MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 23, 2013

shopping raya settle sehari sebelum bersalin :)

Alhamdulillah..diberi kesempatan dan kekuatan shopping baju kak mia disaat hujung2 mengandung dengan sarat2 tu 2 hari berturut2 maknye shopping baju untuk raya sampai terberanak hari ahadnye haha......hari tu fasa pertama hari selasa dah selesai kat kwc carik dress kakak, pastu hari jumaat 2 ari sebelm bersalin amrul ajak shopping baju raya mia..dia tanya nak g mana, kita jawab sogo..g pas jumaat orang xramai sgt banding g weken tp ramai juga org cuma xsempit2 la...

abaikan baju kakak mia yg comot kena air milo
 3 jam shopping dalam sogo semata2 carik baju kakak je
 Pitstop ptama singgah kat ruang legar bawah tu tgk ada sale 70%, ada soda kids, cheetah kids, polo, barbie.misi nye nak cr skinny jeans tp size mia 5-6 yrs banyak abes...so kat bawah tu bole rembat selai jeans barbie, 2 lai tshirt barbie ngan thsirt polo.
 Klw tgk kat price tag mlampau benar dia up rege...kita tau mmg standed suar tu rm44 pon tp dia g boh rm100 lebey pastu gantung situ 70% diskaun konon...huh marketing strategy..dh abes baya naik atas, hah baru banyak pilihan skinny jeans lawa2 seme brand ada rambang mata nak pilih tp sama gak mcm bawah mana yg lawa2 size 5-6 abes! Tension btol...

dari kiri jeans hitam tu brand barbie, tengah soda hujung skali ladybird dua lai skinny jeans selai boot cut
 Mujor dapat gak 2 lai sat seed soda kids satu ladybird.pastu rembat tshirt poney selai ngan seed 2 helai, yang tshirt ni murah rm19 selai pas diskaun 50% pastu bli kasut raya mia..dia nak sgt high heels adoi mcm makcik2 taste dia bila dia sendiri pilih, kasut bertumit mcm nenek dia yg di nak haha...kita apa lg cantas cecepat amrul plak suh ikut je apa dia pilih sorry la...hahah last2 kita blikan dia wedges yg xtinggi sgt pon janji adala nampak cam kasut tinggi skit kan...
 Kasut dia comei je bila mia try dh xnampak cam budak2 dah nampak cam org beso je...kemain kan kasut dia lg mahal dr kasur ibu dia...ibu dia bli kasut paling mahal pon crocodile rm55 tu la plg mahai kasut kita..haih klw kita je ngan mia soping bdua jgn arap la kita nak bli kasut tu..ni sebab daddy dia ada kan..dia ckp amek je mana mia suke....ater nak kata apa lagi dah dia yg bayo lantak kan situ haha..kita ni try nak berjimat.
hari sabtu :
siang tu g tgk wayang & shopping kat berjaya times square konon nak cari jeans pendek amrul tapi xjumpe yang berkena alih2 kita plak pau dia bli baju dua lai haha..
blouse ni murah je RM20 kain shifon
 dress ni kita bli konon sebab dia ada butang kat depan senang nak bfeed RM35 je
haih meroyan klw g BTS sebab baju dia murah2 ni klw kat web rege RM69 ni
malam sabtu plak g jln TAR shopping last skali sebelum esok nye beranak haha..pas buka kt luar kita ajak amrul carik baju kurung mia & mulanya plan nak cari baju mia je..skali amrul pon nak bli baju melayu kita ni plan nye xmo ada baju raya sebab dalam pantang alih2 terjebak juga membeli haha..mana aci diorang berdua ada baju raya amrul saje bakar...awak xmo ke baju raya??eh dia dah tanya kita pon apa lagi eh eh nak juga la haha....dah tak pasal2 tahun ni tetiba kaler pink sebab memula carik baju mia dulu dah dia nak warna pink kan so seme kena pink lah

