamdulilah...
Tula beraya ngan si kecik tp xle raya pon hehe dok umah dediam

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Heheh tq

Nana said... [Reply to comment]

@Bada Ariff
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
Hahah tula seketol muka apak

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Ibu kuat mnm ais hehe tu lebat kot
Sama kan mcm muka kakak

Nana said... [Reply to comment]

@DiilaNordin
Alhamdulillah..tq yea

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hahaha kita memula darwish kuar dh nampak mcm muka dd dia

Nana said... [Reply to comment]

@yOn nOy
Alhamdulillah...tq tu la sedap tol bau bb

Nana said... [Reply to comment]

@pena rozie
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
Hehe anak dd nih

Nana said... [Reply to comment]

@mummymer
Tq..tula gen dd lg kuat hahah kalah ibu dia

Nana said... [Reply to comment]

@eda_ej
Tq...hihi anak dd nih

Nana said... [Reply to comment]

@Zee Suhaini
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Heheh anak bapak

Nana said... [Reply to comment]


@Nana
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti
Heheh alhamdulillah tq

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Tq mz idong dd nih hihi

Nana said... [Reply to comment]

@Masya
Alhamdulillah tq

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin Mohamad
Alhamdulillah..termakbul doa nk dpt sepasang

Nana said... [Reply to comment]

@Noor Atikah Ramli
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@salwana nordin @ che'wa
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
Heheh tq

Nana said... [Reply to comment]

@eima
Tq...

Nana said... [Reply to comment]

@syariza09
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@ibuhebat
Alhamdulillah :-)

Nana said... [Reply to comment]

@zarena heeney
Tq..anak dd nih :-)

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@dya
Tq.. :-)

Nana said... [Reply to comment]

@shiemz
Alhamdulillah tq.

Nana said... [Reply to comment]

@LizHairi
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Hidayah A Kassim
Heheh mkaseh

Mimi Azirah said... [Reply to comment]

huhuhu....
ketinggalan nk wish tahniah...pe2 pun tahniah dpt bby boy..comei darwish

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

oh my!!! baby kita lahir pada tarikh yg sama la nana. 14 julai 2013, tapi baby kita kuar awal, pukul 1.02 pagi. boleh celeb besday baby sama2 ni. hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...