MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 1, 2013

Unfriend

Masa mula berfb kita memang xkisah nak approve sape saje yang ada,xkira kenal ke tak memang laju je approve.yela masa tu jakon baru2 ada fb kan..konon cam feeling pemes la ramai yang nak fren phuii hahaha....

Tp bila dh lama ada fb rasa mcm eh aku ni kena remove la mana2 insan yg xberkenan dalam hidup aku, insan2 yg xpenting & xmendatangkan paedah.masa fb kita tgh aktip gile berfb dulu kawan ada dekat seribu pastu lama2 kita mula kurangkan sikit sikit fren list yg ada dr dekat seribu skang jadi 500 lebey.

Xsusah pon nak cari mereka yg patut di unfren, ni la ciri2 mereka yg telah di unfren oleh saya setakat ni.

1. Kawan yg kita xkenal..ni kes main approve je dulu2 kan bile nengok balik profile dia eh aku xkenal la dia ni..so unfren jek

2. Kawan yg xberapa nak kawan, contoh dia add kita sebab dia kenal kita dari kwn kita, kira kawan atas kawan.bukan dia kenal kita pada mulanya, tp dia kenal kita melalui kawan dia

3.kawan yg suka amek kesempatan, contoh dia add kita memula nampak mcam ikhlas nak bkawan rupanya ada udang disebalik mee cucuk2 kita plak join mlm la pelaburan emas la apa kejadah dh org kata xminat, xminat la xreti bahasa,sorry ko memang salah orang aku xlayan segala mak nenek mlm ni.

4.kawan yg add kita semata2 nak suh kita vote dia join contest, menda la xde kang inbox aku penuh ngan rayuan dia suh vote segala mcm contest yg dia join.ha yg ni terus terang mmg kita rimas.klw nak suh vote inbox kita sorang2 je xyah la nak inbox secara berjemaah..nanti memekak tab ni masuk notification klw ada 100 org yg dinbox tu cer bayangkan betapa cpt nye abes batery tab kejap2 vibrate tab ni.

5.kawan yg suka komen menyakitkan ati, yang ni ada 2,3 org kita unfren sebab kecik ati ngan komen dia,dia komen seolah2 kita ni mcm besfreng dia mcm kita ni rapat tepuk tampa segala..klw kita ngan bff memang ktorg gurau kasar sebab mmg kita rapat, ini kenal dia pon thru alam maya ada hati nak komen mcm dh kenal kita patploh tahun.kdg kan org jenis suka komen nyakitkan ati orang ni dia xsedar apa yg dia ckp tu bole wat org kecik ati, dia fikir dia nye laser je xfikir org lain nye laser.bila kita dh unfren eh dia hegeh2 add kita balik, lantak kan situ xkuasa nak approve, aku nak ko fikir apa ko dah buat kat aku sampai aku unfren ko..bukan aku nak kata aku ni cam bagus tp lagi lama aku biarkan ko dlm fren list aku makin menjadi plak prangai nye.

6. Kawan yg suke update status maki hamun mencarut segala, pastu kdg selalu update psl hal rumahtangga, gaduh ngan laki ke, laki wat hal ke, laki nak berpoligami ke..haih yang ni kategori meroyan sungguh kang kat news feed asik2 kuar status dia patah ati laki nak kawen lain, hello cik kak hal dalam kain toksah la cite dlm fb, jangan memalukan diri sendiri..kita ni plak yg baca jadi malu, oleh sebab xmo tjebak membaca komen2 dr kwn2 yg membackup dia yg mana buat kita ni dapat dosa kering ada baik nye kita unfren.

7.kawan yg setiap seminit update status atau check in mana dia pegi, ha yg ni rimas kang news feed penuh ngan status dia.pendek kata apa yg dia buat, mana yg dia pegi sehari tu semenya dia update.kdg rasa menda tu bole bahayakan diri sendiri kan org tau gerak geri kita.

