MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 14, 2013

cerita 1 syawal

halahhh.....xde apa yang nak di citekan..almaklum la orang beraya dalam pantang raya tahun ni xmenarik pon sebab aktibiti hanya dok dirumah hehe...memula tu niat di hati xmo ada baju raya tapi sebab nak amek gamba nye pasal beli la selai baju raya wat syarat tu pon kentat tang bontot ngan perut bese lah baru ari ke26 berpantang lemak tepu xcair lagi haha...padahal baju dah bli size L dah tu..maybe sebab kurung moden tu nampak sendat klw baju kurung bese ok dah tu saiz L

menu tahun ni cam tahun2 sebelum nye lah wajib ada rendang ngan nasi impit, pastu kuah lodeh ngan sambal ikan bilis ngan sambal kelape ala klate, tahun ni mak kita xbuat kuah kacang maybe sebab xmo kita terlior haha...kita buleh makan rendang je lodeh memang tak usik pasal ada sayur2 seme nye sejupp plus ada udang plak tu xle makan kang menggaru nanges2 kang hehe..(gambo rendang je amek hehe bese la org dalam pantang dia mmg malas dah bab mengamek gambo ni)

disebabkan nasi impit ngan rendang je bole makan makanya 6,7 kali round juga la dari pagi membawa ke malam kita ulang makan hahah xpadan ngan orang dalam pantang..eh ayam bole je makan apa...seminggu beranak kita dah makan ayam dah so far xde gatai2 pon.

memula tu ingat amrul keje tahun ni tapi sebab dia ada cuti sebulan yang tak apply2 amrul try la minta cuti raya eh eh skali dapat la..hambekk dapat cuti sebulan, tapinye bile dah campo2 ngan cuti lepas balik lahad datu ngan maternity leave ada la 2bulan amrul cuti..ni cuti sebulan dia apply 23 ogos baru masuk kije gile! tu cuti xtolak cuti tahun tu...(cuti sebab sambung kontrak perkhidmatan)

lepas semayang raya rutin raya ktorg xlain xbukan sekeluarga akan beraya kat shah alam seksyen 18 umah makcik, satu2 nye adik beradik mak kita, (adik beradik satu mak satu pak) dua beradik je, klw adik beradik lain bapak mmg ramai tapi seme kt kelantan.

memandangkan umah makcik kita tu di tingkat bawah kita pon join sekaki beraya haha..beraya 2 kete...tu pon himpit2 sebab adik badik mana yg raya kl seme ikut kan..mak kita cakap xpela..dok dalam kete je pastu umah makcik tu pon bukan nye kena panjat tangga haha sporting kan mak kita pantang ari ke-26 ikut beraya skali.

dah  balik shah alam buka uniform hehe..bertukar kepada suar ngan tshirt dok di rumah smbil makan nasi impit ngan tengok tibi tu je la cite raya kita..raya di kelumpo memang la tak seronok, tak meriah...mcm beraya kat kampung..gamba raya ramai2 ngan family xde sebab nye masa tu kita tengah dok mandi kan darwish diorg pon sebok la dok bergambo..

tahun ni xdapat semayang raya, surau depan umah jek
.
ni je menu yang sempat di tangkap rendam ayam kebabom nama dia hehe

