MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 29, 2013

amek gambar pasport sendiri je

 aritu masa memula pindah kl banyak la menda nak di settle kan..pertama sekali settelkan reg sekolah baru mia..nanti 6 tahun nak start skolah tadika kemas kat belakang umah tok wan..senang sebab dekat ngan umah mak.pastu plak anak sedara pon nak masuk sekolah situ dia 5 tahun, so nanti satu sekolah la diorang...nak anta pon sekali jalan senang..

dah isi2 form tu dia minta gamba paspport, kita ni dah pindah randah xtau mana letak gambar pasport mia padahal ada 2 keping lagi belen dari buat passport masa g uss aritu..dah tu terpaksa la amek gamba la..nak g amek ka kedai xkuasa la..4 keping rm13 menda bole buat sendiri...baik buat sendiri je jimat kan..lagipon nak guna untuk daftar tadika je xkisah la bukan nak buat passport klw buat passport memang la kena g kedai juga

kita amek selimut kaler biru, sangkut kat tingkap pastu letak bangku suh mia duduk...hehhe..pastu dah siap tu copy masuk dalam word jadikan penuh satu muka tu g kedai suh dia print atas glossy paper...masa dia print tu gambar gelap sebab setting laptop ngan pc dia xsama..pastu budak kedai tu cakap xpe la kak saya edit skit la masuk photshop..kemain budak tu edit dia crop gambo pastu masukkan background mcm kat kedai gambo bese buat dia xcas apa pon dia cas gambo yang print tu je..sekeping a4 paper tu dapat la sorang 14 keping gambo rm1.50 je..mia 14 keping, kazen dia 14 keping, pakai la sampai lebam gambo tu hehe esok nak daftar dajah 1 pon bole pakai

ni gambo sebelum di edit
 lepas anta kedai budak tu edit pakai photshop


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

wahh baguih ni boleh bukak kedai gamba buat gamba passport pulok la na..kikikikkiki

eima said... [Reply to comment]

comey nye kazen mia siap ade taik lalat pemanis tu

attyfir said... [Reply to comment]

baik hati budak kedai gambar tu.

Gieyana said... [Reply to comment]

Mmg jimat weh..nicee..;)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ha ha ha..jadi jer...cun!

irmafittaputri said... [Reply to comment]

bagus jimat...tapi nak guna tuk pasport tak boleh la...sekarang dah kena pakai background putih..tak pakai biru dah

ez hani said... [Reply to comment]

Wow...tabik la..hehe..menjadi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...