8.kawan yg xde function haha..contoh sejak dia add kita langsung xde komunikasi, xde nak komen ke like ke, chat ke tanya kabar ke apa...tgk fb dia pon cam xbape nak aktip je

Ha tu je la kot ciri2 mereka yg dah di unfren.tah bape ramai add nak jadi kawan kt fb tu rasa dekat 200, tgk muka seme xkenal malas nak approve biakan situ.klw rs kenal je br approve.

Kadang ada kawan ramai dlm fb ni pon bukan seme nye yg bebetol kawan ngan kita pon kan?tu pasal la banyak yg kita dah unfren sebab nak tinggalkan kawan2 yg bebetol nak berkawan ngan kita.

Bukan kata sombong nak milih2 orang nak bkawan tp kdg rasa eh aku cam nak sikit privacy la dlm berfb ni, biarlah mana yg kenal sahaja, yg pernah bersua muka saje, yg slalu keep in touch ngan aku je yg jadi kawan2 aku dalam fb ni.

21 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

no 7 kwn yg tkde function..heheh..tu la kita pn dh byk gk unfriend..nk2 yg menyakitkan ati komen main sedap mulut je..tkpn yg ada add nk sibuk tau hal org..baik tkyh friend

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

kita x terremove dah nana sejak meniaga ni ada je yg add nak x nak kena accept

Gieyana said... [Reply to comment]

Aq pon byk yg da rrmove dh..kkdg rs cm mls nk fb tp kdg2 dpt gk tgk brita kgkwn..:)

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

mmg kan ! Ramai2 friend dalam FB ni bukan ape2 pon..kdg2 mg xde function pon..kite jarang dh approve fren requestt..malass

eeda haziq said... [Reply to comment]

eeda pun kalo friend yg mana kenal je. setuju dengan mamatisya.. :)

lia said... [Reply to comment]

aku pon ada unfren gak terutama yg suka provoke aku, mmg nak kena la kan...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me bosan and akan unfren kwn2 yg tak berapa kenal and mintak vote or request/invite main game--selamba jer me unfren cepat2 ;)

Nadea Emerald said... [Reply to comment]

erk..
aku?
dah unfriend ke? heeee

ingt nak buat spring cleaning jugak... tp alahai malasnye sbb biasa on kt hp je fb ni...

Ratu Hatiku said... [Reply to comment]

Selalu add kwn yg kenal jerk yg lain2 mmg x add :D

Siti Hayati S.hamid said... [Reply to comment]

banyak sangat unfren, akhirnya frenlist ada 20 org jer.. heheh

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

okkkk kita fren kat nana hahahahaha

Ain Humairah said... [Reply to comment]

Like (icon ibu jari)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Samala nana..sllunya akk pun akn unfrend kawan2 yg xd function..

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

setuju -pilihan kawan itu pentingkan

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

waaaa... aku kena kemas la list friend aku tue nantie

eima said... [Reply to comment]

hahaha aku mmg jenis tak suka approve request org ... org opis aku lg la aku tak add .... hahahha

so aku tak masalah ngan semua di atas buat masa ni

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ahhaha
segala mak nenek yg ko tulis tu..
aku unfren
dlm approval listing tu ade 6 lagi
aku tgk mutual fren dia sape
klu mgm geng2 jual benda2 taik
mgm aku tak approve smapi bila2
ahhahaha
*dgn ko pun lps bape thun bru leh nyembang selamba..
bukan sehari dua je..

zety said... [Reply to comment]

hehehehe..unfren je nana..dr nyusahkan idop

watyz said... [Reply to comment]

aku pon ade wat unfriend yg x perlu tu. yg kawan2 perlu je yg ade. yg lain2 malas... eh ko unfriend aku ke??? hehehe

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra pn bebaru ni ada unfriend jugak, kekadang penuh je wall FB tu nak baca jenuh skroll especially guna fon :)
Lgpun cheq jrg dah ngan FB.. Jangan unfriend na..hheheee

Maria Firdz said... [Reply to comment]

Sy mmg rajin je unfrien org tmbh2 yg x knal dan jantina lelaki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...