MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 4, 2013

Seprise yang xmenjadi..

Heee....senyum sampai telinga..

Amrul dah balik semenanjung!yeay..akhirnya 2bulan seminggu ada kat lahad datu, abes pon tugasnya.sebenarnya klw ikutkan amrul kata mayb plg awl balik 8.7 paling lewat 24.7 kiranya kita xtau date yg sebenarnya bila dia bole balik...

Amrul dh ckp jangan terlalu mengharap dia dapat balik awl...ok kita mmg dah redha, dah bsedia andaikata dia xsempat balik masa kita bersalin kita dah awl2 bole terima hakikat, tp tiap ari memang xpernah putus berdoa harap2 amrul sempat balik sebelum bb keluar..

Alkisahnya...pagi semalam wife kawan amrul upload la gamba asben dia lengkap beruniform, kita pon tanya lah...nak g mana asben tu pakai baju perang camtu nak g lahad datu ke?wife kwn dia pon reply..ahh g lahad datu ganti asben akak...


Hah?terkejut la kita ni sebab nye klw dah dia pegi ganti amrul, mesti Amrul dpt blk awl, asal amrul xckp kat kita?hahah..dah agak ni sure dia nak wat seprise kat kita xmo bgtau tp dah kantoi..sebab wife kwn dia ckp amrul dpt blk awl sebab dia minta pasal due kita dah nak dekat.

So semalam wlpon kita dh tau pg2 dah yg kwn dia tu gerak g sana gantikan dia, kita saje wat diam, kita saje xde msg or call dia sampai lah malam...pas magrib amrul call..bgtau dah sampai airport subang, dia cakap ala.....tak jadi nak seprise...awk tau dr wife zaini kan?dia ckp haha...kita bole gelak je la...dia ckp dia dh pesan kt kwn2 jgn kecoh2 dia bole balik awl sebab nak seprise kan kita.skali bocor juga rahsia..siap kawan dia tu cakap amrul sorry la amrul..wife aku dah bgtau wife kau yang kau dah bole balik awal haha...senak2 perut gelak, seb baik tak beranak

bila kita cakap buat apa nak seprise2 lain kali bagi la tau awl2..dia siap g soping pasar tawau klw kita tau kita kirim ikan bilis tawau cantik2 isi dia..kirim ikan kering wat stok makan dalam pantang, dia kata xnak cakap awal2 sebab takut nanti tak konfem..tau la askar kan semenye last minit..ni nak balik ni pon 5x kejap jadi kejap tak jadi katanya..

Alhamdulillah...termakbul doa ibu mengandung dapat juga amrul balik sebelum due..tp nye amrul xle blk umah kl lagi dia kena balik johor dulu settle kan weapon segala weken ni br balik kl cuti smgu tgu kita nye due.kalau dia dah kt johor kita xde la risau sangat insyallah klw kata dalam minggu ni bersalin amrul still kt johor maybe sempat juga nak tgk kita bersalin nanti kan...doa2 je la..tq juga kat kawan2 yg mana ramai tlg doakan amrul balik sebelum kita due..thanks seme!

ni rekod paling lama lah ni xjumpa..2 bulan seminggu...bole plak saat dah hujung2 ni kan dia g lahad datu..time2 mcm ni la kesihatan dah xberapa memberangsangkan, ngan nak g checkup seminggu sekali kena drive sendiri memang gagahkan diri juga la..kadang apa tingin nak makan g carik sendiri, seme kena buat sendiri...kepada anda2 yang suami nye sentiasa ada disisi time anda mengandung tu hargailah suami anda2 seme yea...jangan la benci tengok laki, tak suke bau laki.. kita ni dah rindu nak bau ketiak laki muahaha....kalau la orang xbiasa berpisah ngan laki mau meroyan kot 2 bulan xjumpa hahaha...kan?kan?

p/s : daddy, dah la jangan wat seprise2 dah..kita ni dah sarat dd tunggu masa je nak beranak..kang buat seprise lagi terberanak tros kang muahaha.....lambat plak tunggu weken ni jumpe abang sarjan :)

30 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Aahhhh
Btul tu nana, mmg bleh meroyan hukhuk!
Mmg tabik springgg la kt nana!
Kawan paling tabah kot yg kite penah jumpa
Mmg salute!
Alhamdulillah, doa dimakbulkan
Eeee, kite plak xsabar nk tgk famili nana bergabung melatop ! Haha!
Mia mesti happy giler :)

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

sweet suprise x menjadi hehehe
lega hati kan nana asben ade saat nk kuarkan bby nnt ..

