MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 12, 2013

Alhamdulillah rezeki anak

Btol kan tiap anak allah dh tetapkan rezki dia, bila ckp pasal rezeki bukan la membabitkan wang ringit je..mcm la menda yang kita dapat ni, memang bole kata rezeki anak..Ni la menda yg kita nak share tu...menda yg dah lama kita tunggu memang lama sangat..dr kawen sampai dapat mia, sampai mia besar sampai mengandung darwish sampi darwish lahir...akhirnya penantian tu berakhir

Amrul dapat posting KL Yeayyy.....akhirnya kan...lepas kita decide berenti keje nak jd suri rumah semata2 nak duduk skali ngan amrul last2 amrul plak dapat keje kat kl.aduui...xsampai setahun kita pindah kluang n jadi suri rumah, sayang kan berhenti keje alih2 kena balik kl balik

Xpela dah semua tu ketentuan allah kan...setiap menda yg berlaku allah tetapkan mesti ada hikmahnya...fikir positif je, mungkin allah nak bg kita rehat yg cukup sebab sejak dr 3mths pregnant sampai abes pantang kita xkeje.

sebenarnya dah lama dah ura2 dapat posting ni dari 2 tahun lepas lagi..tp tahun lepas kawan amrul yg dapat..padahal amrul minta kemain lama dah..rezeki kawan dia la..kawan dia tu baru kawen masa tu, wife dia kat kl dia kat kluang rezeki dia la dapat duduk ngan wife kat kl.pastu awal tahun aritu dalam bulan 2 amrul ada bgtau yang dapat posting kl cuma tak confirm ala tau la askar ni kan..kejap jadi kejap tak so kita tak mengharap...& amrul kata jangan terlalu mengharap nanti frust..ok la kita buat tak reti je..ada..adala dah rehda sebenarnya...once dia kata confirm je minggu lepas tros rasa nak melompat bintang haha...

sebelum dia confirmkan pasal hal posting amrul ada call kita, masa tu dia kat tempat keje..dia cakap confirm ni awak nak duduk KL??eh mestilah nak..kl tu tempat lahir saya..mak saya ada sana kawan2 saya ada sana..saya nak balik kl...ok amrul cakap..klw confirm saya pon nak confirm kan ngan orang mindef.itu jam lepas abes wazap ngan amrul tros wazap gefren hehe...diah, nana & pasya diorang yg tau dulu dari family.tak menyaba seme tunggu ktorg balik kl.
insyallah kalau xde aral awal bulan 10 kita orang pindah kl balik.kelam kabut juga la amrul baru bagitau minggu lepas,perghh serabut kepala otak wei..bulan depan nak pindah kira cam short notice la itu jam seme nak kena carik lah..

1. cari umah sewa kat keramat (dah settle dah deah tolong carikan dapat la umah area keramat, tq bebanyak deah....dialah yang gugel jumpe iklan sewa umah dia la yg g tgk keadaan umah)
2. nak cari lori pindah kan sekali mil ke penang sebab mil klw ikut plan nye nak pindah lepas adik ipar abes upsr amrul plak suh tunda hjg tahun dah dapat posting ni memang kena juga la pindah skali kira ktorg balik kl mil balik penang balik.
3. cari bbster darwish, mia xde masalah dia dah skolah kan transit umah tok wan je, cuma darwish tok wan xlarat nak jaga dah(pon dah settle kakak kita nak jaga darwish)
4. tukar skolah mia (xyah fikir nak cr sekolah lain dah anta je tadika kemas paling dekat ngan umah nanti tok yah yang anta & amek balik skolah)
5. nak cari keje..yang ni kena pelan2 kayuh dah start anta resume thru jobstreet harap2 ada la yang sangkut..doakan saya kawan2..moga cepat dapat keje)

yallah..semoga di permudahkan urusan kami sekeluarga...terima kasih allah...ni la berita paling gembira dalam hidup, berita yang lama sangat kita tunggu2, perasaan gembira ni tak tergambar dengan kata2...menang contest pon tak gembira mcm ni haha..mcm menang duit sejuta cash je rasa ni.

kepada gefren kesayangan..sabar ye darling2 lepas ni kita dah dekat bole kita sambung balik aktibiti sosial kita kali ni masing2 bersama anak2 heheh tak sabarnya!!!

