MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 17, 2013

Rambang mata pilih carpet

Sejak kawen xpernah beli kapet yea...neber.kapet yg ada pon sejak kawen seme kutip dr umah mak hahah..mana kapet dh puas pakai dia bungkus dlm pastik letak bawah katil, kita dtg umah mak kutip basuh bersih2 pakai letak kat umah.

Tah la..xde rasa nak mencantikkan umah sebab dlu dok jauh ngan amrul umah pon ala kadar je, dh pindah johor pon xde rasa nak mencantikkan umah sebab sejak ura2 dapat posting mmg xde buat apa pon ngan umah ni langsir pon xde!hahaha..sebabnye sliding door tu tinted org lua mmg xle nampak dlm org dlm pon xle nampak luar.mls nk membazir wat langsir xlama nk pindah dah.

So nak pindah umah baru & amrul pon nak posting kl tiba2 dtg satu semangat nak melawakan umah, nak buat sendiri xpandai jadinye deah juga la yg kena tolong hahah dia kan penasehat kitaorg bab2 hiasan umah ni.so utk umah br nnt warna cat, langsir seme diah yg uruskan kita tukang bg duit je haha...

Memandangkan theme umah baru tu adalah warna kesukaan kita iaitu pepel so kita pon cariklah carpet kaler pepel kat ayer hitam.deah dh pesan nk bli carpet wazap dulu gamba kat grup bff nak tgk mana lawa baru bli.

Last week g air hitam dengan berbajet kan rm200 nak cari carpet idaman hati...sevey nye sevey carpet yg kita nak jenis tebal, bunga timbul mahai2 rege seme 300-400 huh mmg diluar kemampuan...so kena la cr kapet saiz kecik skit dlm 120x160.rata2 kedai letak harga 220-280.kita try sevey 5,6 kedai sekitar tgk mana letak paling murah pastu kasi tawar kaw2

Masa g kedai last dia letak 240 dia kata klw awk nak sy bg 160, ok kita kuar g kedai seblah...dia letak 230 dia kata klw nak dia kasi 180, eh murah kedai lagi satu kita pon g kedai seblah tu dia pon tanya ok berapa kdai seblah kasi?dia bole kasi lg murah kita kelentong cakap 150 padahal kedai seblah kata 180 haha... Tros dia kata ok, saya bg 130,dari 240 banyak tol beza kan?

tak tau nak kata murah ke sama ngan kl je..kl kapet hujung skali tu tanah merah tu rm400 kapet no 3 dari kiri tu rm300 lebey kapet pink hujung skali rm200 harga blom tawar.klw dia kasi kurang kemain banyak beza ngan harga yg dia letak, tu blom kita buka mulut minta kurang lagi konfem dapat kurang lg lepas dia sendiri yg turunkan harga

Ni la carpet2 yg disevey dr kedai ke kedai agak susah nak cr kaler pepel...klw ada pon xbanyak pilihan

yang ni mahai punye rm300 lebey dia kasi rm250 lawa sebab tebal sedap je pijak
komen bff - dah mcm ombak rindu kataya..next! hahaha ni la klw ramai yg tukang komen mcm2 kuar
kata bole berenang jumpe jaws la hahah mcm2 komen nye
 yang ni dia letak rm250 dia kasi rm180 blom tawar lagi bole dapat kurang lagi ni 
komen bff- corak sarat nanti buat umah jadi sempit ok next!
 ha yang pon sama mcm rege kt atas, bff komen yang ni lawa kena ngan tema sebab feature wall kaler grey langsir pepel amrul plak kata cer usha kedai lain kita pon tgk corak ni terlalu simple usha kdai lain lagi
 dia letak rege rm240 dia kasi rm180 blom kita minta tawar lagi
komen bff, lawa...tp cuba cari yg lain lagi
 Bla dh whatsapp kat grup tanya pendapat diorg kata okeh yang ni cun! sila tawar lagi & buat pembayaran
 ni la carpet yg dipilih utk umah baru nanti regenye rm130 size 120x160
komen amrul?kenapa mcm keling?hahah shadap! kita suke keling pon keling la
 amrul tanya kenapa tak beli kat kl?jalan tar kan melambak kedai kapet, kat kl mahal ke katanya...kita cakap tah xtau brapa harga kapet sebab da lama xbeli..xpela..lagipon masih dalam bajet kita kan..kita bajet 200 dapat 130 ok sangat la kan.

ni contoh saiz karpet bila dah di bentangkan kat umah, lebar sama besar ngan matt mia tu panjang nye plak kecik skit dari matt mia, ok la umah baru tu bukan besar mcm umah skang..saiz tu kira ok la..

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Kalau tanya akk..akk suka yg purple grey tuh..lawa

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue suke yang daun2 tu..simple..kakakkaka..kelakar la marul..jahat tau cakap camtu...kikikiki..tp apa pon semua cantikkan

N.A.T said... [Reply to comment]

wahhh cantik2!! ...

Nat sekarang ni dah pandai soping2 kain ... mentang2 nak praktikkan untuk menjahit ...

sekarang tengah giler cari kain langsir & kusyen !! minimum akan habis RM300 .. walaweiii

attyfir said... [Reply to comment]

cantik gak..tp kalo ada duit semua cantik..

kt kl carpet murah bila time nak hariraya...

Nafisa81 said... [Reply to comment]

suka yg rose besar tu...kat air hitam ye..murah gak tu. sbb kat angsana adapameran kapet ari tu..mahal kedaung. yg murah..nampak usang...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me suka carpet :)

mama tisya said... [Reply to comment]

jrg jumpa carpet color pepel...sbr je la amrul carpet mcm keling..heheh...design die ala2 deco deepavali tu die komen gtu tp ok not bad

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

canteknya karpet2 kat sini....

minat pulak ngan warna pepel huhuh

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Susah nk cari kapet kaler pepel ni...
Nnt dah siap deko, wat mkn2 tau! Hehe
Eh, jgn lupa jemput! :P

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Kt KL ni murah time nak raya je.. thn lps akak bli shaggy karpet tu kat jakel.. jenuh abam lan ngusung. Haha.. mmg dpt murah la.. dan mmg pepel sungguh.. plain..takde corak2. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...