MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 31, 2013

Seminggu di office baru

Camane keje?ok?best?hehee..tu la yg budak2 opis tanya...



Arini genaplah seminggu keje sini..alhamdulillah...masa fes day masuk keje dh nampak camane environment keje kat sini...nama company tu biarlah rahsia eh...apa business yg dia buat pon biarlah rahsia kita malas nak gebang2 pasal hal opis, menda kan pnc...xyah kecohla.

Boss pon seme tak la bossy gila...kita pernah kena sebelum2 ni dpt bos yg gila dia nye bossy...pernah kena lempar document sebab salah buat dia campak je document tu atas lantai, pernah kena tengking depan org ramai tu biasalah padahal salah nye kecik je..klw kena marah xpadan dengan kesalahan yg dibuat.masa dpt bos cina dulu pernah juga dia marah kita ckp bodoh, pernah juga stress nanges2 depan boss sebab xtahan keje yg terlampau beban sampai migrain nak tercabot otak.

Tapi tu la...seme tu pengalaman, pengalamaan yg mengajar kita utk jadi yg lebih baik, jadi lebih cekap, teliti masa buat keje.klw xkena mcm tu mmg banyak la silap buai keje almaklum la..kita ni jenis careless terus terang kata la..heheh..

Jadinya bile kita pernah melalui kenangan dan pengalaman dengan suasana keje yg teruk dulu skang ni kita bole adapt klw ada tempat keje baru yang semacam tu.so far opis lama idok la teruk mcm opis dulu2

Apa yg best kt opis baru?

-seme staff sgt frenly & helpful..mmg xde pangai kerek2 ni asal terserempak dlm lif ke, surau ke borak2 mcm kenal lama je..mmg seme gitu.
-tak straight dengan masa, masuk kul 9, tp ramai yg 9.30 br sampai plak tu smpai 9.30 kuar jap g mkn kul 10 br msk, fuh..gile best kan?tp kita xla buat gitu kata org baru...kena la tunjuk attitude yg elok haha diorg org lama xkisah la kan..
-staff seme pangkat adik2 majoriti muda lagi..senang skit sebenarnya klw ramai opismate muda ni..dr tua2 baya makcik2 leceh!
-bonus & increment ada...ni yg suke nk dgr ni haha..
-senang nk cr makan...dah la dekat ngan giant pg2 smpai opis ada je jajan nak dibeli haha...kedai makan pon belambak..nak tapau pon bsepah tp jln org jual...harga makanan pon reosanble idok la melampau mcm keje kt wangsa maju dulu..ada kfc,mcd,seme jln kaki je.
-parking pon senang..xyah baya tp klw dbkl dtg saman naseb la hehe
-ada peti ais ni yg paling penting bg ibu yg pam susu kat opis masa keje opis lama masa mia bb dlu kita terpaksa bli ice pack sebab opis xde peti ais.ni ada peti ais senang skit abes pam tros letak kat beku balik keje msk dlm beg smpai umah msk dlm peti ais plak.
-ada company trip, ni masa memula masuk keje kita saja tanya kat budak opis, diorg kata last year ada tp thn ni xde lagi.
-ada ot xkira basic kita berapa pon, diorg bayar ot
-laman sosial xkena blok, suka ati la nak buka blog ke fb ke, youtube ke langsung tak disekat.
-walaupon bangunan opis hanya 3 tingkat, dia ada lif, mmg malas naik tangga, kita hanya naik turun tangga klw dr floor kita, level 2 nak g surau level 1 je turun tangga, atau nak g opis md tgkt 3 je naik tangga.
-bos memahami...masa first day masuk keje dh bgtau dia, yang kita akan amek masa dlm 15mnt utk pam susu, so ckp awl2 kan senang...nnt dia tgk kita xde kat meja dia tau la kita g pam.


dan yg paling bez sekali opis dekat ngan umah kuar opis kul 6 sampai umah mak 6.15 amek anak2 sampai umah kita plak kul 6.30.

12 ribu orang memberikan idea bernas:

mrs Fiza said... [Reply to comment]

nana, if kt ofis kalo blh jgn ltk susu kt tmpt beku..sbb bila kita otw balik susu tu akan mencair..susu ibu kalo dah cair skit dh tkblh bekukan semula..tips yg kita baca, kt ofis ltk kt bahagian bwh..balik rumah baru msuk tmpt beku..

dulu kita pon camtu jgk sbb tkthu..bila ada terbaca psl ni terus tk bt dah.. just sharing

Gieyana said... [Reply to comment]

Weh..best kalau keja cmni..kt opis aq pon sume friendly x kira boss or kerani cabuk n majoriti is chinese..ko pump 15 mins ja beb? Dpt byk x?

mama tisya said... [Reply to comment]

environment best tmpt kj mmg sronok..tkde la stress especially nk pam susu

Nadratul Syazwana said... [Reply to comment]

Wahhhh macam best je kerja katsini hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

so far baca macam ok...ok la kan..tak la sterss kan bila nak bekerja N pump susu kan..moga kekal gitoo nana

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

wawe..best2!ni kt setiawangsa bngunan baru tu eh?ke blkng die?hahah...sibuk lak kte..ngeee..

Cute Mum said... [Reply to comment]

betul tue ckp ms fiza.. kalau boleh jangan letak kat beku... nanti dah cair, takleh nak bekukan semula.. walaupon rumah dekatkan.. letak kat sejuk biasa je...
lagipon boleh bagi kat bb susu yang chilled esoknya atau minggu tue.. takyah guna frozen..
lagipon rasa susu chilled masih sedap lagi dari yang frozen..

zulie ieta said... [Reply to comment]

seronoknya tempat kerja macam tu...
kita yg membacenye pun terasa best.
Selamat bekerja ye!

Afne said... [Reply to comment]

slmt bekerja nana :)

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Seronoknya nana..!
Untung sesangat! Alhamdulillah

Ezna said... [Reply to comment]

untungnya office dekat yer....tak semua dpt macam ni. Selalu office jauh dari rumah....syukur sangat...

adeqmas90 said... [Reply to comment]

wahwah..hye..deqmas here.
hehe.. ni mst keje kat area2 giant kn. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...