MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 16, 2013

syawal ke-2 @ kluang

 mulanya kita plan nak balik kluang lepas abes pantang.kira start buka skolah tu baru nak balik..tapi fikir lama sangat dah dok kat kl..bosan plak..ye la apa2 pon umah kita sendiri la paling selesa kan...pastu plak fikir kita ni bukan bole nak beraya mcm orang lain dok kl pon sama dok umah je baik balik umah sendiri.

tu kita cakap ngan amrul sebelum raya aritu, kita nak balik kluang raya ke-2, amrul cam tak caya sebab nye aritu kita cakap tunggu abes pantang baru nak balik kluang..ala..lagipon masa  kita balik kluang aritu kita dah ari ke-27 dah sihat dah..luka jahit tu pon dah elok sepenuhnya.. xde apa nak risau dah..pantang tu pandai2 sendiri la kan..

kat kluang pon mil ada so nak masak2 seme xyah nak risau dia yang uruskan memang la pantang ngan mak mertua xsama ngan mak sendiri klw mak sendiri?haih..nak angkat penyapu pon dia xkasi...cerek air yang xpenuh tu pon dia xkasi angkat padahal kita rasa kita ni dah sihat dah..balik kluang xbetah plak nak dok saje2...hehe basuh baju cam bese tp part sidai suh amrul sidai dia plak pandai amek kesempatan adik dia ada dia suh adik dia tlg sidai haha malas btol!masak memasak blom start lagi haih rindu nye nak masuk dapor..rindu nak masak rindu nak tgk laki makan dengan lahapnye masakan kite haha perasan puii

raya ke-2 tu kul 10 pagi gerak dari kl, masa salam ngan ma ngan abah eh eh tetiba rasa sebak plak adoii sensitip nye org dalam pantang ni maybe sebab lama sangat dok kl dekat 3 bulan kan..tetiba sayu plak rasa nak balik umah sendiri..sebelum gerak tu abah ada bacakan ayat quran kat darwish.abah memang gitu...kadang tu klw cucu yang bb2 ni lama balik kan..nanti dia bacakan la ayat quran (adala tujuan dia tu kita xtanya plak)

sampai kluang tu tengok2 jue & angah pon dah sampai...meriah skit la umah adik beradik belah amrul berkumpul kan...cuma adik no 3 je xde..malam tu plak aktibiti nye bermain munge api di halaman umah pastu pas isyak amrul bako mercun 49 das tu tahun lepas dia bli 37 das klw tak salah tahun ni lagi besar haih..gitu la amrul tiap tahun mest nak bakar duit bli mercun berdas2 tu dua kotak plak tu dia beli! eiii rasa nak piat je telinga saje2 je bako duit..diam2 je dia bli xbagitau kita, ye la klw bagitai konpem kita xkasi bli punye


 abaikan lah perut tokyah yang seksi tu yea hahah..
 hari ke-27 berpantang berat 61kg berat sebelum pregnant 65kg suar jeans dah bole muat
 yeay..akhirnya dapat tido tilam empuk kita yang di tinggalkan dekat 3 bulan
 sukenye kakak siap nyanyi2 selamat ari raya


 mujor ada padang depan umah dapat la membako tanpa sebarang halangan
kang klw bako atas jalan mau meletop atas kete orang kang




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

wahhh nana dh slim :)

Nieyl said... [Reply to comment]

Selamat Hari raya..:)
meriah bersama keluarga..
Ahli baru...comeyyy...

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

kita dok cheras MIL dok gombak ..pantang kyra kat sana dulu nk balik umah balik pun sebak padahal dekat je hahahha ..

mama tisya said... [Reply to comment]

baby tk terkejut ke dgr bunyi mercun tu...??

Gieyana said... [Reply to comment]

betui2..rumah sendiri plg best kalau nk lepak2..:)

Kemain Mia sygkan adik..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Aloh2..dh blk kluang ye baby..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

elok lena je Darwish..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...