MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 16, 2013

Cerita pasal pindah

Tu dia..dah 2 minggu pindah baru nak update.ktorg pindah dr kluang 28.9 sewa satu lori stengah lori barang ktorg stengah lori barang mil.memang ngam2 je lori 3 tan tu, penuh sendat mcm tin sadin.tu pon banyak barang besa2 yg xbawa, sofa,kabinet tv, meja makan.sedekah je kat kawan2 amrul.naseb baik ktorg mmg plan xnak bawa sebab nye masa loading barang mmg ngam2 lori je.

Sampai kl, umah baru abes cat, diah yg uruskan hal rumah kl, start dr cari umah, deal ngan tuan umah, mengecat dia yg uruskan, tp bukan la diah yg cat hahah mau tberanak kawan tu.lori turun barang ktorg pastu tros lori gerak ke penang plak hantar barang mil.

Abes loading barang, amrul blanja deah makan..terharu rasa..diah susah payah buat semenye ktorg tengok rumah pon dalam whatsapp je..tawakal je la harap umah ok.

Masa memula pindah ada masalah ngan paip bocor, air meleleh kat dapor, pintu dapor kembang sebab air paip meleleh...pastu ada lubang saluran air dekat bawah sink pon sumbat, dapor tu banjir ngan air.dah 5 hari pindah baru seme ok, owner panggil orang suh dtg repair.

Redho je la..dah kata nak cari umah area keramat bajet dalam 500 gitu.kira ok la dapat umah tingkat 1 rm550 sbulan.parking tu sape cepat dia dapat la parking dekat2 klw lambat balik keje mmg jauh la parking, menapak la nak balik umah.

Bab ngemas umah memang xabes kemas lagi pon sampai arini...xlarat la nak buat sekaligus kena buat skit2 bilik tido ngan dapur je kemas dulu, bilik kedua tu nanti2 la kemaskan.

penuh satu lori barang
 barang yang xbawa eh tivi bawa la..mana bole tinggal hehe
 meja blaja, meja makan tinggal bg kwn amrul
banje orang kuat kita ni makan..kita pindah dia yg bizi..

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Letih kan pindah ni
Tp bila dh siap sume
Lega rase :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

alhamdulillah..
selamat semuanya!!

dela said... [Reply to comment]

Salam Aidiladha

Masya said... [Reply to comment]

alhamdulillah dah pindah blk KL yer...

zarena heeney said... [Reply to comment]

untung nana dpt sahabat sejati yg tlg nana waktu senang dan susah kan

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

pindah randah mmg penat
bsguslah diah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...