MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 3, 2013

20 sen..



Hoi keyword yg pemes malam tadi 20 sen, femes balik dialog bad latif tu kan hehe...

Ada yang merungut ada juga yg xkisah pasal minyak naik...masing2 punya pendapat la kan...xyah nak gaduh.yang kaya mungkin xrasa beban nye alah apa la sangat 20 sen je....tp pada yg hidup ckp2 makan je sposen pon bermakna bg diorang..

Pastu ramai plak dok cakap alah 20 sen je, janji malaysia aman...
-20 sen seliter naik, ko isi minyak seliter je ke?hahaha...kete klw full tank kurang2 dalam 40-50 liter cer ko darab 50x0.20 dah rm10 hinggit kt situ xbanyak ke ko rasa?owh xpela ko kaya kan seploh inggit apa adahal...g tgk wayang tiket rege 14 inggit bole plak ye?hahah

Aman ke malaysia skang ni?ye la mmg kita xbergolak mcm mesir sana tapi btol ke aman kita skang?tiap ari buka tv mesti ada cite pasal kena tembak makin menjadi2, aman ke ko rasa?aku mula rasa xaman dlm negara sendiri jadi takut plak..aman ke klw kes ragut pon makin menjadi2 sampai kakak aku kena ragut dalam surau sambil di acu dengan parang dekat petronas@kajang masa baru nak mula solat, berlakunya bulan RAMADHAN baru ni, aman ke ko rasa?

Ala minyak naik 20 sen je rokok naik tak kecoh plak
-minyak, minyak lah..rokok is rokok watpe nak banding minyak rokok bukan semua orang merokok, klw rokok naik perokok je yang akan rasa kesan nya, masalah minyak seme orang guna...orang mungkin xberapa kisah pasal kenaikan minyak 20 sen ni tapinye orang akan kisah kesan dari kenaikan minyak ni harga barang lain akan ikut sama naik xpe kita tunggu la sok lusa apa brang yang naik.

Klw ko rasa xsetuju ngan apa yg aku cakap plz jangan komen apa2 kat sini, takut bole mendatangkan gaduh kang haha...ni hanyalah luahan rasa hati seorang suri rumah yang xde sumber pendapatan tiap bulan.walau mcm mana pon hidup mesti diteruskan nak marah pon xguna kan bukan bole buat harga minyak turun pon...sama2 la kita berbelanja dengan berhemah lepas ni sekian untuk hari ini.

Owh yang....meter minyak dah nyala dah tu minyk nak abes... g la isi..minyak naik 20sen je apa adahal...awak kan kaya..hahaha amin2 hari2 doa amrul kaya moga makbul doa hahah...sekian lagi skali


kita naik saga so klw full tank tambah lagi 8 inggit lepas naik 20 sen

12 ribu orang memberikan idea bernas:

Nafisa81 said... [Reply to comment]

Masalahnya...pasni semua barang naik harga dgn alasan minyak mahal.

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

SETUJU!
Pendapat nana tu mmg kita setuju sgt

Bersyukur la dgn apa yg ada
Malaysia masih aman
Harga masih paling rendah antara negara asian
Kalu tak suka p naik beskal
Kalu harga rokok naik tak meroyan plak ek?

Ni la kata2 org tak berhati perut
Pikir diri sendrik tanpa pikir keadaan org lain
Ye la, selalu dpt bonus la katakan...
Ni kite komen camni bukan sbb kita housewife jugk
Tp menyampah dgn status kata2 mcm kt atas tu
Mcm berlagak bagus sgt
Belum kena kt batang idong sendrik bleh la kata mcm2
Tgk2 nnt kata tak serupa bikin

Ok
Ni pendapat ai
Pendapat org lain lantak p
Tapi sblm up status
Pikir hati dan perasaan org lain skali
Pikir yg kita ni bukan sentiasa berada kt atas

Ehhh
Panjang lebor plak dah
Haha!

mrs.ecam said... [Reply to comment]

stuju ngan nana sbb sye bkn org kaya yg x kesah mnyk naik stakat 20sen tu...huhuhu...walo hati membara tp tau kputusan tu x kn dpt d ubah...cume ape hukum org yg x menepati janji kata rege petrol x kan naik lps PRU tu??? heh menyampahhhhhhhh....

