MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 23, 2013

goreng pisang sedap @ kluang

 aritu ada la tanya beberapa org kawan yg dok kluang mana goreng pisang sedap kat kluang ni ekceli goreng pisang tu xkisah sgt tapi sambal kicap tu sebenarnya nak cari yg btol2 sedap..kat umah kita tu ada je org juai goreng pisang tp sambal kicapnye cair..

ada kwn suggest dekat taman intan, ada kawan suggest kat kedai goreng pisang sebelah shell dekat bandar.kita pon ajak la amrul...kita cakap jom bawa g makan goreng pisang kat shell sebelum pindah kl baik kita try..teringin la orang kata sedap..dia pon kata sebelah kluang mall xnak try?sebab nye klw ikut sejarah kedai goreng pisang pertama yg dibuka kt kluang kat sebelah kluang mall katanya aiseh man dia buka cite sejarah plak haha..kita cakap xpela nak try sebelah shell tu juga..dah lama tingin nak makan masa ngandung dulu lagi smpai branak dah ni

kedai nye kecik je..kedai biasa2 je tepi jalan sampai2 je kita usha kicap dia dulu wow nampak sedap sebab pekat, amek la goreng pisang, cempedak, cendawan goreng, cendawan dia pesen tak garing dia goreng seketol2 cendawan besar tu cicah plak ngan kicap memang mabeles wa cakap lu! sambal kicap dia yes memang terbaik!

so sebagai panduan je la..kot ada la sesapa terdatang kluang ni nak makan goreng pisang sambal kicap sedap sila terjah kedai ni yea..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

mrs Fiza said... [Reply to comment]

dlu tgk org makan goreng pisang cicah sambal kicap mcm pelik je tau..rupanya bila dh try tu sedap kemain! hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue pon penah try kat situ..mmg sedap

Nafisa81 said... [Reply to comment]

dulu2 masa bujang x pandai makan cicah sambal kicap..skang ni...tak boleh ttinggal pulak sambal kicap

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

Pelik je tgk makan grg pisg cicah kicap.. Mmg pelik la.. Hehe.. Tapi pnh mkn dulu mase blajA kat kedah

lia said... [Reply to comment]

Adoyaiiii cni mna nak cr yg sedap nana.... Saja jer buat air liur ku menjejes ekekeeee

Maria Firdz said... [Reply to comment]

sedapnya goreng pisang + smbal kicap.. bljr mkn mcm ni sjak dok johor lerr..

ibuayu said... [Reply to comment]

Akak dah try kat sini memang sedap

Afne said... [Reply to comment]

org johor mmg famous semua mkn goreng2 cicah sambal kicap. klu sambal kicap kt kl takat potong2 cili api curah kicap je kan...

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

aiyok! da lama nyer tak makan goreng pisang!!! sebab da few weeks diet kuang kuang kuang...

attyfir said... [Reply to comment]

nengok gambar pun tau dah ,mesti sedap goreng pisang tu .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...