MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, August 26, 2013

keluar rumah & pemakanan masa dalam pantang

hohoi....suka ko kan..pantang mcm tak pantang haha..ada orang 44 ari pantang memang idok keluar umah pon selama itu, tapi kita ni alamak sorry la ye terpaksa melanggar pantang..hahah...xbole la nak dok lelama dalam umah tekanan perasaan rasa..kalau kt kl memang mak kita bebel2 la..apa ni kuar umah masa pantang bla..bla...



Kita ni kalau nak tau hari ke-22 dah kuar umah hahaha..ni kes menggeletis nak ikut amrul amek mykid darwish masa kt kl aritu, tapinye dok dalam kete jela tunggu amrul amek hehe pastu balik tu singgah manjaku wangsa maju bli pampes.yang ni kita kuar kete sebab nye manjaku tu 5 langkah je dr parking haha xbanyak sgt step nak melangkah kan kita berani la kuar.
ari ke-27 bersamaan hari raya keluar g shah alam beraya umah makcik ikut mak ngan adik badik seme, ni mak xbising la sebab nye klw kita tak pegi memang xmuat la naik satu kete je kete kakak so klw kita g seme bole ikut hhaha
ari  ke-28 yang ni keluar umah pon sebab nak balik johor..heee dok dalam kete je pon 3 jam stengah dokong darwish lenguh bole tahan
p/s : perasan tak tudung sama je gambo2 kat atas kan haha..dah ku kata ada anak kecik apa pon xsempat..nak gosok tudung?mujor la klw sempat hahah tu jadi cam gini pakai je tudung yg sama sebab nye tudung ni jenis xyah iron..malas nak menggosok & tak de masa pon nak menggosok!

Ari ke-29 plak masa tu kat kluang, amrul anta adik dia g keje kat aeon big kita ikut juga sebab nak bli ubat kat kedai jamu, kita siap tanya adik amrul kt mana parking plg dekat ngan kedai ubat, heheh so amrul pon park btol2 kat parking plg dekat ngan kedai ada la dlm 15 langkah je sampai kedai..

Ari ke 31 amrul nak anta adik g keje mil pon ikut eh eh kita pon join sekaki hahah..kali ni siap shopping lg.bli susu kita, bli stokin adik, bli buah sebab dah lama xmkn buah.wahaha..ni klw mak kita tau ni mau dia bising konpem nye.mil dia mmg xde kata apa la tgk kita bjalan masa pantang

ari ke-37 kuar g open house kawan amrul kul 9 malam, darwish tido je sepanjang masa kul 11 baru balik.dah la tuan umah saji kan laksa penang adoii telan air lior la..amek kuah je makan haha..makan sate je pastu air plak minta tuan umah air masak

ari ke-40 kuar g kedai barangan bb carik bouncer adik, ngan kelengkapan dia sikit2 lagi mana yang tak lengkap
 ari ke-42 keluar g open house umah kawan amrul
 ari ke-43 kuar dinner hah ni pestaim kuar makan sejak dari bersalin aritu

eh eh...banyak plak hari kita keluar kan?mcm bukan orang dalam pantang haha....Apa2 pon kita masih sedar diri masih dlm pantang so jalan xde la ganas2 mcm org xpantang...xde la nyinggah merata2 just g soping mall tu bli apa yg nak bli je.gatal kan nak juga kuar umah hahaha ni kes dah bosan yg amat2 dok memerap dlm umah...bagi kita gini lah..kita tau badan kita dah sehat ke dah kuat ke..insyallah pandai2 kita jaga diri xde la jadi yang bukan2 & jangan lah terlalu berfikiran negatif sangat...itu tak boleh ini tak boleh kan..

Cite pasal pantang makan, so far kita makan je apa mil masak, ayam msk merah, ayam kicap, ayam kari (tiap ari lauk ayam haha sebab nye ikan diorg xsuke) tp nye cam telo, seafood mmg kita xmakan la...sayur pon xmakan sebab takut termakan sayur sejuk2 lgpon kebanyakan sayur sejuk kan?kita plak memilih skit bab sayur ni bukan seme sayur kita makan.buah pon makan epal, ngan anggur je.

Tp kuih raya seme kita bedal hehe...dok sesaja tgk tibi tangan mrayap buka bekas kuih haha...ais tu ada la skali dua terbabas tp mnm stengah cawan je hahah buat ilang rasa tingin, aiskrim plak ada try sesudu je hhahah haih aku ni nak pantang ketat2 mmg payah la hai...

Tak pela kita pantang cara sendiri la kan bak kata pasya sandha muahahah bajet retis je ko kan..kita tau berpantang btol2 ni bukan utk skang tp utk masa tua nanti mmg tau tu xyah cakap kita tau haha...tapinya ikut ketahanan badan masing2 la kan...mcm kita sebab dah no 2 ni banyak yg kita try n error haha org kata cuba sikit tgk badan tahan tak, tapi cuba2 pon idok la melampau2 kan masih ada batas xde ka langgar pantang sepenuhnya.mmg stakat ni kita elak makan menda sejuk, berbisa so far alhamdulillah...xpernah lg sakit badan sebab salah makan masa dalam pantang.

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

hehe..kemain lagi dia melanggar pantang ek..nak kena kutir ni..hehe

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

jue duduk kat kg mak jaga..memang tak kluar rumah kecuali klinik...seksa ko...
makan pantang sampai 100 hari patu selamat..hahahhaha

mama tisya said... [Reply to comment]

kira brp byk langkah ye..hehehe...mmg gaya mcm tk pantang byk kuar...tp janji kita tau bdn kita kn

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

detail ni citer hehhe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

takpe la janji tau badan tu kuat kan

Maria Firdz said... [Reply to comment]

hmm... xpe lah.. jnji msih berstokin dan jaga mkn ok lah... sy pun lpas sebulan kna gak kuar rumah..travel jauh lagi...

watyz said... [Reply to comment]

aku pon lebih kurang ko jugak masa pantang anak no 2. hahaha

Fatimah Bt Tony said... [Reply to comment]

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Pantang Larang Semasa Berpantang

Syafiera Yamin said... [Reply to comment]

Terjumpa ni sebab cari cerita pasal pantang ramai gak yang pantang BEBETUL ramai gak berpantang maun main.
Kita tak dapat pantang sangat lah sebab doktor asyik suruh cek Jaundice je menyampah bila dah alang alang keluar pergi makan lah kat luar apa lagi hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...