MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 25, 2013

first time masak...

asik2 masak udang petai je kan...tuka plak ikan bilis petai.kalau menu sambal petai ni sambal udang petai ngan ikan bilis petai je yg kita makan.ada orang masak ayam sambal petai, sotong sambal petai ntah rasa mcm tak kena plak combination tu ala klw ikut bole je..sama je kan hehe tapi kita memang xpenah masak la petai selain ngan udang.

ni pon sambal ikan bilis petai pestime kita masak tetiba tringin nak makan ikan bilis..(sebenarnya harga udang mahal masa g pasar aritu haha...tu beli ikan bilis).tah nape skang ni gile makan petai..seb baik senang je carik kat pasar .dulu mana pandai makan petai..ingatkan pahit.rasanya baru 3 tahun lepas pandai makan petai ni.dapat laki plak hantu petai juga jawabnye memang berbau la toilet klw masak petai! hahah.

ni la lauk yg dimasak minggu lepas, cam bese pagi2 buta dah masak sebab darwish tido



 repeat buat sambal mangga sebab kang lama kita dok pjj ngan amrul dalam 2,3 bulan so kesempatan yg ada ni kita masak la makanan peberet dia
amrul makan tambah 2x, abes makan jilat2 jari..kita jeling je nengok xyah tanya la klw gitu, klw tambah nasik, jilat jari tu paham2 sendiri je la hahahah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Tgok pun terliuq..haihh

me.liyana said... [Reply to comment]

ohoiiii...sedapnye sambal petai tu..kite pon kompem btambah2 kalau menu mcm ni...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Cam ner buat sambal mangga tu ?

N.A.T said... [Reply to comment]

ermmm .. sure la .. 1st time masak ++ kasih sayang dlm resipi .. sehingga menjilat jari la

attyfir said... [Reply to comment]

kty pun suka giler makan petai walupun dlm family kty je lah hantu petai nie.

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Amrul nak p mana?

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

sedapnya..............

teringin nak makan pulak..


nana balik kl buat open hse jemput ai ya..masak petai tau hahahaha

sweets said... [Reply to comment]

terliur....mangga x de akak nk try buat sambal...

sweets said... [Reply to comment]

terliur...mangga x de nak buat sambal...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me & hubby dua2 tak mkn petai ;)

~ain said... [Reply to comment]

Kalau suami mkn berselera, hilang semua penat memasak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...