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

alhamdulillah..dpt gak amrul balik sebelum bersalin kan..sgt bermakna tuh husbnd temankan time saat2 genting2 nanti..=)

ehhh..tetibe terasa tk sabar plak nk peknen no 3..nak rasa experience peknen ngan suami sentiasa ada kan...kot2 leh manja lebih2..kekekekeke

eima said... [Reply to comment]

aku tumpang gembira yeay ....

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

akkakakakak...abg sarjan mmg suke buat seprise tau....yahoo..best amrul dah balik..alhamdulillah termakbul doa amrul balik B4 due kan

zarena heeney said... [Reply to comment]

wah lamanya tak jumppa hubby nana
mmg tersenyum sakan la kan bila dpt jumpa hubby nnti

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... termakbul juga doa awak... :)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

sweetnya abg sarjan akak...
dapatlah temankan akak bersalin nnt kan...
ehehehe

mama3heros said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Falsya said... [Reply to comment]

seprise xmenjadi..xpe2..suh amrul tunggu time enibeseri nnt..wakakaka..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah.seronoknya..cik abang dah balik..pas nie leh la manja2...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

yeyeyeyeyyey...
abang sarjan dah balik...
alhamdulilah termakbul doa ibu mengandung

watyz said... [Reply to comment]

alhamdulillah.. makbul jugak doa ibu ngandung ni kan... :)
2bln seminggu... kalo aku izhar g kursus 3hr 2 malam aku dh meroyan giler2... hahaha

mama tisya said... [Reply to comment]

surprise tk jd...klakar tul...nasibaik amrul dh blk b4 due..atleast kalo die kt kluang pn dh dkt nk blk kl...mmg tkleh la nk pisah lama2...hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Setabah kita nad ada lg tabah dr kita
Mana laki keje offshore lg kesian 6 bulan kt lautan mampos la 6 bulan xjumpa hahah lg seksa cam tu
Tula xsaba nak jumpe ni bb pon dh lam xdgr suara dd dia

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin MohamadMmg lega lin..tiap ari risau camane nk bsalin nnt buatnya malam2 sakit nak suh sape anta, mcm2 fikir

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Tula mmg kita sgt perlukan dia time bsalin nanti
Nk bg kelkuatan
Heheh kita mrasa dah pregnant dok skali
Sonok je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@eima
Hehe tq

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsonsa
Padahal shari sebelum dia blk siap video call lama2 sikit pon dia xmo bgtau hahaha suke nau camtu

Nana said... [Reply to comment]

@zarena heeney
Tula 2 bulan bukan jangka masa skejap
Mmg lama mujor ada kt kl ngan family
Xterasa sgt rindu tu

Nana said... [Reply to comment]

@Izni Hafiz Abdul Rashid
alhamdulillah

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Alhamdulillah mmg akk slalu doa minta dia ada ms akk bsalin

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
hahah skali aku yg seprise dia mana tau anibeseri beranakHa

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Hahaha pastu bole minta nak makan apa

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
Alhamdulillah
Cantik kan aturan allah

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Hahaha klw dh biasa xterasa sgt
Cuma kali ni plg lama

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Tu la mmg nasebb baik sgt
Klw dia kt kluang xkisah sgt sebab dh dekat dr sabah sana

Nur-nba said... [Reply to comment]

Tumpang gembira dengan kisah Nana.. Dapat juga suami Nana balik awal.. Memang cantik aturan Allah.. Kami doakan Nana selamat melahirkan bayi yg sihat dan comel..

Maria Firdz said... [Reply to comment]

owh.. isteri army juga rupenye... hihi... mmg tabik la dpt berthn smp 2 bln x jmpe.. hihi

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Alhamdulillah ... Semoga dipermudahkan segala urusan ...
Hehehe, x menjadi surprise nyer ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...