MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 2, 2013

sental jangan tak sental

Masa up gambo g dinner sambil dokong bb ada yg bertanya kenapa xletak bb dlm stroller?

Ni la sebabnye..stroller xbasuh lagi...yela nak basuh masa ngandung aritu stroller dalam stor dok kat belakang2 kotak xlarat nak angkat amrul plak g lahad datu 2 bulan sebelum beranak tu lupa nak suh dia bawa kuar stroller nak basuh
udahnye baru last week kesempatan nak basuh tu pon berapa kali tangguh asal nk basuh je darwish bunyik dah terbiar kat luar xbasuh2 nak suh dd dia plak bizi manjang.dah tu ari jumaat baru sempat basuh.

Ni stroller kedua kakak mia, stroller pertama tahan stahun lebey je..jahanam sebab ramai anak buah yg naik tu cepat je jahanam...ni beli masa mia umur 2 tahun pakai sekejap je pastu lipat simpan dlm stor.dah 3 tahun xberusik ngan habuk ngan kotor skit kena la basuh xkan nak kibas je habuk sian adik gatal2 badan dia kang..

Seb baik halaman luas senang nak basuh & jemur.rasanya stroller ni mest jarang pakai gak ni amrul kan pesen dia, dia malas nak bawa stroller klw g jalan dia lg rela dokong anak dr bawa stroller xtau la pasal..leceh dia kata nak lipat masuk bonet segala.

Baik stroller baik car seat kakak mia mmg kita xbeli kale pink sebab camni la takut dpt bb boy plak baik bli kaler yg general.car seat nampak gaya kena beli ni car seat kakak dah rosak.mmg harus ada ni buatnye dd g outstation kang kena g klinik sorang2 penting carseat ni.nanti la nak g carik

sebelum di basuh comot itam2 skit
 dah basuh baru nampak bersih.

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

cik abang sis rajin nk dokong okla kan??kalau cik abnag akk takdenya..so better pkai stroller..hahaha

juelee said... [Reply to comment]

ktorg pn bru lepas sental carseat ngn sarung bouncer hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

cantik la stroller tu...tu la car seat tu pentinggak tu kalo ke mana2 sowang2 kan

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ye la..cantik..mcm baru jer pas dah basuh tu..plus color biru putih lak tu..ok la..

MRS. K said... [Reply to comment]

aku punya buggy n stroller pon tak basuh lagi.. tunggu pantang esok basuh kat kampung je la. kat sini dok umah tinggi.susah nak kering huhu

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

bila dh basuh nampak mcm baru!

eima said... [Reply to comment]

lepas ni boleh mkn nga tenang ....yeay

Ya ALya said... [Reply to comment]

sama dgn suami saya....tak suka bawa stroller...lagi rela dokong anak....yg ya suka bawa stroller...tapi dah en suami sanggup dokong turutkan je la....heheheh...tapi skrg anak pun dah jalan..

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Nmpk mcm baru la nana!

kayyana said... [Reply to comment]

basuh jua akhirnya kan.. heheeh... ni kire stroller turun temurun la ni kan kan kan.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...