MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 28, 2013

tido buai akhirnya..

masa memula balik kl pas pindah aritu kita saje la try tido kan darwish dalam buai sebab nak tengok bape lama dia tido kalau masuk buai..sebabnye klw tido atas tilam 20 minit-30 minit je dah jaga...ye la kita kan plan klw dapat keje darwish nak tinggal kat kakak suh dia ngasuh..kalau tido 20,30 minit xbuat keje la jawabnye..bila try buai tu hambek ko..sampai 2 jam dia tido xbangun2! memang mcm2 keje la bole buat selama 2 jam tu..

kadang kita tinggal g anta resume 2 jam dia xjaga2 lagi, tinggal g giant la, g pasar la.paling lama dia tido dalam buai 3jam! pergh...dasyat kan..punya la memula dulu kita cakap ngan amrul xnak ajar dia tido buai takut nanti susah nak bjalan abes nk kena angkut buai tu..dah tu mana tahan klw tido bawah 20 minit je dah jaga, nk buat keje lain pon xsempat, jadinye skang tepaksa la kita kasi dia tido buai tu pon utk kesenangan kita juga

so far dia bukan jenis nak kena enjut je sepanjang masa..elok je dia dah tido tu biar je xyah nak buai dah mmg konfem dia xjaga dah.kat umah mak ada batang besi buai tu memang turun temurun dari mia punye lagi..ngan kain buai pink pon trun temurun juga..kat umah sendiri plak kita malas bli besi buai sebab semak, umah sempit..so apa kita buat kat pintu bilik tu kita tebuk lubang pasangkan penyangkut besi tu.memang kukuh la.xla semak umah kan nak besi2 buai segala klw umah besar xpe juga

 ni masa percubaan pertama tido buai masa balik pindah kl aritu kt umah tokwan
 kt umah sendiri pasang penyankut kt pintu
 ni la dia penyangkut nye skru dia tu sampai tembus alang pintu mmg kukuh
.
kemain lena..ribut topan ke apa dia nyenyak dalam tu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

lena jer dia...anak Ayu pun dua2 tido buai..memang lena..senang kita nak buat keja.. :-)

Maliana Sulong said... [Reply to comment]

darwish lagi baik dari iyad tau. iyad ni tdo buai lena sikit dari tdo bawah. Tapi still xlama sgt tdo..nak berenjut...kang kang terkejut..huhu....kat taska bawak bouncer je. tapi boleh pulak die tdo agk lama la..tp xde sampai 2 jam kot.....

## yang ptg,..iyad lagi better than si abang. si abang lagi la..nak berenjuttt sokmoo...mmg peel dua bradik ni gamaknyerr

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nampak lena kat situ tu...adoi rasa nak tido sekali ngan darwish ni

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

comelll ;)

Seri Selaseh said... [Reply to comment]

tu la... bebudak nih kalo dapat tido dlm buai, makan pon x ingat. Siap kena kejut.

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

lena betul...
faez pun sama jue masukkan dalm buai kasi lama tidur..tapi alhamdulilah kalu pi jalan2 ok je tidur kat bawah...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bolatnya dia..
anak rine pun dh ajar tido buai..
lama sampai 2-3jam pun penah..ahahha

Afne said... [Reply to comment]

lena btl darwish tido buai. takpe lah ko pn dh start keje kan. skrg ni hani dh mula belajar tido x berbuai. sejak2 dh terer meniarap ni dia lg suka tido mengiring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...