gigih gila ibu mengandung sarat2 tu esoknye nak beranak sempat lagi g jalan tar haha..
masa pegi ni kul 8.30 orang tak ramai..so kita sekali lalu je nampak mana berkenan tros amek xdaya nak pusing 2,3 kali, tq bb dia kasi ibu dia settle soping raya dulu baru esoknye dia nak kuar memahami sungguh anak ibu dalam perut hihi
memandangkan tahun2 sebelum ni kami bese soping last minit & agak susah mencarik saiz baju melayu amrul so kali ni kita ckp xpe la dd, kita bli je la baju melayu awak memang tau nanti harga akan drop jadi rm 70 sepasang tp masalah nak mencarik saiz kita suh je dia bli...ala baju melayu siap RM100 kira murah gak la kan?kita plak bli baju kurung moden saiz L RM130 pas beranak try pakai ketat tang dada ngan bontot harap2 time raya nnt dah slim muahaha..baju mia plak RM60 peplum comei sgt!
 rasanya murah gila ni..sebab nye pernah tgk sama mcm ni dlm website RM90 kakak pon kata dia tgk kat kajang area umah dia sama mcm ni patern ni RM90 kata dia
eh adik kena la carik baju kaler pink juga kan?baru sedondon haha..xpe la dik nanti kita pakai kan dia rompers kaler pink je lah hehe

18 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Sbb jln byk kot tu yg mudah nk bersalin hehe
Baik adik darwish ni, sempat kakak mia beli baju raya :)
Cantek peplum akak mia :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Cantik sangat peplum mia..murahla 60kan?

Neway..tahniah dapat baby boy..

mama tisya said... [Reply to comment]

meriah hasil soping b4 beranak...sedondon la kasut mia ngan bj peplum...tisya pn sama nk kasut tumit tgi..kemain bdk2 skarang kn nk melaram...yg bj peplum tu ayah tisya dk sebut nk bli kt anak dara die..blum p tgk lg..murah la rm60

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

soping sakan untuk kakak mia ni..adik darwish mmg memahami tau...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

shoping sakan...
nasib baik sempat shoping ye

mama leen said... [Reply to comment]

hai nasib baik la sempat.. baby pandai bajet time.. hehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

bagus amrul nak pakai pink..my hubby kirim salam la dia memang takkan pakai kaler pink punya

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

tu dia soping seminggu x abis hehehhe
kita punlum beli apa2 tuk anak2
nak beli 3 org ni lagi pening hehhe

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Good boy ...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku shopping last minit rasanya
satu benda pun tak beli lagi nih

zarena heeney said... [Reply to comment]

wah melaram raya si kakak nie nnti
cantik baju raya tu

diana said... [Reply to comment]

best la raya dengan baby ye tahun nih..

lia said... [Reply to comment]

kagum la dgn ko, nana....

1. gigih berjalan sarat2 tu..
2. gigih update bergambar dlm pantang ni...

terbaekkkk la ;)

watyz said... [Reply to comment]

wa.. dh settle shopping raya.. kite xde apa lagik... hehehe

Lynn Damya said... [Reply to comment]

wahhh hebat, boleh berjalan2 pula lagi tu, hehe congratez(n_n)

Maria Firdz said... [Reply to comment]

wah... berjaya gak ea.. bersalin terus lpas byk berjalan.. hehe.. petua yg berkesan.. hehe...:)

ieda immi said... [Reply to comment]

amboii mia cantik lah dgn peplum nanti ! ;) comel ...

tahniah dikk bb boy !

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

Wah cntik baju peplum tu, mmg murah la nana tringin nk bli utk damia tp x larat nk pi jln tar,si pkai je la ape yg ada...baju budak2 meme mahal mujur thun ni kt sopink direct from china bli baju 13helai baju rabak rm200 lebey....kalo bli kt website sure rabak 2 kali gnda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...