Amanda Suria said... [Reply to comment]

Setuju...ada plak yg ckp vote la BN lg..x kisah la vote mana pun...sama je rega tetap naik jgk....

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

naik ke tak naik kena jugak bawak kereta g sekolah..uhuk

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sgt setuju!!
emmm takkan lah tak de pakar ekonomi bijak pandai kat msia yg boleh uruskan duit rakyat dgn lebih bijak..selain dari menaikkan harga minyak yg kita sedia maklum bila naik minyak semua brg akan naik dan takkan turun2 dh lps tu....
:(

bukan nak kata saya suka sgt dok negara org, tapi jujurnya saya sgt suka dok UK sbb groceries sgt murah...dan juga boleh survive tanpa keta sbb public transport yg sgt efficient---dua benda yg memang tak dpt kat negaraku terchenta..

salwana nordin @ che'wa said... [Reply to comment]

setuju!

mgkn yg berpendapatan tinggi tak ada hal kot, lepas tu bg idea yg tak bernas langsung..salah 1 mmg pasal rokok hhhaaaaaa

kita bukan risau tak dpt naik kete tp risaukan hg barang lain akan naik..

bila kita senang dan berada di atas cuba tgk org kiri kanan, atas bawah hhhuuuuuu..bumi ini berputar

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

setuju sangat...
sebab klu minyak yg naik semua brg akan naik...
mlm tadi kami dah bentang bajet.....
banyak jugak lari sebab kena topap minyak kereta dekat rm 60 sebulan...
nasib baik opis dua2 dlm putrajaya...
klu seorg kehulu seorg kehilir mahu menangis rasanya...

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

yeayyyy nak mengomen..lama tak ngadap laptop !! bab rokokkkk sangat setujuu...tak paham nape la dikaitkan ngan rokok! mmg rase nak marah je manusia yg duk kaitkan ngn rokok..bukan semua org merokokk...haishh..geram betul laaa

attyfir said... [Reply to comment]

pd yg setuju harga minyak naik ..bagi diaorg 2osen jeer..janji malaysia aman..tp kita kena pk..dengan kenaikan harga minyak..hrga brg akan naik..takut mcm2 jdk lg lepas ni.dan paling kesian pd yg berpendapatan rendah..anak2 org yg tak mampu ..apa nasib diaorg semua,..

Luv said... [Reply to comment]

kite setuju 200% dengan apa yg nana cakapkan..

yea.. pada yang mampu mungkin xkisah tp pada yang banyak tanggungan n kurang mampu sure akan terasa sgt2.. even kite niwalopun masih blum ada baby pun rasa sgt2..barang keperluan harian mahai sgt.. kos sara hidup tinggi woo

apa guna lantik n gaji pakar2 ekonomi negara if tak dpt laksanakan sistem yg memberi manfaat pada rakyat miskin dan berpendapatan sederhana n rendah

ada certain org ckp "lifestyle rakyat msia sdri dah menunjukkan diri tu mampu... boleh jek nak pi jalan2, mkn sedap2.. makan nandos la eskrem tuti fruti la.. cara hidup rakyat msia sendiri dah mcm tu"

tp kite nak ckp la kan "org mampu jek ke boleh makan sedap2?? pi jalan2??? abistu org yg tak berapa mampu kene jimat n xleh lgsg pi jalan2 or mkn sesedap walopun bkn slalu??? cam gitu ke????

pk la jugak semua insan begelar manusia ni ada nafsu ..ada rasa keinginan.. even org tu mampu or tak..

kite rasa terkilan sgt2 bile kerajaan buat keptusan cam gini.. tp nak wat camne kan sebahagian rakyat msia yg memilih kerajaan sediada.. ada yg tawar myk rendah takmo la pulak...

akhir kata

'REDHO ITU IKHLAS... PASRAH ITU MENYERAHH'

Huhuu...

aku waty said... [Reply to comment]

20sen tetap bernilai sbb ble dpt 2 biji gula2... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...