MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 17, 2013

jamuan raya @ kem mahkota kluang

 sepanjang kawen memang jarang join aktiviti melibatkan askar ni..ada pon bole kira masa pakai kan pangkat, masa dinner messnite.aktiviti bakat adalah sekali je join ada ceramah agama tu pon join sebab kebetulan g kluang masa zaman dok pjj dulu la..

masa last syawal aritu 30/8 kem amrul ada wat majlis raya, amrul tanya la nak pegi ke tak..tapi sebelum kita bagi kata persetujuan nak g ke tak dia siap2 brief dulu dia cakap klw majlis askar ni awk kena besedia la tunggu vvip sampai konfem lambat punya...kita disuruh datang kul 7.45 vvip di jadual sampai kul 8.30 tapi diorang smpai kul 9.30, xle makan selagi vvip xsampai..pastu makanan jangan harap awk akan dpt makan kdg makanan tak cukup klw dapat makan pon sure nak g tambah lagi makanan dah abes

memang panjang berjela dia explain haha..kita dengar pon jadi malas nak pegi..kita pon ckp klw gitu xpela..saya tak pegi la lagipon kang bb melalak tengah2 orang ramai mcm mana?kita plak tak leh imagine mcm mana majlis raya diorang tu, takut menganggu majlis je bawa bb kecik kang org tengah berucap dia melalak kan..tu malas nak g..

skali petang tu amrul balik keje dia blikan capati dah kita xnak pegi jamuan kan..kita bedal 2keping capati..dah kenyang sendawa segala tetiba amrul kata..emm awak ikut je la kot...xpe kita g lambat2 skit kita tak yah tunggu2 vip haha..suka2 ati je kan.dah dia ajak kita pon pegi la..xpela tingin nak merasa juga jamuan raya kat kem kan..nanti dah pindah kl xmerasa dah join jamuan raya dalam hanger (majlis ni dia buat dalam tempat simpan helikoper) memang besar la tempatnye.

selain dari majlis raya diorang buat majlis persandingan mana2 anggota yang berkawen dari awl tahun sampai ke bulan 8 diorang samdingkan sekali serentak, ada 9 pasangan tapi kita tak sempat nengok sebab datang lewat kan..mia plak tak ikut aritu sebab dia tido..so tinggal kat umah ngan nenek bawa adik je.

naseb baik ada mood dia ok aritu langsung tak nanges..dekat nak balik tu je dia nanges nak susu
 ada live band depan ktorg bising2 nyanyi dia elok bantai tido..amrul dok risau dia kata kang live band start sure adik xle tido..salah sangkaan dd haha..dia tido lena selena2nya
 masa ni dah puas melantak dah..makan sate,makan laksa johor air teh tarik sampai refill 3x baru adik bangun hehe..
 rata2 seme pasangan pakai sedondon, kita plak sorang coklat sorang oren haha..dah tu baju seme dalam kotak malas nak punggah baju oren kita ni pon gigih puggah dalam kotak, nak carik baju melayu oren amrul xtau dalam kotak mana last2 blasah je baju melayu coklat

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Merasa gak jamuan raya dlm hangar ye hehe
Pasni taktau bila plak kan
Ok la tu
At least ada pengalaman

Gud boy adik ni
Bleh bawak ke majlis :)

Nafisa81 said... [Reply to comment]

baiknya adik baby...bagus2..lagi rajin la ibu dgn ayah bawak jalan pas ni

N.A.T said... [Reply to comment]

coklat +Oren ngam pe .. dr jauh Nampak sama ...^^

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

comelnya nana..kurus ek!!

Kak Engku said... [Reply to comment]

hihi babypun beraya gak ye

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

best la..bila lagi kan...lepas ni dah balik KL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...