 sebahagian cucu tok yah & tok wan ada 9 orang cucu xde dalam gambo ni seme nye ada 17 orang cucu darwish paling kecik stakat ni
darwish tak mandi lagi time ni haha orang tengah siap2 air mandi dia makcik dia amek dokong bagi kt tokwan nak amek gambo
 sian adik tak bertema ntah la tak terfikir nak blikan adik baju pink..heheh selebet sungguh kita raya ni tudung main sauk je tudung adik korek2 dalam beg xde plak tudung pink2 ahh blasah je lah
 xyah suke sangat lah bukan bole beraya pon hehe
kakak selebet nye tahun ni xsempat langsung nak ikat rambut dia dah tu adik mlalak nak susu, adik berak la plak pas abes susu sudahnye rambut kakak serabai je gitu
 tahun ni tema pink, agak memeranjatkan kita amrul nak pakai kaler pink xtau la apa kena ngan dia..dulu kita pernah minta nak pakai tema pink bulat2 ditolak haha..ni sebab mia yang nak pink jadi dd nye kena ngikut la
 sebelum gerak shah alam posing dulu port cam bese blakang umah haha..nak pose depan umah malu orang lalu lalang
 model peplum kekanak..mia ngan kazen dia
 sampai sudah umah makcik tingkat bawah jek umahnye
 makcik kita tak tau kita baru ari ke-26 pantang bile dia tanya bb dah berapa bulan?kita cakap baru 26 ari aiyoo tekejut itu makcik kita dah merayap dalam pantang haha
 stokin tetap tidak dilupakan walauponn hahah
 gini la penuh nye umah makcik tiap kali raya ni pon ada 2 family xde kat kl sebab beraya kampung pasangan masing2 klw seme ada mmg tak muat umah
 amboi kemain pose mcm model majalan pengantin haha kita masa ni dalam kete dd dia la ni amek gambo
tak suh pon dia pose gedik2 cam gini abes tu dah pakai lawa2 ngan wedges pink dia tu otomatik plak pose gedik hehe
 ok pose yang ni memang tak bole blah haha..


 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Masya said... [Reply to comment]

selamat hari raya maaf zahir & batin, hihihihi.. mia kalau possing mmg pandaikan..

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

masing2 anak2 berpeplum kita je tak nk cari size keysha x dpt last2 baju kurung je la

watyz said... [Reply to comment]

selamat hari raya nana n family...
amboi.. ke main kak mia posing sakan yer. x raya, x raya pon bj raya awak tetap cun ok! :)

azura samsuddin said... [Reply to comment]

comel damia pakai peplum, selamat hari raya nana+keluarga :)

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf zahir & Batin..

cantik mia.. pandai berposing..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

selamat hari raya nana!
wahhh kalau my mom memang tak bagi kuar umah lah kalau lom abis 40 hari pantang heheh
syoknya amrul nak pakai kaler pink..kalau my hubby, kirim salam ler bj pink2 ni..tak maunya dia nak nak pakai..dh lah tak de gegirl so memang tak de alasan lah nak suruh dia pakai pinky2 hehehhe

eima said... [Reply to comment]

amboi kemain org berpantang ni ... seb baik la tak berpantang kat kg .. klu tak jgn harap nk dpt keluar rumah tu ... hahaha

Cute Mum said... [Reply to comment]

samalah kita time pantang 30 hari dah g genting.. huhu..
pose mia memang hebatlah..
selamat hari raya,,

mama tisya said... [Reply to comment]

maunye tk terkejut ye 26 ari p beraya..heheh...bertuah ler kalo tema pink...org lelaki susah nk pink..tiba2 amrul nk ye..hehhe...hah mia dh gaya ngan peplum n wedges wajib posing gtu..hehehe

huda said... [Reply to comment]

Selamat Hari Raya Akak & Abg Amrul

Bila nk tukar?

NANA+AMRUL=DAMIA&DARWISH

hehehe

Ezna said... [Reply to comment]

wahhh terer mia posing semenjak dua menjak jadi kakak ni :-) Selamat Hari Raya Nana :-)

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

So pinky..
Seronok beraya dgn org baru.. :D
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin dari kami.. ;)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

aku pon kalau bleh nk tema pink..tp laki aku cm tk mau..at last dpt kaler maroon + pink gitu...dia tk mau pink sgt..hehe

bb boy tk pakai pink? hehe

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

selamat hari raya nana..walau dlm pantang...nmpak ceria sangat gmbar family..^_^..cumelnye si darwish tuh..abang kite pon baru dpt baby 1 syawal arituh..tk smpat jumpe coz time balik kuantan raya kedua bby masih kat spital lagi..lenkali kalau kite lawat bby abang kite kat kluang tuh, singgah tgk darwish sekali boleh? hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...