24 ribu orang memberikan idea bernas:

notti netti said... [Reply to comment]

wah bestnya.tapi betul la kalau dah rezeki anak kan. kawan net...dapat jer 1st baby...terus naik pangkat laki bini then ni dapat berita dia dapat posting oversea...rezeki mencurah2.

mrs Fiza said... [Reply to comment]

tahniah nana..rezeki darwish..lepas darwish kuar terus dapat tukar kan.

Echa said... [Reply to comment]

sedih plak bila baca ni.. alhamdulillah.. syukur kan.. akhirnya dapat jugak berita yg selama ni ditunggu... rezeki anak anak tu nana kan.. moga murah rezeki.. dapat keje dalam masa terdekat ni ye.. insyaallah.. amin...

Ena said... [Reply to comment]

Alhamdulillah dan Tahniah..

akak pulak yg tacing sampai meleleh baca.. ishh!

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..best best...mesti happening balik la ngan geng2..congrats dear!!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... Semoga dipermudahkan segala urusan...

nanakimie said... [Reply to comment]

alhamdulillah...tahniah akak sekeluarga:)

attyfir said... [Reply to comment]

alhamdulillah..kty yg dgr ni pun happy sgt..
semoga dipermudahkan urusan nana..
semoga nana dpt kerja balik..amen..takecare,.

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

tahniah nana...
takpe plan2 kayuh....
amrul senang nanti dapat kuarters pulak...

salwana nordin @ che'wa said... [Reply to comment]

setiap anak ada rezekinya..

alhamdulillah :)

MRS. K said... [Reply to comment]

welcome back!!!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

yeeayyy sue suke...sue pulok suke...suke untuk kengkawan...alhamdulillah termakbul juga kan....seronok la gulpren pasni ye..pasni mmg meriah blog ni balik dengan citer2 gurlpren2 ni yee ngan anak2

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Alhamdulillah
Tumpang happy ngan nana n famili :)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

alhamdulillah..me tumpang gembira-psstt boleh me dtg tgk darwish la..ari tu tangguh2 then tgk2 baby dh balik johor.. :(

nurulfarehah said... [Reply to comment]

wahh,, best la. tahniah ye. belom sempat jumpa kt bdr kluang lagi. dah pindah ye.

Pn. Zana said... [Reply to comment]

alhamdulliah nana. buleh stay balik kl kan ? :)

Nafisa81 said... [Reply to comment]

alhamdulillah...

eima said... [Reply to comment]

alhamdulillah.... semoaga yang klai ni adalah baik

ayu zarina said... [Reply to comment]

tahniah nana...tak de berita paling mengembirakan selain dari kebahagian rumahtangga dan impian keluarga yang kita idam-idamkan...aminn

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

alhamdulillah...
berkat dari bb Darwish ni..
akhirnya Abi akak dpt posting kat KL jugak kan...hehehe

anak Wan Salleh said... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. :)

nurfardzianafadil said... [Reply to comment]

wah bestnya....alhamdulillah..akhirnya doa dimakbulkan Allah ...

Afne said... [Reply to comment]

wahhh seronoknya korg dpt trf kl semula. kdg2 rindu dgn masa2 lampau. byk kenangan kt kl. tp tmpt kita kt kg bersama suami & anak2.

sampai ke sudah x jumpa nana lg. teringin sgt nk jumpa.

zety said... [Reply to comment]

Allahukabar..happy sgt3 for u nana!! cantek aturan Allah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...