MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 30, 2013

Sebulan tanpa peti ais.

Haih...bole jadi gila rasa klw xde peti ais..seb baik xgila lagi hahah, masa dok kluang ada 2 peti ais, satu mil punya satu ktorg punya..masa kita pindah kluang peti ktorg tu rosak yg bahagian atas je sejuk bawah xsejuk, so ktorg pakai je la peti mil dah dia dok skali kan. Abes ms pindah kl kita xbawa la peti kita tu sebab dh xelok atas je sejuk tu pon xle beku.so dok umah baru kat kl ni awl bln 10 aritu sampai la semalam baru ada peti ais.

Dah la biasa mnm sejuk2 rs lain je mnm air xsejuk ni haha...paling penting kena dan wajib ada peti ais ni sebab nak simpan susu..masa xde peti tu asal pam je kita g anta umah mak susu tu.Pastu plak kdg malam2 xde buat apa xle nak pam susu buat stok sebab klw kt lua kan tahan 4 jam je.kita biasa perah buat stok siang je masa blom start keje aritu sebab tumpang simpan umah mak.

Senin lepas amrul blk kl dia ajak g aeon big cr peti ais.dia kata nak 2 pintu brand xkisah apa..kita plak pesen nak yg murah aje haha...usha nye usha nampak peti brand sharp 2 pintu rm859 je.mmg nk amek tula mulanya..skali diaorg g cek stok dh abes tgl display je...Tgk peti display plak kemek skit, kensel lah.tros amrul suh amek panasonic, xpe la masih dalam bajet lg, nk bli mahal2 xmampu lah asal ada peti sudah kan..

semalam dia anta kat umah, dah 4 jam lebih baru ktorg on kan.sementara tunggu peti tu bole on kita pon susun la fridge magnet yg dh lama duduk dalam kotak, sejak dr pindah kluang mmg xbuka pon fridge magnet kita balut elok2 ngan paper.xbanyak mana pon fm nye sebab dh xde bjalan mcm dulu hehe..mengontest kt blog pon dh stop, banyak fm yg ada tu sebab mng contest la tu

Haih xsaba nak buat stok susu banyak2!

sayang la dah murah dah tp xde stok plak
 amek hok ni je
 malam semalam sementara tunggu peti bole on ( peti baru bese amek masa dalam 2 jam baru bole on) kita pon susun nak fm kt situ mia sebok la nk tlg susun juga
 dah siap susun...
 ni je la koleksi fm kita xbanyak pon..

9 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

susah kalo kt umh tkde petiais..nk2 kalo mmg suka minum air sejuk kn...bila la nk ada petiais sdiri..hehe

eima said... [Reply to comment]

mesti bau sedap lagi peti ais tu kan .....

watyz said... [Reply to comment]

susah kalo xde peti ais kan. dh ade ni senang ckit keje. nak simpan brg2 basah pon senang. byk fm dia... kalah kite... :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak banyak FM, tapi still ada kan....

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak banyak FM, tapi still ada kan....

Gieyana said... [Reply to comment]

Aq rs serabuk bila taruk fm ni beb..ritu dh remove but then nureen lekatkn blik..stok susu ko byk x? Still fully breastfeed kan?

cik hani said... [Reply to comment]

mmg ssh kalau peti ais xde, i rela xde tv daripada xde tv

- dieyana - said... [Reply to comment]

penting peti ais ni.... tambah2 dh bf tu, kena la ada nk simpn susu kan..


apa? tak banyak nana kata fridge magnet tu? ahahah, kelakar la..banyak tu...;-))

Afne said... [Reply to comment]

nana, afne dulu lps kawen mmg brg rmh pertama yg dibeli ialah peti ais. perabut lain tu kendian dikit2. seronok lah pasni blh buat stok ebm frozen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...