MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 18, 2013

before & after tq rodiah!

sebelum pindah lagi, deah dah cakap nanti nak deco rumah baru tu.luar nampak cam setinggan xpe..janji dalam kita buat mcm kondo haha...barang umah mmg pakai sedia ada nye je, ada skit2 je tambah bli skit2 deah bli kt ikea cam lampu 2 jenis, cermin ngan rak tv.carpet tu bli kat ayer itam, masa memula beli amek design lain..pastu dah try buka kt umah kluang tgk mcm serabut plak corak dia..sebelum kuar tol ayer hitam masa pindah aritu singgah balik kedai kapet tuka kapet design lain seb baik dia kasi hehe

langsir fyi, deah sponser semenye skali..langsir pon rm300++ tau..tq deah...huhu terhutang budi tergadai body aku ngan kau haha...ari sabtu ajak kbob laki nana keding drill umah, nak drill tempat langsir, kabinet tv ngan cermin,mmg nampak sikit je kan menda yg nak drill nye..tu pon amek masa2 jam lebey br siap tau.kemain susah keje mendeco rumah ni rupanya...

warna cat mmg serah sepenuhnya kat deah..kita ck ngan dia ikut ko la nak cat warna apa deah janji kena ngan tema langsir ngan kapet kita kaler pepel.

ni gambo masa dia g usha umah,masa ni penyewa lama still duduk lagi
yang ni masa keje2 mengecat di jalankan
,kbob tengah dok pasang langsir amrul jadi mandor haha
 
so lepas langsir, tv, rak tv & cermin di pasang maka jadi begini la umah baru kita..
cantikk suke sgt2
umah kecik jadi xleh ada perabot banyak2 nnt lagi sempit so sementara ni mcm gini je la ruang tamu kita yg sebesar sarang burung ni haha..haih..umah kt kl mahai xmampu nak dok umah teres mcm kt kluang..kt kluang umah teres 3 blk 400 je..ni umah flet 2 bilik 550.lap air mata huwa..rindu nye umah bawa kete bole masuk dlm kawasan umah dalam mimpi je la nak dok umah teres kat kl nih

mia kata lawanye umah kita..mcm hotel hahaha..hotel lahhh sangat

gambo atas ni seme blom diah tacap skit lagi..ari ahadnye tu sebelum gerak g kenduri umah pasya deah datang bawa bunga ni dia nye sentuhan terakhir utk ruang tamu bunga, pasu & frame seme dia kasi je xyah bayar katanya...
frame tu kosong lg xletak gamba blom cuci
ni frame nye dah letak gambo

lepas je deah up gambo umah dah siap deco ramai pakat pm dia kt fb tanya mcm2 haha..rak tv bli kat mana, batang langsir bli kat mana..aiseh men xleh cari makan la eric leong lepas ni haha larikkk


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 ribu orang memberikan idea bernas:

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

Serius terbaekkkk la deah ni.untung nana tauu

mrs Fiza said... [Reply to comment]

lawa sgttt! pandai lah diah.. semua berbakat..amik gambar pon seni, touch up rumah pon seni jugak.. untung ada kawan cm diah.. :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

simple but sgt sweet...untung ada kenkawan yg sgt baik mcm nie..best!!

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

deco mmg simple n sweet.
aku pun ingat nak tempah la deah punya service la nnti klu dah ade umah
ahahha

attyfir said... [Reply to comment]

betul kata mia..cantik sgt mcm hotel.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cun!! memang mahal sewa umah teres kat KL..kat mu area, sewa umah teres RM1k and above..

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg diah bole jd interior designer..bertuah dpt bff camni...

lia said... [Reply to comment]

modern & simple... ai like...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Untung ada kawan cam diah ni...
Kite tak penah jmpe
Ni la kenal ngan nana ni la baru tau ada gak org cam diah ni
Bagus bagus :)

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

bertuah nana..dapat bff yang baik mcm diah...
diah memang pandai deco rumah ye...
nak mintak tlg dia deco rumah kita jugaklah...

Hati Ema said... [Reply to comment]

kirim salam kat deah ek... sweet dia tu hehehehe

mama leen said... [Reply to comment]

cantiknya nana.. memang macam hotel

azelyusoff said... [Reply to comment]

cantik & cosy. berbakat betul deah.

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Bertuah dapat kawan baik cam Deah tu kan ... Rumah kecik pun takpe, janji kemas & cantik ...

Ratu Hatiku said... [Reply to comment]

Untung badan...rezeki ya. Cantik! :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

seronok dpaat kawan yang sangat2 memahami N rajin membantu kan...mmm...si diah ni boleh ganti eric leong la...suruh eric leong duduk uamh je la...

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

karpet cantikk...
skali tgk da macam sama je umah kita. hihi.. :D

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

serius...cantik...pandai korang dok deco rmh.. aku suka kat karpet n bunga deco deah bg tu

Mama Damia said... [Reply to comment]

serius cntk...

Falsya said... [Reply to comment]

Diah xnk sponsor langsir aku pun..sedihhhh..ahahahhaa..bile la dpt gie kondo 4 tingkat ko nie..kondo 17 tingkat naha ngan kondo 4 tingkat diah dh byk kali gie dh..hehe

Afne said... [Reply to comment]

Untung nana dpt kwn mcm deah.

nana, cantik lah carpet tu.

- dieyana - said... [Reply to comment]

konsep romantis.... abih la eric leong..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...